El president Joan Laporta i el primer equip femení donen la benvinguda a Joyce, el nou robot de la Fundació FC Barcelona

El president Joan Laporta i el primer equip femení donen la benvinguda a Joyce, el nou robot de la Fundació FC Barcelona

Trobada a la Ciutat Esportiva entre el president, representants del primer equip femení i aquesta nova robot virtual que permet a diferents col·lectius vulnerables viure el Barça en primera persona

El president del FC Barcelona i de la Fundació, Joan Laporta ha donat la benvinguda a una nova jugadora del 1r equip femení, la Robot Joyce, en un acte celebrat a l’estadi Johan Cruyff, i acompanyat per la mare de la Joyce, una nena que estava malalta i va morir unes setmanes després de participar en una experiència que li va permetre conèixer els jugadors del primer equip del Barça. 

La Robot Joyce, com a “nou fitxatge" de l'equip femení, ajudarà a garantir l'accés a l'experiència "Barça" a infants hospitalitzats o persones en situació de vulnerabilitat que no tenen possibilitat de desplaçar-se a les instal·lacions del FC Barcelona. L’objectiu d’aquest projecte és fomentar el benestar emocional d’aquests menors a partir de la vivència d'experiències positives i emocionants que genera la interacció en directe amb les jugadores de l’equip femení del Barça.

El projecte Robots de la Fundació FC Barcelona permet que, mitjançant l'ús d'un robot amb connexions d'àudio i vídeo, els participants gaudeixin de l'oportunitat de gaudir d’una experiència Barça. Fins ara amb el Robot Pol, que es troba ubicat al Museu del FC Barcelona, els infants beneficiaris d’aquest projecte podien fer una visita al Camp Nou i al museu, acompanyats per persones voluntàries de la Fundació FC Barcelona. Ara amb la Robot Joyce els beneficiaris de diversos projectes de la Fundació podran interactuar amb les jugadores del primer equip de futbol femení i realitzar un tour per la Ciutat Esportiva Joan Gamper. 

A més, comptar amb la Robot Joyce permetrà ampliar la funció dels robots a d’altres beneficiaris, com per exemple les dones internes del Centre Penitenciari Brians 1, camps de refugiats, menors vulnerables de diferents llocs de Catalunya i d’altres col·lectius en risc social.  En aquesta ocasió,  un grup de quatre internes que són també participants del projecte de la Fundació FC Barcelona a aquest centre penitenciari han estat les primeres a tenir l’oportunitat de seguir l’entrenament del primer femení i interactuar a través del nou robot amb les jugadores.  

El Pol i la Joyce

L’any 2017 es va posar en marxa el projecte Robot Pol gràcies a la cessió per part de l’empresa Awabot del primer giny teledirigit, que va ser anomenat Pol en record del primer infant que va participar en aquest programa. El Pol, que estava ingressat a un hospital a causa d’una greu malaltia, va poder visitar el Museu i el Camp Nou amb aquesta eina, però malauradament mesos més tard va morir per aquesta malaltia. Llavors es va decidir posar-li el nom de Pol a aquest Robot que durant aquests anys ha fet gaudir de l’experiència Barça a més de 300 infants ingressats als hospitals pediàtrics de: Sant Pau, Sant Joan de Déu, Hospital HM nens de Barcelona, Hospital Vall d’Hebron, Hospital Tries i Pujol i Hospital Parc Taulí.

Ara el Pol té una companya, la Joyce, que ha rebut aquest nom també en record d’una nena que va participar en l’activitat el 19 de febrer del 2019, durant la prèvia del partit entre l’Olympique de Lió i el Barça al partit d’anada de vuitens de final de la Champions i on va poder saludar molts jugadors del primer equip. La Joyce tenia llavors 13 anys, però uns mesos més tard va morir per la greu malaltia que patia. 

Volem donar les gràcies a les famílies del Pol i la Joyce per deixar-nos fer un petit homenatge als seus fills posant el nom als dos robots de la Fundació FC Barcelona que portaran alegria, il·lusions i benestar emocional a molts nens i nenes en els propers anys.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut