El FC Barcelona edita una guia amb les 34 espècies que habiten l'Spotify Camp Nou i el Palau Blaugrana

El FC Barcelona edita una guia amb les 34 espècies que habiten l'Spotify Camp Nou i el Palau Blaugrana

Aquesta iniciativa ha estat impulsada per l’Àrea de Sostenibilitat del Club, que ha elaborat una guia de la biodiversitat sense precedents amb totes les aus, mamífers i rèptils

El FC Barcelona vol donar a conèixer la riquesa en biodiversitat que es troba a l’Spotify Camp Nou i al Palau Blaugrana, és per això que ha editat la ‘Guia de la Biodiversitat del FC Barcelona a Les Corts’ amb les 34 espècies que hi habiten, ja sigui com a residents o que en fan ús com a zona de caça o de pas. Aquesta es tracta d’una iniciativa sense precedents, impulsada per l’Àrea de Sostenibilitat del Club, i que és una mostra més dels esforços de gestió del Barça per protegir la biodiversitat en aquest àmbit.

El nostre planeta es troba en un període de canvi climàtic provocat per algunes de les activitats humanes i això té conseqüències directes sobre el conjunt de les espècies del planeta: la biodiversitat. Només el 17% de les àrees terrestres i el 8% de les marines estan protegides. És per aquest motiu que el 19 de desembre passat, a la 15a conferència de les Nacions Unides sobre Biodiversitat organitzada per l’ONU i celebrada a Mont-real, es va assolir un acord històric per protegir el 30% de la biodiversitat del planeta pel 2030 i dotar aquest objectiu d’un pressupost que permeti prendre diferents mesures per revertir l’amenaça ambiental en què ens trobem. Per aquest motiu, des del FC Barcelona s’està treballant per implementar totes les mesures possibles per promoure i preservar la biodiversitat, com per exemple, amb la instal·lació de franges o lleixes per facilitar el descans de les aus o amb la guia que ara es presenta.

 

En aquest sentit, cal destacar que el Club ja compleix amb les lleis de protecció animal. Per això mateix les obres previstes a l’Spotify Camp Nou ja consten d’estudis previs i mesures de prevenció per intentar afectar el mínim possible la vida d’aquestes espècies. Tal com diu la guia, “a efectes biològics, l'Estadi és un penya-segat i l'entorn un espai obert arbrat. En conseqüència, les espècies que s’hi troben són, d'una banda, les vinculades als hàbitats rupícoles i, d'altra banda, les associades als ambients forestals poc densos”.

Un ecosistema compartit

La ‘Guia de la Biodiversitat del FC Barcelona a Les Corts’, disponible en català i castellà, obre les portes a conèixer les 31 aus, 2 rèptils i 1 mamífer que habiten a l’Estadi, on s’aprecia la nidificació que s’ha anat creant amb el pas dels anys. Així, és un recull de les observacions fetes durant els treballs de prospecció per elaborar el cens d'espècies presents en les instal·lacions. El manual permet saber el nom de les espècies, fa una descripció d’aquestes -estatus, dieta i tipologia de niu-, i els mesos en què poden ser observades a l’Spotify Camp Nou.

Per altra banda, la guia també explica si aquestes espècies hi crien i conviuen de manera temporal o si en són residents, depenent de la seva condició migratòria o si només utilitzen l’espai com a zona d’alimentació. En aquest sentit, l’activitat que es desenvolupa a les instal·lacions blaugrana és un exemple de compatibilitat i convivència entre les activitats del Club i les espècies existents.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut