Eduard Romeu: “Estem posant en valor el patrimoni del Club”

Eduard Romeu: “Estem posant en valor el patrimoni del Club”

El vicepresident de l’Àrea Econòmica explica les opcions econòmiques de cara a l’Assemblea del dia 16 i assegura que “l’acord amb CVC és un mal negoci per al Barça”

El vicepresident de l’Àrea Econòmica Eduard Romeu ha repassat els reptes econòmics més imminents del Club, de cara a l’assemblea extraordinària telemàtica del proper 16 de juny o la rebaixa salarial. A continuació repassem les declaracions més destacades al programa ‘El món a Rac1’: 

 

Assemblea extraordinària

"Necessitem comprar temps i que els socis ens habilitin activar les palanques per tenir la tranquil·litat que els números d'aquesta temporada sortiran bé".

“Partim del moment zero. Quan se’ns entreguen les carpetes per part de la Comissió Gestora. N’hi havia alguna de l’antiga Junta Directiva. Hi ha un interès de l’antic Barça Corporate de 200 milions d’euros pel 49%. Això integrava BLM, Barça Studios...".

“Entrem al club i les nomines de maig ja no les podíem pagar. I teníem a més una espasa de Damocles que durant tres semestres consecutius havíem incomplert els condicionants dels nostres finançaments i els inversors podien donar per cancel·lat el finançament i exigir-nos els 200 milions d’euros”.

“El senyor Reverter va dir de parlar-ne i no firmar res ràpid per tal de guanyar temps. Com no som experts en això hem de tenir valoracions de tercers que ho acreditin perquè estem jugant amb patrimoni del Club”.

“En aquell moment nosaltres guanyem el temps, fem la reestructuració del deute, posem al dia els números i estalviar-nos molt cost financer. Comencem les negociacions, dividim BLM per una banda i Barça Studios per l’altra. BLM ens porta diners que, amb molt bon criteri l’anterior Junta Directiva, va internalitzar BLM. A partir d’ara tenim el negoci propi però aquí tenim uns ingressos.”

"Estem posant en valor el Club. Vaig demanar dos anys de paciència al soci i cinc per redirigir la situació econòmica. A la nostra primera legislatura, ho aconseguirem".

"El nostre soci ha d'entendre que posem les ofertes en competència per triar la millor opció. Ens han de fer confiança".

AssembleaGeneralExtraordinria2022__gpf6951

Acord amb CVC

"Des de la vessant econòmica, l'acord amb CVC és un mal negoci per al Barça".

"El Club té millors ofertes que les de CVC amb LaLiga. Tenim una oferta paral·lela a CVC que ens permetria ingressar gairebé el mateix (270 milions) en la meitat de temps. No ens volem hipotecar més de 25 anys".

"No ens fa il·lusió cedir els nostres drets televisius ni res per l'estil, però alguna mesura haurem de prendre. No volem cedir més d’un 10% dels drets de televisió”.

"Hem dit prou amb CVC i Tebas. Aquest senyor és corresponsable de la situació que travessa el Barça, ha mirat a un altre costat i ha treballat contra els interessos del club. El més fàcil seria acceptar l'acord. Farem tot el que calgui per redirigir el Club, som capaços de jugar amb el sistema”.

"No ens agrada l'oferta que tenim sobre la taula pel 49,9% del BLM, que seria 275 milions d'euros. En volem més”.

AssembleaOrdinriaiExtraordinriaJuny2021_pic__gpf1068

Rebaixa salarial

"Mateu ha fet una gran feina. Vam ser molt optimistes amb el pressupost, hem baixat més de 150 milions d'euros. Anem pel bon camí, però no n'hi ha prou. Tenim una massa salarial de 560 milions d'euros; mentre que el Bayern, per exemple, en té una de 300 o el Reial Madrid una xifra propera a 400”. 

“Els salaris estan totalment desproporcionats i inflacionats. No han comès cap pecat i no han enganyat ningú, però intentem negociar de la manera més intensa”.

"Les negociacions sempre seran individuals. No hi haurà cafè per a tothom. Els més costosos són els que s'hauran de negociar abans".

"El patrimoni del Barça és avui d'uns 100 i poc milions d'euros. Si haguéssim tingut les prevendes al Camp Nou que ha tingut algun altre club, òbviament, seria molt més gran".

"No tenim pressupostat ni un euro la venda d'algun jugador. En tot cas, seria un tema tècnic".

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut