El Barça se suma al Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones

El Barça se suma al Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones

Esportistes blaugrana llegiran avui al Palau un manifest contra les violències masclistes i el Club organitzarà xerrades amb residents a la Masia i persones treballadores per conscienci-ar sobre aquesta problemàtica

En el marc del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, que es commemora avui divendres 25 de novembre, el FC Barcelona mostra de nou el seu ferm posicionament en la lluita per l’erradicació  de les violències masclistes i esportistes blaugrana llegiran al Palau el manifest institucional del món de l’Esport. Paral·lelament, el Club també organitzarà en les pròximes setmanes una xerrada pels nois i noies residents a la Masia i una altra per totes les persones treballadores del Club amb l’objectiu de sensibilitzar davant els rols i estereotips de gènere que es perpetuen, donar orientacions pràctiques davant situacions de violència, així com eines per detectar els comportaments tòxics associats.

Les xerrades, organitzades per l’Àrea de Diversitat, Equitat i Inclusió, comptaran amb la participació de dos experts en prevenció i lluita contra la violència de gènere i contra la infància, i juntament amb la resta d’iniciatives promogudes al voltant d’aquesta data, reafirmen el compromís de conscienciació social del Club, que respon davant les conductes discriminatòries des de tots els àmbits de l’entitat.

Els encarregats d’impartir la primera de les xerrades programades seran Carla Vall, advocada penalista i criminòloga, experta en seguretat pública i en prevenció i abordatge de violències de gènere i contra la infància, juntament amb Pau Quintana, graduat en Educació Social i Postgrau en Mentoria i Coaching Educatiu. Aquesta xerrada, que anirà destinada als joves residents, tindrà lloc el pròxim dijous 1 de desembre i s’emmarca dins ‘L’Aula de Formació Continuada de La Masia’, projecte que es va posar en marxa la temporada passada i que té com a finalitat reforçar l’acompanyament i formació integral dels esportistes. Pel que fa a la segona, estarà destinada a les persones treballadores del Club i serà impartida per la Carla Vall el divendres 13 de gener del 2023.

D’aquesta manera, els dos ponents oferiran una visió global de les violències masclistes i donaran eines a tots els assistents per tal d’entendre les diferents situacions en les quals es poden trobar i poder actuar tant de manera proactiva com reactiva. Cal destacar també que la Carla Vall és autora del llibre Trenqueu en cas d'emergència, amb pròleg de Paula Bonet, i recentment ha estat guardonada amb el Premi Menina 2022 en la categoria de justícia feminista, un reconeixement per la seva tasca en la lluita contra la violència masclista.

Altres iniciatives commemoratives pel 25N

Pel que fa a la resta d’iniciatives promogudes des del FC Barcelona, diumenge passat en la prèvia del partit davant l’Alabès Femenino, les futbolistes Berta Doltra i Martina Fernández, jugadores del Barça Atlètic Femení, juntament amb Madou Múrcia i Juan Pablo Galbarro del cadet B de futbol masculí van llegir el text en què es “denuncien totes les formes de violències masclistes”. Un compromís que tornarà a tenir visibilitat avui mateix al Palau Blaugrana quan abans del partit del Barça de bàsquet, en jornada d’Eurolliga contra Cazoo Baskonia, es replicarà aquesta acció de lectura d’aquest manifest el promogut per la Secretaria General de l'Esport i de l'Activitat Física (Esporcat) amb les jugadores de bàsquet femení, Ainhoa Lopez i Lucia Navarro, i Kasparas Jakučionis i Èdgar Moure, de la secció de bàsquet i residents a la Masia.

En aquest sentit, el FC Barcelona mostra de nou el seu posicionament ferm en  la lluita contra les violències masclistes. Un compromís que el Club també va voler incorporar als seus Estatuts, en incloure el 23 d’octubre del 2021 un apartat en l’article 4T en què fa un reconeixement en favor dels principis bàsics i elementals dels éssers humans, continguts en la Declaració Universal dels Drets Humans. Un text que estableix que l’entitat blaugrana "vetllarà per la igualtat de drets i la dignitat de les persones" i en compliment d’aquests objectius, el Club "promourà els valors democràtics de la igualtat i la no discriminació" i "lluitarà per l’erradicació de totes les actituds masclistes, homòfobes i racistes en l’àmbit social i de l’esport".

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut