Una cerimònia íntima per acomiadar temporalment la capella de l’Spotify Camp Nou

Una cerimònia íntima per acomiadar temporalment la capella de l’Spotify Camp Nou

Situada al túnel de vestidors i amb la imatge de la Mare de Déu de Montserrat, el recinte religiós també es modifica a causa de l’Espai Barça

El FC Barcelona, representat pel seu vicepresident primer, Rafael Yuste, i el directiu Àngel Riudalbas, juntament amb l’Agrupació de Jugadors del FC Barcelona, amb el seu president Juan Manuel Asensi al capdavant, han organitzat aquest divendres una íntima cerimònia d’acomiadament temporal de la capella situada al túnel de vestidors de l’Spotify Camo Nou, que d’aquí uns dies veurà com es retira la imatge de la Mare de Déu de Montserrat que la presideix, així com el pedestal de roca de la mateixa muntanya santa de Catalunya, l'altar i la resta d’objectes que la configuren.

La capella també es veu afectada per les modificacions de l’Espai Barça i amb aquest acte s’ha volgut donar rellevància a un espai que ha estat sempre lligat a la història de l’Spotify Camp Nou i que ara serà desmuntat per a l’execució dels treballs que requereix la construcció del nou estadi. Durant l’acte, el vicepresident Rafael Yuste ha confirmat que al nou estadi, la capella mantindrà la seva presència i la seva funció d’acollir la missa dels exjugadors i la divulgació dels valors del Club.

A aquesta íntima cerimònia oficiada pel mossèn Àngel Pérez, habitual en els actes religiosos celebrats a la capella, també han estat presents l’exjugador d’handbol i membre del departament de presidència del Club, Enric Masip, el director del Museu del Barça, Jordi Penas, i els membres de la junta directiva de l’Agrupació de Jugadors del FC Barcelona, Pere Valentí Mora, Rafael Zuviría i Antonio Olmo, entre altres membres de l’agrupació.

D853C193-A437-4DED-A854-6B628259EA4A

L’Agrupació de Jugadors del FC Barcelona és l’encarregada de custodiar aquest espai que cada any acull una missa en record als jugadors del Barça difunts, i que durant molts anys va ser escenari d’una missa a la qual assistia la plantilla cada inici de temporada. Així mateix, al llarg de la història de l'Spotify Camp Nou, molts han estat els jugadors que s'han dirigit a la imatge de la Mare de Déu de Montserrat abans de cada partit.

La presència de la capella a dalt de les escales que van des dels vestidors al terreny de joc sorprèn els visitants del Museu i de l’Spotify Camp Nou, i és un espai molt fotografiat pels turistes i aficionats que efectuen el Tour Experience del Barça.

Imatge i roca de Montserrat

La capella de l’Estadi sempre s’ha mantingut en el lloc que va projectar l’arquitecte Francesc Mitjans en la construcció del nou camp del Barça. La marededeu va ser modelada per la mateixa comunitat benedictina de Montserrat i el Club la va adquirir per subscripció popular, perquè presidís la cerimònia inaugural de l’actual Spotify Camp Nou, el 24 de setembre del 1957.

Dos dies abans, la imatge havia estat transportada per diferents persones, entre les quals destacaven un bon nombre de membres de la Penya Solera. Al final de la jornada, la Moreneta va ser portada a la capella i situada a sobre d’una roca provinent de Montserrat, que es va convertir en el seu pedestal.

El Club va cedir l’adequació de la capella a la Penya Solera i als inicis dels seixanta ja va adquirir un aspecte molt semblant al que ha mantingut els darrers anys, amb la custòdia de l’Agrupació de Jugadors del FC Barcelona i la dependència de l’Àrea Social i del Museu del Barça.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut