El Museu del Barça posa en marxa el conveni de col·laboració amb Apropa Cultura

El Museu del Barça posa en marxa el conveni de col·laboració amb Apropa Cultura

Des d'aquest setembre, les entitats del sector social que treballen amb col·lectius en risc d'exclusió o discapacitat podran organitzar les seves visites a través del seu web

El Museu del Barça i la seva proposta cultural i d’oci són més accessibles per a aquests col·lectius gràcies al conveni signat pel Club i Apropa Cultura. Una col·laboració que es va oficialitzar el mes de maig passat i que ara s’ha materialitzat amb la incorporació de l’espai museístic del FC Barcelona dins les propostes a preus reduïts, a les quals es pot accedir a través del web, d’aquesta xarxa inclusiva que uneix representants i entitats del món de la cultura.

Així, els col·lectius en risc d'exclusió, amb discapacitat, o entitats del sector social que treballen per fer la cultura accessible, i que estiguin interessats a gaudir de la proposta cultural blaugrana podran sol·licitar, a través d’un formulari al web d’Apropa Cultra, la seva reserva.

El Museu del Barça és un dels més visitats de Catalunya i també de l’Estat espanyol; és un pol d’atracció internacional de socis i sòcies, aficionats i turistes, i, a través d’aquesta iniciativa, el Club s’assegura que no queda fora de l’abast de ningú. En aquest sentit, la col·laboració amb el programa Apropa Cultura forma part del compromís del FC Barcelona perquè totes les persones tinguin l’oportunitat de gaudir d’una experiència 100% culer.

Així mateix, en el marc del conveni de col·laboració, professionals d’Apropa Cultura han impartit cursos de formació a tot el personal del Museu blaugrana i de l’Oficina d’Atenció al Barcelonista amb l’objectiu que coneguin millor les realitats i els reptes als que s’enfronten aquests col·lectius per poder-los oferir el  millor servei possible. Apropa Cultura també ha posat a disposició del FC Barcelona un itinerari formatiu online sobre accessibilitat i diversitat per a tot el personal del Club.

Apropa Cultura és una xarxa inclusiva que uneix promotors culturals, teatres, auditoris, festivals i museus amb les entitats del sector social per fer accessible la cultura a les persones, que, per les seves circumstàncies personals o de salut, tenen dificultats per assistir a activitats culturals. Des del 2013 es va ampliar a museus i centres culturals i rep el suport econòmic i de difusió de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona i de la Fundació  “la Caixa”. En l’actualitat hi participen més de 130 teatres, auditoris, festivals i museus d’arreu de Catalunya.

Coincidint amb l’últim partit de Lliga de la temporada 2021/22  al Camp Nou, que va tenir lloc el 22 de maig passat, es va oficialitzar la signatura de l’acord entre el Club i  Apropa Cultura. En l’acte hi van participar Sonia Gainza, directora del programa, i Clàudia Torner, coordinadora d’aquest projecte, que van assistir a la Llotja President Suñol i van mantenir una trobada amb el president Joan Laporta per compartir la seva satisfacció davant la implicació del Club amb aquest projecte. Els van acompanyar també Jordi Penas, director del Museu del Club, i Maite Laporta, responsable del departament de Diversitat, Equitat i Inclusió del FC Barcelona.

D’altra banda, el dilluns 26 de setembre, la iniciativa d’Apropa Cultura va ser reconeguda en la cinquena edició dels premis ‘Fair Saturday’, creats amb l’objectiu de reconèixer, en l’àmbit internacional, les iniciatives de persones o organitzacions inspiradores que han demostrat generar un impacte social a través de l’art i la cultura. Concretament, en una gala celebrada al Museu Guggenheim de Bilbao, l’entitat va ser distingida per contribuir a millorar la vida de les persones en situació de vulnerabilitat a través de la cultura.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut