Joan Laporta:

Joan Laporta: "El nou Spotify Camp Nou serà fer realitat un somni col·lectiu del barcelonisme, i alhora serà un llegat per als nostres fills, filles, nets i netes"

El president del FC Barcelona, Joan Laporta, membres de la Junta Directiva i representants de diferents categories del Club, com Xavi Hernández i Sergio Busquets, així com l’exjugadora Melanie Serrano han participat en l’acte

Ahir els aficionats i aficionades del FC Barcelona s’acomiadaven amb un fins aviat de l’Spotify Camp Nou, el temple del barcelonisme on des del 1957 s’hi han viscut moments gloriosos que formen part de la centenària història del Club. Ahir el Barça tancava una etapa, i aquest matí, amb l’acte de l’inici de les obres de l’Spotify Camp Nou i l’enterrament simbòlic de la ‘caixa dels records’ a la gespa de l’Estadi, en comença una de nova. D’aquesta manera, es simbolitza l’inici d’unes obres que culminaran a l’any 2026 amb la inauguració del futur nou Estadi, epicentre del projecte de l’Espai Barça.

El president del FC Barcelona, Joan Laporta, membres de la Junta Directiva i representants de diferents categories del Club, com el tècnic del primer equip Xavi Hernández i el seu capità Sergio Busquets, així com l’exjugadora del primer equip femení Melanie Serrano, han participat en un acte en què s’ha enterrat una ‘caixa dels records’, simbolitzant la primera pedra per a la remodelació de l’Spotify Camp Nou. Pel que fa a les autoritats, han assistit el regidor del Districte de les Corts, Joan Ramon Riera, la gerent del Districte de les Corts, Sara Jaurrieta, i la cònsol general de Turquia a Barcelona, Selen Evcit.

L’acte ha comptat també amb la presència dels inversors de l’Espai Barça, algunes de les principals empreses involucrades en l’obra, com les encarregades de la direcció d’obra -UTE formada per TORRELLA Arquitectura – Ingeniería i JG Ingenieros-, la constructora Limak, així com la resta de proveïdors involucrats en el projecte i els principals patrocinadors del Club.

La ‘caixa dels records’ ha arrencat l’acte completament buida, però de mica en mica s’ha anat omplint d’objectes carregats de simbolisme. Juan Manuel Asensi, exjugador culer i president de l’Agrupació Barça Jugadors, ha estat el primer en omplir-la amb una sèrie de diaris. Asensi ha recordat el seu primer -va ser amb l’Elx- i últim partits a l’Spotify Camp Nou.

Tot seguit, Xavi Hernández i Sergio Busquets han dipositat dins la caixa una samarreta i un braçal de capità, respectivament. El tècnic del primer equip ha reconegut que “pateix més a la banqueta” que quan era jugador, mentre que el ‘5’ del Barça, que aquest diumenge va jugar el seu últim partit com a culer, ha confessat que els seus millors records a l’Estadi són el 5-0 al Madrid i el 6-1 al PSG.

Després ha arribat el torn de Melanie Serrano, exjugadora del primer equip femení i actual entrenadora de l’Infantil D, que ha deixat una pilota dins la ‘caixa dels records’. “Quan comences a jugar de petita mai imagines que pots acabar jugant a l’Spotify Camp Nou i fer-ho sempre estarà a la meva memòria”, ha declarat, abans de fer referència a la final de Champions que el Femení disputarà aquest dissabte a Eindhoven.

Dos membres del futbol base blaugrana, la Jana Muro (Infantil A femení) i el Guiu Xuclà (Infantil B masculí), han estat els últims esportistes a dipositar un objecte dins la caixa. En el seu cas, han estat unes botes. La Jana ha reconegut tenir el somni de “poder jugar tots els partits a l’Spotify Camp Nou”, mentre que el Guiu ha explicat que “treballa cada dia” per poder-ho fer.

El president del FC Barcelona, Joan Laporta, ha estat l’última persona encarregada d’omplir la caixa. Hi ha col·locat unes banderes del Barça i de Catalunya, després d’oferir un petit discurs en què ha recalcat la importància de tenir un estadi que segueixi ubicat a Barcelona i al barri de les Corts, on hi juga el Barça des del 1922.  “Des que es va inaugurar el 1957 l’Spotify Camp Nou ha estat casa nostra i l’orgull de tots els barcelonistes, i volem que continuï així. El nou Spotify Camp Nou serà fer realitat un somni col·lectiu del barcelonisme, i alhora serà un llegat per als nostres fills, filles, nets i netes”, ha declarat.

Joan Laporta ha seguit així el seu discurs: “Ara hem de passar per un procés, que es el procés de construcció, que cal viure’l amb la  màxima il·lusió. Quan tornem aquí, tornarem més forts que mai. Serà coincidint amb el 125è aniversari del nostre Club, a finals del 2024, quan l’Estadi estarà en unes condicions ja aptes per poder treure-li el rendiment que volem”.

Un cop acabat el seu parlament, Joan Laporta ha dipositat les banderes a la caixa i un representant de Limak, l’empresa constructora, ha soterrat la ‘caixa dels records’ dins del forat que hi havia a la gespa. Tot seguit, Joan Laporta ha estat el primer a agafar la pala i llançar la primera terra per cobrir la caixa. Un per un, tots els participants en l’acte han anat fent palades per enterrar l’objecte, en una seqüència finalitzada per Nihat Özdemir, president d’honor de Limak. L’acte de la primera pedra ha finalitzat amb una foto de grup que quedarà per al record com la primera foto del que serà el nou Spotify Camp Nou.

Acte de replanteig a la Llotja

Abans d’aquest acte que dona el tret de sortida a l’inici de les obres a l’Estadi, a la Llotja s’ha fet la signatura oficial de tota la documentació necessària en què totes les parts estableixen la seva confirmació per arrencar les actuacions a l’Spotify Camp Nou. En aquesta signatura han participat la UTE TORRELLA Arquitectura – Ingeniería i JG Ingenieros, direcció de l’obra; Limak, constructora; GPO Ingeniería y Arquitectura, project manager; SGS, coordinador de Seguretat i Salut; i la direcció executiva de l’obra, G3, Betarq i Construcció i Control.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut