Campiones i campions de LaLiga Genuine!

Campiones i campions de LaLiga Genuine!

El Fundació Barça és el campió del grup Compañerismo de LaLiga Genuine 2021-22, que aquest cap de setmana s’ha tancat a la Ciudad Deportiva de Lezama. L’equip blaugrana ha guanyat tots els partits i, en una cursa molt igualada amb el Sevilla, ha assolit el primer lloc gràcies als punts per fairplay

En la seva primera participació a LaLiga Genuine Santander, el Fundació Barça ha estat el campió del grup Compañerismo. L’equip format per jugadors i jugadores amb discapacitat intel·lectual ha gaudit d’una experiència molt positiva en aquesta competició i, a la Ciudad Deporitva de Lezama (Biscaia), l’ha arrodonit aconseguint el primer lloc en la classificació final del seu grup. Com va passar en les dues fases anteriors, a Las Palmas i Málaga, l’equip blaugrana ha tingut un comportament exemplar, ha viscut moments molt enriquidors i, al mateix temps, ha signat un ple de victòries. Aquesta vegada davant del Granada CF, el Fundación Málaga i el Fundació Reus. 

També el Sevilla ha guanyat els nou partits de la competició. De fet, l’equip andalús i el Fundació Barça han protagonitzat una emocionant cursa per la primera posició. Finalment, els punts per Fairplay han decidit a favor dels blaugrana. Un fet que posa en valor encara més el paper a LaLiga Genuine de les jugadores i jugadors que entrena el cos tècnic liderat per Sergi Mascarell. L’entrenador, malauradament, no ha pogut viatjar a Biscaia aquest cap de setmana per culpa d’una indisposició. Se l’ha trobat a faltar, però el seu lloc ha estat molt ben cobert per Josep Ferré, Emili Gómez, Tina González i Beth Puigdesens.

Puyol arriba per sorpresa

A Lezama, en la jornada matinal de dissabte, el Fundació Barça va guanyar el Granada CF (1-2) en un partit molt disputat, que va comptar amb la presència d’una llegenda blaugrana: Carles Puyol. Quan ja rodava la pilota i ningú s’ho esperava, el de la Pobla de Segur va compartir uns instants amb els jugadors i jugadores que seien a la banqueta del Barça Genuine. També hi va haver victòria la tarda de dissabte, contra el Fundación Málaga (2-0). Ale i Manel van ser els protagonistes. Finalment, diumenge al matí el Fundació Barça va completar el tres de tres davant el Fundació Reus amb un èpic final amb gol en l’últim instant de Salva.

Genuine amb Puyol

Declaracions de Josep Ferré, entrenador del Fundació Barça 

“Al setembre vam crear l’equip, amb molta il·lusió i un món per descobrir. Cada entrenament, cada amistós, cada fase de LaLiga Genuine, ha suposat un aprenentatge per a tots: jugadors, jugadores, entrenadors i entrenadores. Tot ha crescut molt ràpidament i estem molt satisfets. No només perquè hem guanyat partits, també per com ho hem fet”.

“El marge de creixement d’aquest equip ens ha sorprès molt positivament. Molts d’aquests jugadors i jugadores no ho han tingut gens fàcil en la seva vida. Moltes vegades no hi havia esperança en el seu progrés i en el Fundació Barça han trobat un espai prou confortable perquè desenvolupessin la seva millora com a futbolistes”.

Declaracions de Beth Puigdesens, psicòloga del Fundació Barça

“Els nois i noies del Fundació Barça han experimentat un creixement molt gran. Són persones que venien amb unes motxilles molt carregades i poder formar part d’un equip com aquest, d’un Club com el Barça, els ha fet créixer com a persones. La Tina González, el Francesc Martínez i jo mateixa els hem donat suport psicològic, sobretot per controlar les seves emocions i impulsos a través d’un seguiment personalitzat”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut