El FC Barcelona reuneix en una trobada històrica tots els capitans i capitanes del Club

El FC Barcelona reuneix en una trobada històrica tots els capitans i capitanes del Club

Els capitans i capitanes dels equips professionals han intercanviat experiències amb els dels equips formatius amb l’objectiu d’elaborar una guia sobre el model de capitania del Club

Un total de 119 esportistes, tots ells capitans i capitanes dels seus respectius equips dels 5 esports professionals del Futbol Club Barcelona, s’han reunit aquesta tarda a l’Auditori 1899 en la que ha estat la primera trobada entre els líders dels diferents conjunts de l’entitat. La iniciativa, impulsada pel Centre d’Excel·lència Esportiva del FC Barcelona i emmarcada dins el Programa Cultura i Valors, té l’objectiu de crear de manera participativa una guia interna sobre el model de capitania al Club. 

Així, els capitans dels primers equips de futbol (Sergio Busquets i Alexia Putellas), bàsquet (Nikola Mirotic), handbol (Gonzalo Pérez de Vargas), hoquei patins (Sergi Panadero) i futbol sala (Sergio Lozano), a més dels seus homòlegs de les categories inferiors i de l’equip Fundació Barça han gaudit d’una jornada de cocreació compartint idees, experiències i anècdotes que serviran per elaborar el manual de capitania del Club. 

El president del FC Barcelona, Joan Laporta, no ha volgut perdre’s aquest moment històric i ha dirigit unes paraules a tots els capitans i capitanes, i els ha encoratjat a continuar liderant els seus respectius equips recordant el seu rol cabdal com a representants dels valors del Futbol Club Barcelona allà on van, portant o no l’uniforme del Barça. 

En la seva intervenció el president Joan Laporta ha manifestat que en trobades com aquesta és quan es fa palès el Més que Un Club: “Aquestes trobades demostren que som un club amb valors i els valors són una part fonamental del model d’excel·lència esportiva. Si guanyem ho celebren i quan perdem felicitem esportivament e rivals. I és per això perquè el Barça es reconegut arreu del món”. En defensa dels valors del FC Barcelona, Laporta ha manifestat que no permetrà que s’embruti el sentiment del Club i que la Junta Directiva defensarà l’entitat amb totes les seves forces. I en aquest sentit, el president del FC Barcelona ha encoratjat els joves capitans i capitanes a defensar aquests principis: “Vosaltres representeu els nostres valors i els nostres sentiments i ho demostreu en els terrenys de joc”, ha conclòs. 

La primera trobada de capitans s’ha desenvolupat en dos escenaris diferents. Per una banda, el vicepresident Esportiu, Rafa Yuste, ha donat la benvinguda als capitans i capitanes dels equips formatius a l’Auditori, on 113 joves s’han repartit en petits grups de treball per compartir les seves motivacions i vivències personals per després debatre entre tots què vol dir ser capità del FC Barcelona. Per una altra banda, els sis capitans dels primers equips han mantingut una altra trobada per separat on han debatut sobre la importància de la capitania parlant de referents, característiques, les tasques invisibles que es fan, les satisfaccions que aporta la capitania, les dificultats o fins i tot consells per als seus companys. 

Un cop acabades les dues dinàmiques, els capitans dels primer equips s’han dirigit a l’Auditori, on els esperaven els esportistes de les categories inferiors, la vicepresidenta de l’Àrea Institucional, Elena Fort, i els membres de la Junta Directiva responsables dels equips, així com membres del Comitè de Direcció del FC Barcelona. En aquesta trobada els jugadors dels equips professionals han respost a algunes preguntes dels joves capitans i capitanes, amb els quals han compartit les seves experiències. 

En la seva intervenció, Sergio Busquets ha recordat els precedents que ha tingut com a capità -Puyol, Xavi, Iniesta i Messi- i ha assegurat que n’ha après de tots ells: “Cadascun d’ells tenia la seva pròpia personalitat i he tingut la sort d’agafar el millor de cadascú i després amb la meva personalitat poder ajudar els meus companys”. 

Per la seva banda, Gonzálo Pérez de Vargas ha destacat el que cal per ser un bon capità: “Primer has de ser un bon company i una bona persona”. Pel que fa a Mirotic, ha assenyalat que la funció del capità es demostra en el moments difícils, ja que el capità “ha de saber com resoldre els problemes”. 

Pel que fa a Alexia Putellas, la jugadora del primer equip femení ha explicat quina és la seva màxima satisfacció com a capitana: “No és només quan l’equip aixeca un títol, sinó veure que totes les meves companyes són felices i treballen a gust en el dia a dia”.

Precisament mirar per la felicitat dels companys i mostrar amb ells empatia és la principal virtut que ha de tenir un bon capità segons Sergi Panadero, una qualitat que també ha destacat Sergio Lozano: “Si un company viu una situació difícil i et poses en la seva pell, segur que el podràs ajudar”, ha manifestat.

Les intervencions dels capitans han posat fi a un acte promogut pel Centre d’Excel·lència Esportiva, l’ens del FC Barcelona que promou la cultura esportiva i els valors del Club a nivell intern per acompanyar la formació dels esportistes. Aquest model d’excel·lència esportiva té com un dels pilars fonamentals de treball els valors, juntament amb la resta d’àrees que contribueixen a l’alt rendiment dels esportistes: la tècnica i la tàctica, la medicina, la nutrició, la psicologia, la formació acadèmica personal, la preparació física, la tecnologia i la fisioteràpia.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut