El FC Barcelona presenta

El FC Barcelona presenta "In a Way, Immortal", la primera obra d'art NFT de la història del Club, que se subhastarà a Sotheby's Nova York

En col·laboració amb BCN Visuals, el Club ha produït una obra d’art digital audiovisual NFT digna de Hollywood, que recrea estèticament el gol legendari que el 1973 va fer que es parlés de Johan Cruyff com l’‘Holandès Volador’

El FC Barcelona llança el primer NFT de la seva història: una obra d'art digital audiovisual que recrea el llegendari moment de Johan Cruyff a l'estadi quan, el 22 de desembre del 1973, l'icònic jugador holandès va «volar» per marcar un gol fonamental contra el porter de l'Atlètic de Madrid Miguel Reina. La subhasta a Sotheby's, la principal destinació del món per a l'art, el luxe i els objectes de col·leccionisme, es presentarà en una subhasta híbrida en línia i en viu i inclourà l'edició animada única d'In a Way, Immortal, així com quatre NFT addicionals que inclouran cadascun una imatge fixa de la versió animada, que captura un moment icònic del gol llegendari.

La peça, de gamma alta i titulada In a Way, Immortal –inspirada per una cita del Johan Cruyff– és una producció del Club en col·laboració amb BCN Visuals, soci estratègic d'innovació i Superestudi Digital que n’ha desenvolupat l’estètica cinematogràfica. Qui adquireixi aquesta obra d’art única rebrà com a obsequi diversos avantatges i experiències VIP relacionades amb el Club, a més del reconeixement com a Barça Digital Ambassador. El projecte ha estat possible gràcies a la implicació de World of Johan Cruyff.

In a Way, Immortal és el primer NFT d'una col·lecció de deu obres que es presentaran peça per peça en els propers mesos; cadascuna amb moments i personatges emblemàtics del FC Barcelona que engrandeixen el llegat i el patrimoni històric del Club. La col·lecció s’emmarca en la clara aposta estratègica del Club per adoptar la tecnologia i la innovació i, alhora, crear moments culturals inoblidables –del passat i del present– amb l'objectiu tant d'educar com d'inspirar els seguidors millennials, xenials i de la generació Z, entre d'altres.

A més de fomentar la lleialtat entre un públic més jove, el projecte es proposa redefinir els NFT, tot creant un producte experiencial premium en una experiència cinematogràfica. El futur propietari d'aquest NFT, a qui es reconeixerà com a Barça Digital Ambassador, també podrà gaudir d’accés als entrenaments i altres avantatges i experiències úniques del Club. 

Trobareu més informació relacionada amb la subhasta a nft.fcbarcelona.com, inclòs un compte enrere per a l'obertura del període de licitació en línia, que comença avui, 21 de juliol, i també un enllaç per seguir en directe la subhasta del 29 de juliol.

Més de 10.000 hores de producció

In a Way, Immortal rememora el llegendari gol de Johan Cruyff en una animació poètica d'or fos, creada per un equip format per 40 dels artistes amb més talent en disseny gràfic per ordinador (CG) i efectes visuals (VFX) de Hollywood. Amb una durada de 40 segons, la pel·lícula va acompanyada d'una banda sonora original interpretada per una orquestra de 30 components, i incorpora sons reals de l'estadi del Camp Nou i dels seguidors del FC Barcelona.

L'equip de CG i VFX de Hollywood va treballar tots els aspectes de la producció: des d'una escultura digital de Johan Cruyff fins a la simulació de fluids, textures i ombrejats de color daurat, cinematografia d'avantguarda i treball de càmera. Per a la producció de l'escultura digital de Cruyff van ser necessàries més de mil hores de feina, i es van haver de dedicar a la producció global més de 10.000 hores.

Experiències 100% blaugrana per al propietari de l’NFT

A més de ser l'únic propietari de l'NFT, el Barça Digital Ambassador podrà gaudir d'una sèrie d'experiències que “els diners no poden comprar”. En el contracte intel·ligent de l’NFT, el FC Barcelona hi incorporarà Meet & Greet, visites a La Masia, drets d'hospitality (durant un mínim de cinc anys), dret a jugar a l'Spotify Camp Nou i lliurament oficial de la pilota abans d'algun partit amistós, entre altres oportunitats.

Un esdeveniment especial de subhasta en viu a Sotheby's

La licitació per a In a Way, Immortal estarà oberta en línia a partir d’avui, 21 de juliol, fins a la venda en una subhasta en viu que tindrà lloc a la casa de subhastes Sotheby’s de Nova York el 29 de juliol. El comprador podrà pagar en criptomoneda (BTC, ETH, DOT o USDC) o en diner fiduciari. L'enllaç a la pàgina de venda de Sotheby's és sothebys.com/en/digital-catalogues/fc-barcelona.

Per als licitadors interessats que no resideixin a Nova York, la licitació en línia estarà disponible durant la subhasta en viu.

 

Joan Laporta, president del FC Barcelona: “El Barça, amb més de 400 milions de seguidors a les xarxes socials, no para d’obrir noves vies per connectar amb l’afició; i ens sembla que la nova estratègia NFT del Club ens ofereix una oportunitat única perquè la marca Barça continuï creixent i consolidant-se. Estem molt satisfets de presentar Johan Cruyff en la nostra primera obra mestra del FC Barcelona, In a Way, Immortal, per la influència enorme que en Johan va tenir tant en el FC Barcelona com a club com en la forma en què es juga el futbol modern. Poder-ho reflectir d’una manera tan artística és un gran homenatge a Johan Cruyff, a aquell moment icònic i a tot el llegat i el patrimoni històric del FC Barcelona.”

Eric Sas, fundador i cap d'innovació de BCN Visuals: “Els NFT s'han relacionat massa de pressa amb l'explosió de la demanda de cripto; tanmateix, amb In a Way, Immortal retornem els NFT al reialme de l’art en majúscules. A diferència del GIF bàsic de l’NFT, aquesta minipel·lícula és una autèntica obra d'art digital renaixentista; gairebé en podríem dir una peça de marbre tallada pels artistes d'efectes visuals amb més talent de Hollywood. El projecte vol esdevenir el nou referent per a la propera evolució dels NFT, en què les noves obres d'art digitals s’assemblen a les obres mestres d'abans.”

Michael Bouhanna, vicepresident de Sotheby's i corresponsable de vendes d'art digital: “La llegenda de Johan Cruyff ha inspirat generacions d'aficionats al futbol durant dècades. Col·laborar amb el FC Barcelona, un dels clubs de futbol més coneguts del món, commemorar una de les èpoques més inoblidables de la història del futbol, és un moment realment emocionant per a Sotheby's i per a la trajectòria del col·leccionisme digital. Com no ho ha fet cap altra tecnologia, l’NFT, a més d’obrir tot un món de possibilitats perquè els artistes digitals comparteixin la seva obra única, ha permès que un club de primera línia mundial immortalitzi un moment esportiu icònic a la cadena de blocs.”

Jordi Cruyff: “L’obra d’art NFT In a Way, Immortal estarà per sempre lligada al llegat del pare. L'hauria fascinat veure que un dels seus gols més bonics amb el FC Barcelona ha estat font d’inspiració per crear aquesta peça única d'art digital que esperem que es gaudeixi, s'admiri i es recordi per sempre.”

 

Què són els NFT?

Els NFT (per les inicials en anglès de Non Fungible Tokens) són articles digitals únics que han revolucionat la manera com es poden recollir i comercialitzar l'art digital i les peces de col·leccionista. Cada NFT representa una unitat de dades no intercanviable. Se solen relacionar amb fitxers digitals que incorporen mitjans sofisticats —per exemple, fotos, vídeos o àudio— que s'emmagatzemen en una cadena de blocs i es poden vendre i transferir. El registre de cada NFT emmagatzemat en una cadena de blocs és immutable; vol dir que no es pot alterar i, per primera vegada, proporciona un certificat de propietat indiscutible per a un article digital.

 

Sobre el Futbol Club Barcelona

Fundat el 1899, el FC Barcelona és únic en molts aspectes. El Club és propietat dels seus més de 140.000 socis. Pel tarannà que el fa tan especial, es diu que el Barça és «més que un club». L'estil de joc distintiu de l'equip, juntament amb la famosa confiança del Club en el talent local, arriba arreu del món mitjançant els millors jugadors i entrenadors de la seva època.

I a tot plegat cal sumar-hi l’ambició constant d’esdevenir la institució esportiva més admirada, estimada i global del planeta. Guien aquesta missió els principis bàsics de la humilitat, l'esforç, l’ambició, el respecte i el treball en equip. Alhora, el Club també és conegut pel compromís social, que canalitza mitjançant la Fundació FC Barcelona, i la tasca que s’hi fa per educar la mainada des dels valors positius de l'esport. El creixement sense aturador dels darrers anys ha fet que el Club hagi assolit una xifra mundial de més de 400 milions de fans a les xarxes socials, i que sigui el club esportiu amb més seguidors en aquest espai.

Sobre BCN Visuals

BCN Visuals és una empresa tecnològica d'innovació i un Superestudi Digital. Els seus iniciadors són coneguts per haver guanyat el reconeixement al millor anunci de 2021 a Europa amb The Walt Disney Company, haver creat l'emblemàtica campanya de Nadal de Coca-Cola a Times Square i presentat arreu del món el nou joc de Playstation amb tecnologia d'avantguarda.

Amb seu a Barcelona i a Los Angeles, i amb oficines a Nova York i a Londres, BCN Visuals crea experiències de contingut immersiu que desdibuixen la línia entre la publicitat i l'entreteniment. Ha generat milers de milions d'impressions de mitjans de comunicació en línia per a Netflix, Dior i Amazon Studios, entre molts altres. Els fundadors, Eric Sas i Alan Company, van ocupar els titulars de la portada de la revista Forbes el 2021 i se’ls va incloure entre les 100 persones més creatives i entre els 30 millors menors de 30 anys.

Sobre Sotheby's

Fundada el 1744, Sotheby's és la principal destinació del món per a l'art i per al luxe. Promou que es pugui accedir a objectes d'art i de luxe excepcionals i adquirir-ne la propietat mitjançant subhastes i canals de compra immediata, incloent-hi les vendes privades, el comerç electrònic i la venda al detall. El nostre mercat global de confiança disposa del suport d'una plataforma tecnològica líder en el sector i d'una xarxa d'especialistes que cobreix 40 països i 70 categories que inclouen art contemporani, art modern i impressionista, obres mestres antigues, obres d'art xineses, joieria, rellotges, vi i licors, disseny, cotxes de col·leccionista i immobles. A Sotheby's creiem en el poder transformador de l'art i de la cultura, i ens comprometem a fer que les nostres indústries siguin més inclusives, sostenibles i col·laboratives.

Sobre World of Johan Cruyff

World of Johan Cruyff ret homenatge a la vida i al llegat de Johan Cruyff. És l’espai on conflueixen totes les organitzacions i totes les iniciatives de Johan: Cruyff Institute (educació), Cruyff Foundation (obra benèfica), Cruyff Football (futbol), Cruyff Classics (moda), Cruyff Library (llibres) i Cruyff Management.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut