El Barça jugarà el Gamper contra l’AS Roma el 6 d’agost

El Barça jugarà el Gamper contra l’AS Roma el 6 d’agost

El torneig tornarà a reunir el primer equip masculí i femení blaugrana, els quals s’enfrontaran als respectius equips del club italià al Camp Nou

L’any passat el primer equip masculí i femení del FC Barcelona van disputar el primer Trofeu Joan Gamper conjunt de la història davant la Juventus de Torí. Per a l’edició d’enguany es repeteix el format i els blaugranes s’enfrontaran contra un altre club italià, l’AS Roma, el proper 6 d’agost, en dos partits que significaran l’estrena dels equips de Xavi Hernández i Jonatan Giráldez davant la seva afició.

L’escenari del Trofeu tornarà a ser el Camp Nou després que la passada edició se celebrés a l’Estadi Johan Cruyff. El Barça Femení jugarà a les 17.30 h mentre que el partit de l’equip masculí està fixat per a les 21.00 h. Entremig dels dos partits, a partir de les 19.50 h, i tal com va succeir l’any passat, tindrà lloc la presentació conjunta dels dos equips davant l’afició.

Segona participació de l’equip italià

Aquesta serà la segona participació de l’AS Roma en el Trofeu Joan Gamper. L’únic precedent és en l’edició del 2015 en un partit en què els blaugranes es van imposar a l’equip italià per 3-0 amb gols de Neymar, Messi i Rakitic.

A banda d’aquest partit, els equips masculins del Barça i la Roma s’han enfrontat en un total de 12 ocasions en el transcurs de la història mentre que pel que fa als equips femenins serà el primer duel entre ambdós clubs. El primer Barça-Roma es remunta a al 23 de juliol del 1953 en un torneig amistós que es va disputar a Caracas, Veneçuela, en què els blaugranes es van imposar per 1-0.

En els darrers anys els dos equips s’han trobat fins a sis vegades a la UEFA Champions League. En l’edició del 2001/02 es van enfrontar en la fase de grups amb un balanç d’un empat al Camp Nou (1-1) i victòria de l’equip italià a l’Olímpic de Roma (3-0). En l’edició del 2015, també en fase de grups, es van intercanviar els papers amb un empat a Roma (1-1) i victòria al Camp Nou (6-1), mentre que el 2018 els dos conjunts es van creuar en els quarts de final de la competició amb victòria dels blaugranes al Camp Nou per 4-1 i posterior remuntada en l’eliminatòria de l’equip italià a l’Olímpic de Roma (3-0).

 

L’últim enfrontament entre els dos conjunts va ser l’1 d’agost del 2018, a la ciutat texana d’Arlington (EU), amb motiu de la International Champions Cup, en un partit que va acabar amb victòria dels italians per 4-2.

Les entrades per a aquesta 57a edició del Trofeu Joan Gamper ja estan disponibles per a socis i sòcies i aficionats i aficionades i es poden podran adquirir a través del web del Club. El preu de les localitats és a partir de 19 euros i com és habitual el Club ofereix un descompte per a socis i sòcies, del 30 per cent, i per a penyistes, del 15 per cent.

El Gamper es jugarà el 6 d'agost contra l'AS Roma
El Gamper es jugarà el 6 d'agost contra l'AS Roma

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut