Presentació del llibre i el pòdcast 'Súperheroïnes de l'esport... amb poders com els teus', un projecte que aposta per l'esport femení

Presentació del llibre i el pòdcast 'Súperheroïnes de l'esport... amb poders com els teus', un projecte que aposta per l'esport femení

Aquesta iniciativa editorial, que recull deu històries inspirades per esportistes de renom, s’ha presentat avui a l’Auditori 1899 amb presència, entre d’altres, d’Aitana Bonmatí, una de les blaugranes protagonistes dels contes

L’Auditori 1899 de l’Spotify Camp Nou ha estat l’escenari escollit per presentar, aquest dimarts, el nou projecte impulsat per la Generalitat en forma de llibre i pòdcast Superheroïnes de l’esport... amb poders com els teus. Es tracta d’un recull de contes escrits per 10 periodistes esportives i il·lustrats per 10 dibuixants, amb 10 esportistes dones com a protagonistes. Entre les ‘Superheroïnes’ que inspiren aquestes històries, s’hi troben les jugadores del FC Barcelona Femení Aitana Bonmatí i Alexia Putellas.

L’acte, dedicat a l’esport i el periodisme femení, ha comptat amb la presència de la consellera de la Presidència del Govern Laura Vilagrà, i per part del Club han assistit, a banda d’Aitana Bonmatí,  Elena Fort, vicepresidenta institucional del FC Barcelona, i Eduard Romeu, vicepresident de l’Àrea Econòmica.

La sessió ha estat presentada per la periodista Laia Tudel i també ha comptat, entre d’altres, amb la presència de la vicepresidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals Àngels Ponsa,  la representant d’Ara Llibres, editora d’aquesta publicació, Alícia Soria, així com la pilot de motociclisme Laia Sanz, una altra de les esportistes protagonistes de les històries.

Durant l’acte Aitana ha explicat, en una conversa amb la periodista Anaïs Martí, autora del seu conte, que des de la seva condició de jugadora del primer equip femení vol ser una referent no només per a les noies, sinó també per als nois:  “Quan jo era petita tenia només referents masculins perquè no existien els femenins. Si ja des de petits i petites tots tenen referents femenines, la visió que construiran de la societat serà diferent, més igualitària i més justa”.

Per la seva banda, la vicepresidenta Elena Fort ha donat la benvinguda i ha reivindicat el rol de casa d’acollida que exerceix el Barça en iniciatives com aquestes, i alhora ha confessat sentir-se identificada amb les protagonistes de les històries del llibre.

Pel que fa a la consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Laura Vilagrà, ha animat tots els joves, nens i nenes que practiquin esport en totes les edats per tenir una vida més plena.

 

Assistència de més de cent nens i  nenes

L’acte ha comptat amb una assistència de més de 300 persones, entre les quals destacaven la presència de més de 100 nens i nenes que han vingut convidats per Sx3, l’espai infantil de la Televisió de Catalunya, i també per alguns equips de futbol. Tots i totes han gaudit de la presentació i han tingut l’oportunitat d’interactuar amb les dues esportistes presents, Aitana Bonmatí i Laia Sanz, que al final de l’acte els han signat exemplars del llibre i s’han fet fotos amb els joves assistents per immortalitzar l’experiència.

 

Un projecte 100% femení

Superheroïnes de l’esport... amb poders com els teus es basa en un llibre, editat per Ara Llibres i que ja es troba a les llibreries, i un pòdcast, que des d’avui es pot escoltar a la plataforma del nou Club Súper, SX3.

En el llibre, deu periodistes esportives i 10 il·lustradores realitzen 10 contes on les protagonistes són 10 esportistes de renom: Alexia Putellas, Aitana Bonmatí, Laia Palau, Kaba Gassama, Anni Espar, Laia Sanz, Ona Carbonell, Núria Picas, Queralt Castellet i Paula Badosa. D’altra banda, el pòdcast, coproduït per Abacus i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, narren els 10 contes.

L’obra ha estat escrita per les periodistes Laia Bonals, Marta Carreras, Helena Condis, Elena de Diego, Maria Fernàndez Vidal, Gemma Herrero, Sònia Gelmà, Anaïs Martí, Marta Ramon i Laia Tudel i il·lustrada per 10 il·lustradores del col·lectiu Rosa Sardina: M. Josep Figueroa Naqui, Lydia Garrido, Alba Ginesta Ferrer, Teresa Guilleumes i Morell, Sonia Estela Guerra, Belén Loza, Esther Osuna, Bea de Rivera Marinel·lo, Cristina Sabaté i Elena Val.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut