Trobada sobre esport i dona a Torí en la prèvia de la final

Trobada sobre esport i dona a Torí en la prèvia de la final

La vicepresidenta Elena Fort ha participat en un acte a la universitat de la ciutat piemontesa en el que s’ha projectat ‘La Sagi, una pionera del Barça’, una docuficció sobre la primera dona directiva del Club

En la prèvia de la final de Champions femenina que se celebra aquest dissabte a Torí el FC Barcelona ha participat en un acte que no té a veure directament amb el futbol però que lliga perfectament amb el que, en essència, aquesta final significa: el lligam d’èxit entre la dona i l’esport. La vicepresidenta del FC Barcelona, Elena Fort, ha estat una de les ponents en una trobada sobre esport i dona celebrada a la Universitat de Torí en la que també han participat Victòria Alsina, consellera d’Acció Exterior i Govern Obert de la Generalitat de Catalunya; Anna Caula, secretària general de l’esport; Veronica Orazi, catedràtica i responsable dels estudis de català de la Universitat de Torí; i Laura Bonato, professora d’aquest centre.

Durant l’acte s’ha parlat del FC Barcelona com a agent precursor de la presència de la dona en el món de l’esport a partir del cas d’Anna Maria Martínez Sagi, que l’any 1934 es va convertir en la primera dona que va formar part de la Junta Directiva del Club. Durant la trobada s’ha projectat la docuficció La Sagi, una pionera del Barça que recupera la memòria d’una persona tan extraordinària com oblidada que en la seva època encarnava el model de dona independent i moderna.

Sagi, desafiant les convencions

Martínez Sagi va ser esportista, poeta i periodista i la seva militància feminista i republicana li van costar enfrontaments i exili. Nascuda en una família benestant, ja lligada al Barça dels primers temps, va aprofitar el moment històric excepcional de la Segona República per desafiar les convencions i lluitar per la independència pròpia i, per extensió, de les dones. El caràcter, la determinació i una relació amorosa la van marcar tota la vida i la van impulsar a les més altes fites, però també a la infelicitat més absoluta.

La docuficció està dirigida per Francesc Escribano i Josep Serra Mateu i protagonitzada per les actrius Anna Sahun, Clara Segura i Núria Valls. L’obra va rebre la primera menció del jurat del BCN Sports Film Festival en l’edició de 2019 del certamen i es pot veure a la carta a través de Barça TV+.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut