Així ha estat el minut a minut de l'Assemblea

Així ha estat el minut a minut de l'Assemblea

Repassa com ha anat l'evolució d'aquesta Assemblea ordinària general que s'ha celebrat de manera telemàtica

Vuit punts han configurat l'Ordre del Dia de l’Assemblea General de Socis i Sòcies Compromissaris Ordinària d'aquest 9 d'octubre. En una convocatòria telemàtica, estan citats 4.451 socis i sòcies.

El minut a minut:

19.14 hores: Punt final a Assemblea General de Socis i Sòcies Compromissaris Ordinària.

17.07 hores: Torn obert d'intervencions.

16.55 hores: El director de futbol, Mateu Alemany, ha indicat que el traspàs de Griezmann "és una gran operació econòmica per a nosaltres".

16.51 hores: Mateu Alemany analitza les entrades i les sortides de futbolistes del primer equip. 

"Ens hem centrat a renovar jugadors joves i retallar contractes de jugadors veterans, amb més de 30 anys. Cada vegada més ens hem de centrar en el mercat de jugadors que queden lliures. Aquest any ho hem fet amb Kessie, Christensen, Marcos Alonso i Bellerín, i n'hi ha molts més per al futur. Pablo Torre és un jugador de futur, Kounde, Raphinha i Lewandowski ens han fet un salt de qualitat a la plantilla", ha explicat. 

16.41 hores: Agafa la paraula Rafa Yuste per parlar sobre l'estructura de l'àrea de futbol.

"Agraeixo a tots els socis i sòcies pel suport que estan donant al nostre equip. Xavi m'ha demanat que, de part seva i de tot l'staff tècnic, els doni un sincer agraïment pel seu suport", ha explicat. 

"El Club torna a batre amb força gràcies a tota la feina feta de tota l'àrea esportiva, dels companys de junta i els executius, però també a la massa social del club", ha afegit.

16.40 hores: El setè ordre del dia queda resolt ràpidament, ja que no hi ha hagut propostes de socis i sòcies d'acord amb el que estableix l'article 20.11 dels Estatuts.

16.30 hores: Torn per al sisè punt de l'ordre d'aquesta Assemblea. Discurs de Joan Manuel Trayter Jiménez sobre l'informe del síndic dels Socis i Sòcies. 

16.20 hores: Presentats els membres de la Comissió d’Ètica i Transparència. Elena Fort, la presidenta d'aquesta comissió, ha presentat els perfils d'Anton Espadaler i Poch, Jordi Domingo i Garcia-Milà, Ramon Usall i Santa i Bernat Dedéu i Pastor.

16.15 hores: L'Assemblea també ratifica la incorporació de Francesc Martí Palomares a la Comissió Econòmica

✅ 200 vots a favor
❌ 10 en contra
⚪ 22 en blanc

16.00 hores: L'Assamblea General Ordinària es repren amb el següent punt de l'ordre del dia: Ratificació de Francesc Martí Palomares com a nou integrant de la comissió econòmica. 

L'actual president, Jaume Guardiola, ha decidit deixar el càrrec després de ser escollit president del Cercle d'Economia. Ara la presidència de la Comissió Econòmica del FC Barcelona serà per Joan B. Casas.

15.20 hores: El secretari de la Junta Directiva, Josep Cubells, anuncia un petit descans de trenta minuts per tal que tots els socis i sòcies compromissaris/àries puguin anar a dinar. Tornem quan es reprengui la sessió!

15.19 hores: I per últim, també s'aprova el pressupost per a l'exercici 2022/23, que preveu uns beneficis de 274 milions d'euros. 

✅ 478 vots a favor
❌ 35 en contra
⚪ 15 en blanc

15.10 hores: També s'aprova la ratificació de l'operació de Barça Studios

✅ 460 vots a favor
❌ 39 en contra
⚪ 21 en blanc 

15.00 hores: L’Assemblea aprova la ratificació de la cessió del 15% dels drets audiovisuals

✅ 474 vots a favor
❌ 39 en contra
⚪ 13 en blanc

14.52 hores: Punt i final a les intervencions.

Ara és el moment de votar. Són tres votacions independents: el pressupost de l’exercici econòmic de la temporada 2022/23, la ratificació de l’operació per a la cessió dels drets audiovisuals, en aquest cas el 15%, i la ratificació de la transmissió dels actius de Barça Studios autoritzats per acord de l’Assemblea.

14.21 hores: I ara queden obertes les intervencions dels socis i sòcies respecte aquest punt de l'ordre del dia. Es van rebre 11 preguntes al formulari previ. Posteriorment es contestaran les preguntes dels compromissaris presents a l'Auditori 1899 i les de videoconferència.

14:05 hores: Torn per al president de la comissió econòmica, Jaume Guardiola. 

13:53 hores: El vicepresident econòmic Eduard Romeu exposa el tercer punt de l'ordre del dia: pressupost de l'exercici econòmic de la temporada 22/23 i ratificació de l’operació per a la cessió dels drets audiovisuals i per a la transmissió dels actius de Barça Studios autoritzats per acord de l’Assemblea.

13.52 hores: L’Assemblea també aprova la liquidació de l'exercici econòmic 2021/22

✅ 548 vots a favor
❌ 43 en contra
⚪ 24 en blanc

13.43 hores: Ja tenim els primers resultats de la jornada:

L’Assemblea ratifica l’operació i els contractes formalitzats per a la cessió dels drets audiovisuals autoritzats per acord de l’Assemblea de data 16 de juny del 2022

✅ 591 vots a favor
❌ 38 en contra
⚪ 18 en blanc

13.30 hores: Es procedeix a la votació telemàtica del segon punt de l'ordre del dia. Durant cinc minuts, els compromissaris i compromissàries podran exercir el seu dret a vot. 

12.05 hores: Comença el torn obert d'intervenció dels socis i sòcies. Els compromissaris/àries poden participar de la següent manera: a través d'un formulari previ escrit, presencialment des de la sala i en directe a través de videoconferència. S'informa que, a les 12h, hi havia 919 compromissaris i compromissàries acreditats. 

11.47 hores: Eduard Romeu ha explicat els números de la liquidació de l'exercici de la temporada passada.

Abans de la intervenció dels compromissaris i compromissàries, i la posterior votació, intervé el membre de la comissió econòmica Jaume Guardiola.

11.10 hores: Finalitza l'Informe del President. S'informa que, a les 11 hores, hi havia 832 compromissaris i compromissàries acreditats.

Ara, doncs, serà el torn d'Eduard Romeu, vicepresident econòmic del Barça, que presentarà el segon punt del ordre del dia: "Liquidació de l’Exercici Econòmic de la temporada 2021/2022 i ratificació de l’operació per a la cessió dels drets audiovisuals autoritzats per acord de l’Assemblea"

photo_5913292148747385711_y

11.05 hores: El President Laporta també parla de la situació econòmica i de la importància de la Superlliga.

"Les palanques han demostrat que el Barça és viu. Tenim una gran capacitat per atraure capital i per generar ingressos. I el més important, sense perdre la independència respecte al nostre model de governança i model de propietat".

"Nosaltres donem suport a la Superlliga. Abordarà problemes i aportarà solucions, i farem una competició més igualada".

11.00 hores: Joan Laporta fa un anunci important: 

"Spotify ha entès des del primer dia la idiosincràsia del Barça i bona prova és el seu compromís amb la llengua catalana. En aquest sentit, els puc comunicar que aquest octubre Spotify oferirà la seva app i web en català".

10.43 hores: Torn per a l'Informe del President. 

"Entre tots i totes, hem salvat el Club. Som el millor club esportiu del món i un mirall de sentiment i compromís. Però la feina no s’ha acabat. Cal seguir treballant, i treballant molt i bé, per estabilitzar l’entitat. Per mirar endavant i tornar a construir el millor Barça de la història".

"Estem aquí per arremangar-nos, per treballar dur i per generar il·lusió, per intentar satisfer les ànsies dels que volem viure el barcelonisme amb alegria i volem passar-nos-ho bé amb el Barça".

10.37 hores: El president del FC Barcelona, Joan Laporta, pren la paraula i demana un minut de silenci per als socis i sòcies que aquests darrers mesos ens han deixat.

10.30 hores: Comença l'Assemblea General Ordinària, la tercera telemàtica en la història del Club. Ho fa amb el Cant del Barça. El secretari de la Junta Directiva Josep Cubells informa que, actualment, hi ha acreditats 687 compromissaris i compromissàries i explica com funcionarà l'Assemblea. 

10.00 hores: El secretari de la Junta Directiva Josep Cubells informa que hi ha 132 compromissaris i compromissàries en primera convocatòria. Segons els estatus, encara no hi ha quòrum suficient i l'Assamblea quedarà constituïda en segona convocatòria, a les 10.30 hores.

9.30 hores: Bon dia, culers! La primera convocatòria d'aquesta Assemblea és a les 10 hores i, la segona, a les 10.30 hores. Recorda que si ets soci o sòcia compromissari/ària pots participar a través d'aquest enllaç:

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut