La reacció de Lewandowski i Mapi León als comentaris ofensius que el Barça Femení rep diàriament a les xarxes socials

La reacció de Lewandowski i Mapi León als comentaris ofensius que el Barça Femení rep diàriament a les xarxes socials

‘Pareu de publicar contingut sobre aquest equip estúpid, a ningú li importa’, ‘Aneu a la cuina’ o ‘El futbol femení no és futbol real’ són només alguns dels missatges als quals el primer equip de futbol femení s’exposa contínuament

En el marc del Dia de la Dona, i sota el posicionament del FC Barcelona ‘La igualtat és als nostres colors’ en el seu compromís per la diversitat, la igualtat i la inclusió, el Club ha dut a terme una experiència única amb Robert Lewandowski i María León: el davanter i la defensa s’han exposat a llegir alguns dels comentaris que el Barça femení rep cada dia als seus comptes de xarxes socials.

‘Pareu de publicar contingut sobre aquest equip estúpid, a ningú li importa’, ‘Aneu a la cuina’ o ‘El futbol femení no és futbol real’ són només alguns d’aquests missatges, que Lewandowski llegeix en veu alta directament des del compte d’Instagram del primer equip femení. Davant d’aquesta ofensa, els dos jugadors reaccionen donant els seus punts de vista, a través d’un vídeo que el Club ha volgut enregistrar per compartir amb l’afició i amb el món sencer amb un clar objectiu: que les properes generacions arribin més lluny en la lluita pels seus somnis del que arribaran les jugadores del femení i que no deixin mai de lluitar pel que desitgen.

La reacció de Lewandowski és de sorpresa, i afirma: “Aquests comentaris són molt difícils de llegir i de sentir fins i tot per a mi mateix”. Posa l’exemple de la seva dona com a referent i persona a qui admira per l’esforç diari que du a terme per aconseguir els seus somnis i demostrar la seva vàlua. I també el de les seves filles, a qui personalment encoratja a lluitar pels seus somnis i per les quals mostra preocupació de cara al futur davant d’aquestes actituds.

La Mapi, per la seva banda, ho comparteix: “Sembla que per ser dona s’ha de demostrar molt més perquè et prenguin seriosament”, i parla en primera persona del seu cas a l’escola, on ningú creia en el seu futur com a futbolista pel fet de ser una nena. Arribar on una mateixa vulgui és possible i el caràcter, la valentia i la força són els ingredients clau segons la jugadora.

Una història de suport i reconeixement des de fa més de mig segle

El FC Barcelona treballa contínuament a promoure el paper de la dona en el món de l’esport, amb una feina enfocada a avançar en la igualtat i impulsar el paper de la dona en l’àmbit esportiu juntament amb la seva aposta per l’esport femení, i en especial el futbol femení, que es remunta a més de 50 anys.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut