Fundació Barça, campions i campiones a dins i a fora del camp

Fundació Barça, campions i campiones a dins i a fora del camp

L’experiència viscuda pels jugadors i jugadores amb discapacitat intel·lectual en la seva primera temporada a LaLiga Genuine va més enllà del campionat aconseguit en el grup Compañerismo gràcies a les victòries i al ‘fair play’

La primera temporada del Fundació Barça a LaLiga Genuine Santander ha tingut un final tan feliç com tot el que desprèn aquest equip, format per homes i dones amb discapacitat intel·lectual, des que va néixer, el mes de setembre del 2021. El campionat que han aconseguit de manera brillant, amb un ple de nou victòries, és només la cirereta del pastís: per damunt de tot, el que s’emporten els 24 jugadors i jugadores d’aquest curs 2021/22 és una experiència que els ha reforçat l’autoestima i els ha fet créixer com a persones. A més, han assolit el primer lloc del grup Compañerismo de LaLiga Genuine gràcies a la puntuació per fairplay, després d’una emocionant cursa amb el Sevilla CF, que també ha guanyat tots els partits. No hi ha millor manera de merèixer un premi.

Perquè les coses hagin funcionat d’aquesta manera ha estat clau la feina del cos tècnic del Fundació Barça, format per Sergi Mascarell, Josep Ferré, Beth Puigdesens, Tina González, Emilio Gómez i Francesc Martínez. Entrenadors i entrenadores i, alhora, psicòlegs i psicòlogues, amb una llarga experiència en el futbol de competició i en el tracte amb persones amb discapacitat intel·lectual, han treballat de manera mancomunada la formació, esportiva i psicosocial, dels 24 jugadors i jugadores del Fundació Barça. “El mes de setembre vam crear l’equip, amb molta il·lusió i amb un món per descobrir. Cada entrenament, cada amistós, cada fase de LaLiga Genuine, ha suposat un aprenentatge per a tots: jugadors, jugadores, entrenadors i entrenadores. Tot ha crescut molt ràpidament i estem molt satisfets. No només perquè hem guanyat partits, també per com ho hem fet”, explicava Josep Ferré, Coco, després de guanyar LaLiga Genuine, a les instal·lacions de Lezama.

Allà mateix, des de la mirada de la psicòloga, Beth Puigdesens celebrava el creixement experimentat pel grup des que es va posar en marxa, ara fa nou mesos: “Venien amb unes motxilles molt carregades. Per això, sentir-se part d’un equip com aquest, d’un Club com el Barça, els ha fet créixer com a persones. La Tina González, el Francesc Martínez i jo mateixa els hem donat suport psicològic, sobretot per controlar les seves emocions i impulsos a través d’un seguiment personalitzat”.

Las Palmas, Màlaga i Bilbao

LaLiga Genuine va començar a principis d’abril, a Las Palmas i el Fundació Barça es va estrenar guanyant l’Eibar, el Las Palmas i l’Albacete. “A banda dels resultats, hem mostrat un estil. Els nostres jugadors i jugadores han estat sempre en sintonia amb la idea de controlar el joc a través de la possessió de la pilota i hi ha hagut un compromís global en la fase defensiva. Els resultats ens han acompanyat a conseqüència del treball fet", explicava Sergi Mascarell, el líder del cos tècnic, amb unes paraules que servirien per explicar cadascun dels nou partits que el seu equip ha jugat a LaLiga Genuine.

A Màlaga, a mitjans de maig, el Fundació Barça es va trobar amb el Deportivo, el Llevant i la Reial Societat. Després de rebre l’escalf del primer equip, en un altre cap de setmana ple de vivències positives, els blaugranes van sumar tres victòries més. Com a Lezama, en la fase final de la competició, quan van vèncer el Granada, el Màlaga i el Reus. En total, nou partits, nou triomfs i…, campiones i campions.

 

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut