El Museu acull la presentació d’un llibre infantil sobre la figura d’Anna Maria Martínez Sagi, la primera directiva del Barça

El Museu acull la presentació d’un llibre infantil sobre la figura d’Anna Maria Martínez Sagi, la primera directiva del Barça

La vicepresidenta Elena fort i la Consellera de Justícia Lourdes Ciuró participen en l’acte que dona a conèixer ‘La Sagi. Més alt, més lluny, més fort’, el treball il·lustrat editat per l’entitat Memorial Democràtic que presideix Vicenç Villatoro

Aquest dijous ha tingut lloc al Museu del FC Barcelona la presentació del llibre il·lustrat La Sagi. Més alt, més lluny, més fort, un volum pensat per al públic infantil que acosta els més menuts a la figura d’Anna Maria Martínez Sagi, la primera dona directiva de la història del FC Barcelona, un símbol d’empoderament femení i de valentia personal. En l’acte han participat la vicepresidenta del FC Barcelona, Elena Fort; la consellera de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Lourdes Ciuró; el director del Memorial Democràtic, Vicenç Villatoro; i els tres autors del llibre, Genís Sinca, Gemma Busquets i August Tharrats (Tha)

La Sagi. Més alt, més lluny, més fort és el quart volum de la col·lecció Memòria Dibuixada, impulsada per Memorial Democràtic, una institució de la Generalitat de Catalunya que té per missió la recuperació, la commemoració i el foment de la memòria democràtica a Catalunya des de la Segona República fins a la transició democràtica (1931-1980). 

L’interès de dues estudiants 

El llibre La Sagi. Més alt, més lluny, més fort explica l’interès de la Laia i la Mariona en l’exdirectiva del Club fins al punt que les porta a dedicar-li un treball de recerca de l’escola. De cop i volta, aquesta tasca, que en principi era poc interessant per a les noies, esdevé apassionant i les porta a entrevistar-se amb diferents persones per descobrir més coses sobre la Sagi, de la qual no troben informació fàcilment. El treball fa que les dues estudiants descobreixin facetes i aspectes de la vida d’aquesta dona excepcional, que troben fascinants.

mini_PresentacioLaSagi-054

Anna Maria Martínez Sagi (Barcelona, 16 de febrer del 1907 - Santpedor, 2 de gener del 2000) va entrar a la directiva del Club el 1934. Era esportista, periodista, poeta i fermament feminista i republicana. A més era atleta -va guanyar la medalla d’or en llançament de javelina en el campionat estatal del 1931- i va destacar en altres esports, com el tennis, la natació i l’esquí. Després de la Guerra Civil es va exiliar a França i posteriorment va viure als Estats Units, on va exercir de mestra, fins que va tornar a Catalunya a finals dels seixanta, on va morir l’any 2000. 

Barça TV+ va produir el 2019 la docuficció La Sagi, una pionera del Barça, disponible en el seu catàleg a la carta, que suposa un interessant treball de recuperació de la memòria d’una persona tan extraordinària com oblidada que en la seva època encarnava el model de dona independent i moderna.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut