El Fundació Barça viu una experiència inoblidable als Estats Units

El Fundació Barça viu una experiència inoblidable als Estats Units

L’equip format per homes i dones amb discapacitat intel·lectual guanya ‘The Original Challenge’, un triangular amb l’Orlando City i el Nàstic de Tarragona

El jugadors i jugadores del Fundació Barça podran afegir una nova vivència en el final de la seva temporada d’estrena: la que han viscut dissabte 2 de juliol als Estats Units, exactament al monumental Daytona Internacional Speedway, on s’han trobat amb l’Orlando City i el Nàstic de Tarragona en un torneig de futbol inclusiu, ‘The Original Challenge’. Europa i Amèrica, LaLiga Genuine i la MLS, han jugat per primera vegada entre si i el campió ha estat el Fundació Barça Genuine. 

El triangular ha començat amb retard, pels dubtes que hi havia en l’organització davant d’un possible temporal de pluja sobre Daytona, i el primer partit ha acabat amb empat sense gols (0-0) entre el Nàstic Genuine i el Fundació Barça: no hi ha hagut vencedors ni vençuts en el derbi català, per bé que els blaugrana han disposat de moltes oportunitats de gol. Després, els tarragonins han caigut per la mínima (0-1), davant l’Orlando City, tot i que han protagonitzat una molt bona actuació.

El campió s’ha decidit, doncs, en l’últim partit, que han jugat l’equip nord-americà i el Fundació Barça. Tres gols de Miquel Chavarría han decantat el marcador de forma clara (3-0) cap als jugadors i jugadores blaugrana, que han aixecat el trofeu de campions enmig d’una gran alegria. La felicitat ha estat, com sempre, compartida amb tots els equips participants i, de nou, s’han viscut escenes d’esportivitat exemplar un cop acabat el torneig. Fins i tot l’àrbitre dels tres partits, Rafa Guerrero, s’ha afegit a la festa sense dissimular la satisfacció que li ha produït xiular ‘The Original Challenge’.

Xerrada de Sergi Mascarell

Abans que es jugués ‘The Original Challenge’, l’entrenador principal del Fundació Barça Genuine, Sergi Mascarell, ha participat en una taula rodona en la qual es compartien diferents experiències al voltant del futbol inclusiu. Mascarell ha explicat la seva vivència al capdavant del cos tècnic del Fundació Barça, destacant l’èxit del projecte en la seva primera temporada. També han participat en la taula rodona la directora de la Fundación LaLiga, Olga De la Fuente, el responsable de Marca i responsabilitat social del Gimnàstic de Tarragona, Josep Maria Andreu, i l’ex àrbitre Rafa Guerrero.

IMG20220702121420

Declaracions de Josep Ferré, tècnic del Fundació Barça Genuine

“Ha estat una temporada preciosa, en tots els aspectes. Ho hauria estat igualment sense haver guanyat aquest torneig, però endur-se una altra copa cap a casa ens fa molta il·lusió”

“El primer partit, contra el Nàstic, hem estat eficients en l’elaboració però poc clars en la rematada. En el segon, contra Orlando City, hi ha hagut una millora en la finalització de les jugades”

“Per a molts dels jugadors ha estat una altra experiència nova: la majoria no havien sortit mai a l’estranger. Després d’uns dies d’adaptació, a l’horari i al clima de Florida, divendres vam fer una sessió d’entrenament i hem arribat mínimament preparats als partits”.

image1
Foto: photogrAFer.pro

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut