El president Joan Laporta visita la Barça Store de Canaletes en l’estrena de la nova samarreta i recorda la vinculació amb Barcelona 92

El president Joan Laporta visita la Barça Store de Canaletes en l’estrena de la nova samarreta i recorda la vinculació amb Barcelona 92

El president també ha visitat el Museu, on s’exposa una torxa olímpica que simbolitza la connexió històrica del Barça amb els JJ00 que van posar la ciutat al món fa 30 anys

En l’any que Barcelona commemora el 30 aniversari de Barcelona 92, el Barça s’ha inspirat en la Barcelona olímpica i en la seva connexió amb els Jocs per al llançament de la nova equipació per a la temporada 2022/23, que aquest divendres s’ha posat a la venda. El president Joan Laporta ha visitat la Barça Store de Canaletes, a la Rambla, una de les botigues del Club que durant cinc dies vendran la nova samarreta de manera exclusiva, juntament amb les Barça Store del Camp Nou, del Passeig de Gràcia, la Roca Village i de l’aeroport de Barcelona T1 i T2, a més de l’e-commerce blaugrana. Posteriorment, Laporta també ha fet una visita al Museu, on el Club exposa una torxa olímpica que simbolitza la seva vinculació amb la cita olímpica.

Justament, per emfatitzar aquesta connexió, el president blaugrana ha escollit estampar la samarreta amb el nom de Barcelona 92 a l’esquena, on també lluirà per primera vegada el missatge solidari de suport als refugiats amb el logo d’UNHCR/ACNUR sota el número del dorsal. En les noves equipacions també apareix per primera vegada el nom i el logotip de Spotify, el nou patrocinador principal del Club per als primers equips de futbol masculí i femení.

El disseny de la primera equipació evoca la nova llum que va envair la ciutat de Barcelona amb la creació dels nous espais i la connexió amb el mar representat a través de les diferents llampades de color que es poden apreciar a les franges de la samarreta. Unes franges que alternen amb el grana dues tonalitats de blau, un de marí i un de més clar, precisament per emfatitzar aquesta idea. A més, el blau marí és el protagonista al coll i les mànigues, els pantalons i les mitgetes.

El paper del Club en la cita olímpica

El president blaugrana també ha visitat aquest divendres el Museu del Club acompanyat de l’assessor de la Presidència Enric Masip, precisament un dels esportistes del Barça que van participar en els Jocs del 92, i el director del Museu, Jordi Penas. Laporta ha exposat la nova samarreta amb el nom de Barcelona 92 que ha estampat a la Barça Store de Canaletes aquest matí en la vitrina dedicada als esportistes olímpics del Barça, juntament amb la torxa dels Jocs de Barcelona, que simbolitza la connexió històrica del Club amb els JJ.00. del 92.

El Barça va tenir un paper significatiu en la cita olímpica de Barcelona que va transformar la ciutat i la va posar en el centre del món durant aquell estiu de fa 30 anys. El Club va cedir dues de les seves instal·lacions, el Camp Nou i el Palau Blaugrana, que van ser dos escenaris olímpics de primera magnitud. En l’Estadi es van disputar sis partits de la competició de futbol, entre aquests la gran final que va enfrontar Espanya i Polònia (3-2) i que va donar la medalla d’or als blaugranes Pep Guardiola, Albert Ferrer i Antoni Pinilla. Pel que fa al Palau Blaugrana, va acollir les competicions de taekwondo, judo i els últims partits del torneig d’hoquei patins.

A més de les instal·lacions, el Barça va aportar 15 dels seus esportistes en cinc disciplines diferents. A més dels esmentats Guardiola, Ferrer i Pinilla, també van participar-hi Juan Antonio San Epifanio (que va ser l’últim rellevista olímpic), Andrés Jiménez, i José ‘Piculín’ Ortiz (bàsquet); Enric Masip, David Barrufet, Ángel Hermida, Iñaki Urdangarin i Lorenzo Rico (handbol); Josep Benito i Joan Carles (hoquei); i Jaume Barroso i Daniel Martí (atletisme). Quan s’acompleixen tres dècades d’aquells Jocs, que van catapultar Barcelona a la primera línia mundial, encara no s’ha esvaït la idea que van ser els millors de la història.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut