Patri Guijarro, protagonista de la primera jornada de l’Sports Tomorrow Congress

Patri Guijarro, protagonista de la primera jornada de l’Sports Tomorrow Congress

La jugadora ha participat en una sessió sobre èxit i benestar emocional en el dia d’inici d’aquest congrés del BIHUB en què també s’ha parlat de blockchain, nutrició i tecnologia als estadis

L’edició 2024 de l’Sports Tomorrow Congress, el congrés d’innovació esportiva impulsat pel Barça Innovation Hub, ha començat aquest dilluns, en el marc del Mobile World Congress, amb una jornada en què s’ha debatut sobre el creixement i la diversificació de la personalització en el món de l’esport, partint del lema del congrés d’enguany: “Shape your own game” (“Dona forma al teu propi joc”).

En l’àmbit esportiu, el nom propi de la jornada ha estat Patri Guijarro, jugadora de l’equip de futbol femení del FC Barcelona, que ha participat en una taula rodona sota el nom ‘Women football: How to combine success and wellness’ (‘Futbol femení: Com combinar èxit i benestar’). La migcampista ha estat acompanyada per Carolina Loya, responsable de recerca i desenvolupament de BIMBO, i per la Dra. Eva Ferrer, metgessa pertanyent a l’equip mèdic del BIHUB.

Patri: “La nutrició és igual d’important que els entrenaments”

Patri Guijarro ha parlat de diversos aspectes vinculats amb el seu benestar i el seu rendiment, entre els quals l’alimentació i la salut mental. La mallorquina ha assegurat que “la nutrició és igual d’important que els entrenaments, és la nostra benzina i el que t’ajuda a rendir millor.”  La Dra. Ferrer, en aquest sentit, ha destacat que “cal adquirir uns hàbits que t’acompanyen i a mesura que creixes els vas polint”, un aspecte molt rellevant especialment en períodes de lesions. 

En relació amb el rendiment, Patri ha explicat les seves rutines a l’hora d’oferir dades als equips mèdics del Club per optimitzar el seu estat físic. Ella i l’equip, a diari, a través d’una app, responen unes preguntes sobre sobre fatiga, dolor muscular, estrès, son, menstruació, etc., i en funció d’això s’adapten els seus entrenaments i fases de recuperació. “També portem el nostre GPS per saber la nostra càrrega muscular i he utilitzat un anell que monitoritza el descans”, ha recordat.

Pel que fa a la salut mental, Guijarro ha recordat el desgast que suposa l’acumulació de viatges, un procés al qual, assegura, “t’hi acabes acostumant”. La jugadora ha posat en valor també la figura del psicòleg perquè “és molt important el teu estat mental, pots lesionar-te; si el cap no està bé et pot jugar una mala passada”.  La doctora Ferrer ha assegurat també en aquest context que “la salut mental és salut; és part del nostre benestar”.

WhiteBIT ofereix una sessió de tecnologia blockchain

Alex Starikov, Product Owner de la plataforma Whitechain de WhiteBIT, ha ofert una sessió anomenada “Decoding the future of fan engagement with personalized digital merchandise” (“Descodificant el futur de la interacció dels fans amb marxandatge digital personalitzat”), en la qual ha explicat les claus del fan engagement per als propers anys.

Starikov ha parlat sobre l’anomenada “Phygital Items Revolution”, la creació d’una combinació d’objectes físics i digitals per als fans, clau en un futur a curt termini per connectar amb les audiències. En aquest sentit ha recordat que estudis recents revelen que la Generació Z té una gran interès per formar part de grans comunitats de fans i per adquirir béns digitals dels seus equips.

L’executiu de WhiteBIT ha exposat diversos productes creats per aquesta empresa en aquesta línia. D’una banda “The Wall of Fans Souls”, un portal web on els fans poden crear els seus propis productes de marxandatge,  com samarretes, en un espai assegurat per tecnologia blockchain. També ha parlat de l’arribada de la digitalització  en el camp de la memorabilia dels clubs, la creació de còpies digitals de trofeus, o l’existència de plataformes perquè els fans es converteixin en artistes digitals.

Nutrició, genòmica i tecnologia als estadis

Amb més de 500 persones acreditades presencialment i 500 més seguint-la via streaming, la primera jornada de l’Sports Tomorrow Congress s’ha completat amb sessions de nutrició a càrrec d’Asker Jeukendrup, responsable de nutrició de l’equip olímpic holandès, i de Mireia Porta, metgessa nutricionista del FC Barcelona.

Yannis Pitsiladis, expert en genòmica de la Universitat de Brighton, ha parlat sobre la incorporació de la predisposició genètica en les anàlisis de rendiment i el Dr. Gil Rodas i la Dra. Eva Ferrer, professionals pertanyents a l’equip mèdic del BIHUB, han compartit una sessió amb Juan Ramón González, investigador de l’ISGlobal, per explicar com treballa el FC Barcelona en el camp de l’sportomics, un camp que analitza diferents paràmetres biològics per aportar llum en la personalització dels entrenaments i la prevenció de lesions.

A la tarda, l’expert en tecnologia aplicada als estadis Skarpi Hedinsson, responsable tecnològic de Los Angeles Rams al SoFi Stadium de Los Angeles, ha exposat les novetats més destacades en el món dels estadis intel·ligents.

Presència d’Onalabs i Visualfy

Altres temes tractats durant la jornada han estat el rendiment, la interpretació de les dades, l’experiència dels fans i les tendències en el món de l’scouting, en aquest cas a càrrec de Paulo Araujo, responsable d’aquesta àrea al FC Barcelona.

Les start-ups participades pel BIHUB també han tingut el seu espai en la primera jornada de congrés, concretament Onalabs, que ha parlat sobre la personalització del fitness, i Visualfy que ha exposat la importància de l'existència d'instal·lacions esportives accessibles.

La jornada s’ha tancat amb una nova edició de l’Allianz Startup Challenge en què diverses empreses emergents han presentat les seves solucions i productes per a diferents àmbits; una iniciativa que ha tingut com a membres del jurat el directiu del FC Barcelona responsable del BIHUB, Àngel Riudalbas, i el pilot de MotoGP Marc Márquez.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut