El Barça aposta per fer accessible la cultura per a les persones vulnerables de la mà d’Apropa Cultura

El Barça aposta per fer accessible la cultura per a les persones vulnerables de la mà d’Apropa Cultura

El Club signa un conveni amb Apropa Cultura per facilitar les visites al Museu blaugrana per als col·lectius que es troben en risc d’exclusió social o amb diversitat funcional

El FC Barcelona ha demostrat sempre la seva sensibilitat amb les persones més vulnerables de la nostra societat. Un compromís que s’ha aplicat reiteradament en diverses àrees i facetes del Club i que a partir d’ara, de la mà del programa Apropa Cultura, s’estén també a l’àmbit cultural amb el Museu del Club com a principal protagonista. Un Museu dels més visitats de Catalunya i també de l’Estat; que és un pol d’atracció internacional de socis i sòcies, aficionats i turistes que no pot quedar fora de l’abast de ningú.

En aquest sentit, el FC Barcelona ha signat un conveni amb el Consorci de l’Auditori i Orchestra pel qual s’adhereix al programa Apropa Cultura  amb l’objectiu de facilitar la visita al Museu per a col·lectius que es troben en risc d’exclusió social o que presenten diversitat funcional. Gràcies a aquesta entesa, Apropa Cultura canalitzarà, a través del seu web, entrades per al Museu a un preu reduït, destinades a entitats socials que treballen amb persones vulnerables per tal que puguin gaudir d'un oci cultural inclusiu, també en clau blaugrana.

Formacions per a treballadors del Club

Paral·lelament, a través del programa Apropa Cultura s’impartiran formacions en matèria d’accessibilitat i diversitat als empleats i empleades del Club -especialment aquells que treballen cara al públic-, perquè puguin créixer com a professionals, entenent millor les necessitats i els reptes que afronten diàriament aquests col·lectius.

Coincidint amb l’últim partit de Lliga al Camp Nou, diumenge dia 22 de maig, Sonia Gainza, directora d'Apropa Cultura, i Claudia Torner, coordinadora d’aquest projecte, van assistir a la Llotja President Suñol i van mantenir una trobada amb el president Laporta per compartir la seva satisfacció davant la implicació del Club amb aquest projecte. Els van acompanyar també Maite Laporta, responsable de l’Àrea de Diversitat i Inclusió del FC Barcelona, i Jordi Penas, director del Museu del Club.

El programa Apropa Cultura és una xarxa inclusiva que uneix promotors culturals, teatres, auditoris, festivals i museus amb les entitats del sector social per fer accessible la cultura a les persones, que per les seves circumstàncies personals o de salut, troben dificultats per assistir a activitats culturals. Des del 2013 es va ampliar a museus i centres culturals i rep el suport econòmic i de difusió de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona i de l’Obra Social “La Caixa”. En l’actualitat hi participen un gran nombre de teatres, auditoris, festivals i museus d’arreu de Catalunya.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut