L’Sports Tomorrow formarà part del MWC Barcelona 2023

L’Sports Tomorrow formarà part del MWC Barcelona 2023

El president Laporta i John Hoffman signen un acord de col·laboració pel qual el certamen d’innovació esportiva del Barça Innovation Hub s’integrarà en el congrés de telefonia mòbil que se celebrarà a la Fira del 27 de febrer al 2 de març

Joan Laporta, president del FC Barcelona, i John Hoffman, CEO de GSMA Ltd, empresa que organitza el MWC Barcelona, han signat aquest dilluns un acord de col·laboració pel qual l’Sports Tomorrow, el congrés d’innovació esportiva que organitza anualment el Barça Innovation Hub, s’integrarà dins del MWC Barcelona formant part del programa d’esdeveniments de la propera edició del congrés de telefonia mòbil, que se celebrarà el 2023. Aquest acord suposa incorporar la innovació en l’esport en un dels esdeveniments tecnològics més importants del món, alhora que impulsa l’Sports Tomorrow a nivell internacional de la mà d’una marca referent com el MWC Barcelona. 

L’acte de signatura ha tingut lloc aquesta tarda a la Llotja President Suñol del Camp Nou on Joan Laporta i John Hoffman han segellat un acord que neix de la voluntat d’ambdues parts de buscar sinergies entre tecnologia i innovació esportiva i que representa que per primer cop es crearà dins del MWC Barcelona un espai de trobada, debat i coneixement per a tot l’ecosistema de l’esport. L’acte també ha comptat amb la presència d’Àngel Riudalbas, directiu Responsable del Barça Innovation Hub.

Aquest acord implica un canvi de localització i de dates de l’Sports Tomorrow. El Congrés es traslladarà des de les instal·lacions del Club a un dels espais de la Fira de Barcelona, a l’Hospitalet del Llobregat, seu habitual del MWC Barcelona. Pel que fa a la data, passarà d’una setmana de durada el mes novembre a celebrar-se en dues jornades entre el 27 de febrer i el 2 de març del 2023, coincidint amb la propera edició del congrés de telefonia mòbil i que de moment és l’àmbit de vigència de l’acord entre el FC Barcelona i GSMA.

Un congrés centrat en el paper del cervell en l’esport

Els canvis també afectaran el contingut. Fins ara l’Sports Tomorrow constava de diferents tracks o conferències temàtiques relacionades amb l’esport com medicina, fisioteràpia, nutrició, anàlisi de dades, tecnologia, o sportbusiness, entre d’altres. Ara, el congrés pivotarà sobre un sol tema que en l’edició del 2023, i sota el claim Minds Behind The Game, aprofundirà tant en el paper del cervell en el rendiment dels esportistes, com les aplicacions cognitives de la d’intel·ligència artificial en totes les esferes de la indústria esportiva. 

El fet que l’Sports Tomorrow passi a integrar-se en l’esdeveniment més gran del món en l’àmbit de la tecnologia i la connectivitat com és el MWC Barcelona 2023 respon a la vocació del congrés i del seu organitzador, el Barça Innovation Hub, la plataforma de coneixement i innovació del FC Barcelona, de fomentar la cultura d'excel·lència i col·laboració amb marques, universitats, centres de recerca, startups, emprenedors, estudiants, esportistes, inversors i visionaris d'arreu del món. I una de les maneres de fer-ho és a través de l’organització de congressos i conferències, com l’Sports Tomorrrow, una iniciativa pionera pel que fa als clubs de futbol i que des del 2016, 2020 sota la denominació de l’Sports Tomorrow, s’ha convertit en un referent en l’ecosistema esportiu. En l’edició del 2021, per exemple, el congrés va reunir 282 experts i va comptar amb més de 2.000 inscrits. 

L’acord amb GSMA suposa també que l’Sports Tomorrow traspassi l’àmbit del Club per sumar-se a un projecte de ciutat com és el MWC Barcelona, un dels esdeveniments que millor representen la projecció de la marca Barcelona arreu del món. 

Declaracions de Joan Laporta, president del FC Barcelona

“Estem molt orgullosos i satisfets d’aquest acord amb una plataforma líder en el món de la tecnologia mòbil com és el MWC Barcelona, ja que per un costat convertirà un esdeveniment capdavanter en innovació esportiva com l’Sports Tomorrow Congress en un referent global pel que fa a la vinculació entre tecnologia i esport i, alhora, suposa també un impuls per projectar la ciutat de Barcelona com a capital mundial en aquest àmbit”.

Declaracions de John Hoffman, CEO GSMA

“Estem molt emocionats de col·laborar amb el FC Barcelona. Coubicant l’Sports Tomorrow en el MWC Barcelona 2023 suposa reunir dos esdeveniments líders mundials i crea espai per identificar i crear noves oportunitats de negoci en els ecosistemes mòbils i esportius. La mesura mostra la importància estratègica i el poder de la connectivitat mòbil i segueix el llançament de la Industry City al MWC22, en els sectors de la tecnologia financera, la fabricació i l’automoció".

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut