El FC Barcelona i Fundació .cat signen un conveni per promoure i defensar la llengua catalana a l’entorn digital

El FC Barcelona i Fundació .cat signen un conveni per promoure i defensar la llengua catalana a l’entorn digital

El president Joan Laporta i la vicepresidenta Elena Fort, juntament amb el president de Fundació .cat Genís Roca, fan oficial l’acord impulsat pel departament de Diversitat, Equitat i Inclusió del FC Barcelona

El president del FC Barcelona, Joan Laporta, i la vicepresidenta institucional, Elena Fort, han signat aquest dilluns amb el president de Fundació .cat, Genís Roca, un conveni de col·laboració que uneix les dues entitats en el proper any per treballar conjuntament amb l’objectiu de desenvolupar aquells projectes que permetin una aliança estratègica entre les dues parts, en la promoció i la defensa del català en l’entorn digital. L’acte també ha comptat amb la presència de Roger Serra, director general de la Fundació .cat i Albert Cuesta, coordinador del posicionament del català digital a la Fundació .cat i secretari de l’Aliança per la presència digital del català.

Aquest acord impulsat pel departament de Diversitat, Equitat i Inclusió del Club –en col·laboració amb el departament de data de l’àrea de tecnologia i transformació digital-, se centrarà en un projecte relacionat amb recuperar el posicionament del català als cercadors d’internet.

La pèrdua de visibilitat del contingut web en llengua catalana, una realitat

Des de fa uns mesos, les pàgines web en català han perdut presència en els resultats dels cercadors en favor de les versions del mateix contingut en altres idiomes, fins i tot si l’usuari té configurat el seu entorn de navegació per donar preferència al català.

S’ha avançat en conèixer el motiu, gràcies a les nombroses consultes informals fetes a les empreses de cerca de particulars i d’entitats interessades. Les principals entitats de promoció i defensa del català (Acció cultural del País Valencià, Amical Wikimedia, Fundació .cat, Institut d’Estudis Catalans, Institut Ramon Llull, Obra Cultural Balear, Òmnium Cultural, Plataforma per la Llengua, Softcatalà, WICCAC) s’han aliat per crear l’Aliança per la presència digital del català i estan dedicant recursos tècnics, de coneixement i de capacitat de mobilització per diagnosticar el problema i contribuir a revertir-lo.

L’entitat sense ànim de lucre Fundació .cat ha assumit, amb el suport de la resta d’entitats i la implicació de la Generalitat de Catalunya, la confecció de l’informe inicial de situació, a partir de dades objectives de trànsit procedents de cercadors en un gran nombre de webs que ofereixen contingut en català i en altres llengües. En aquest sentit, el FC Barcelona, actualment patró de la Fundació .cat, contribuirà a la cessió de dades per elaborar aquest informe.

Fundació .cat és una entitat dedicada principalment a la gestió del domini .cat; al foment i a la promoció de la llengua i cultura catalanes a internet; i la creació de solucions i serveis digitals de valor en la intersecció de les tecnologies digitals i la innovació. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut