El FC Barcelona i Sixth Street arriben a un acord per a l'adquisició d'un 10% dels drets de TV del Club de LaLiga

El FC Barcelona i Sixth Street arriben a un acord per a l'adquisició d'un 10% dels drets de TV del Club de LaLiga

El Club continua executant l'estratègia per millorar la seva fortalesa financera i la seva competitivitat

El FC Barcelona fa avui un gran pas endavant en la millora dels seus recursos financers i del seu posicionament competitiu a través d'una nova inversió de Sixth Street, una companyia d’inversió líder a nivell global i amb una gran experiència en el món de l'esport.

Amb aquesta operació, el FC Barcelona genera una plusvàlua total de 267 milions d'euros per a la temporada en curs. Sixth Street invertirà inicialment 207,5 milions d'euros i rebrà el benefici econòmic del 10% dels drets de TV del Club provinents de LaLiga durant els propers 25 anys.

La transacció s'executa a partir d’una proposta que va rebre un suport majoritari dels socis i sòcies del Club en la darrera Assemblea General Extraordinària.

"Estem activant les palanques econòmiques i executant la nostra estratègia pacient, sostenible i eficient per enfortir la base financera del Club", ha afirmat Joan Laporta, president del FC Barcelona. "Sixth Street dona suport al món del futbol de manera decidida, és ​​un inversor experimentat en esports i mitjans globals, i un soci que aportarà coneixements i recursos significatius a l’hora que ens permetrà gestionar de manera independent les nostres operacions". 

"Creiem en l'estratègia que Joan Laporta i el FC Barcelona estan implementant i estem orgullosos que un dels clubs més llorejats del futbol ens hagi escollit per ser el seu soci i proveïdor de solucions de capital", ha dit Alan Waxman, cofundador i CEO de Sixth Street. "El nostre equip espera poder tenir una aliança a llarg termini, proveint el nostre capital flexible i la nostra gran experiència en el sector esportiu, per donar suport al Barça mentre continua reforçant la seva organització i assolint els seus objectius estratègics".

Qui és Sixth Street? 

Sixth Street és una companyia d'inversió líder a nivell global amb més de 60.000 milions de dòlars en actius sota gestió i capital compromès. La companyia utilitza el seu capital flexible a llarg termini, les seves capacitats basades en l’anàlisi de les dades i la cultura “Un Equip” per desenvolupar temàtiques d’inversió i oferir solucions a les empreses en totes les etapes de creixement. Les inversions de Sixth Street han inclòs diverses de les organitzacions esportives més importants del món, i la seva cartera inclou Legends, una empresa d'experiències premium que té com a clients algunes de les entitats més emblemàtiques del món de l’esport i d’explotació de recintes per celebrar esdeveniments en directe. Per obtenir més informació, visiteu www.sixthstreet.com i seguiu Sixth Street a LinkedIn, Twitter i Instagram.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut