El FC Barcelona avala el projecte de la Superlliga un cop coneguda la sentència del TJUE i convida les parts a encetar una nova fase de diàleg

El FC Barcelona avala el projecte de la Superlliga un cop coneguda la sentència del TJUE i convida les parts a encetar una nova fase de diàleg

El FC Barcelona vol expressar la seva satisfacció amb la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) en què s’avala el projecte de la Superlliga proposat per A22 Sports. Com una de les entitats impulsores de la Superlliga, el FC Barcelona considera que la sentència obre la via a una nova competició de futbol de màxim nivell a Europa en manifestar-se en contra de la figura del monopoli al món del futbol, i vol oferir una proposta de diàleg sobre quin ha de ser el model de competició europea del futur.

 

Des de la seva fundació el 1899 el FC Barcelona ha estat un club pioner en el món de l’esport, liderant l’impuls i la professionalització de les seves estructures, tant a nivell domèstic com internacional, tant per les competicions masculines com per les femenines, des de la seva vocació poliesportiva i vessant social. Per aquest motiu, tal com ha estat defensant els darrers anys, el Club creu que la sostenibilitat del futbol europeu a mitjà termini passa per la creació d’un concepte com el que encapçala A22 per a la Superlliga. Un model competitiu que aporti solucions a la sobrecàrrega del calendari i a l’excés de partits de seleccions nacionals, que avanci en la regulació pel que fa al fair-play financer entre els equips de la competició i que posi els jugadors i els aficionats del futbol locals i internacionals al centre de l’espectacle. Un model que respecti el funcionament i la sostenibilitat de les competicions domèstiques i que ha de tenir en la meritocràcia dels resultats el motor principal del joc.

En l’any que el Club complirà els 125 d’història, el Barça vol seguir aportant la seva experiència i coneixements poliesportius per proposar solucions als problemes actuals que té l’esport d’alta competició. Per aquest motiu dona suport a la proposta de Superlliga impulsada per A22 i anima a iniciar un debat constructiu entre tots els organismes futbolístics tant a nivell domèstic com internacional, ara que ha quedat avalada per la sentència d’avui del Tribunal de Justícia de la Unió Europea.

Tot queda subjecte a una lectura completa de la sentència.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut