Els primers equips masculí i femení també jugaran contra la LGTBI-fòbia vestint amb la samarreta violeta

Els primers equips masculí i femení també jugaran contra la LGTBI-fòbia vestint amb la samarreta violeta

Amb motiu del Dia Internacional que es reivindica el 17 de maig i en el Mes Europeu de la Diversitat, els equips de Xavi Hernández i Jonatan Giráldez lluiran la segona equipació en els seus partits contra el Getafe i l’Atlètic de Madrid

Els primers equips del Barça de futbol masculí i femení disputen aquest cap de setmana els seus partits de Lliga amb grans reptes esportius. L’equip de Xavi Hernández pot certificar en el camp del Getafe la segona plaça, mentre que el de Jonatan Giráldez jugarà l’últim partit del campionat i pot assolir un rècord històric de 30 victòries en 30 partits. Però també jugaran contra la LGTBI-fòbia vestint la segona equipació de color violeta. El Barça vol així donar visibilitat a la lluita social que reivindica el Dia Internacional contra l’LGTBI-fòbia que se celebra el pròxim 17 de maig, el Mes Europeu de la Diversitat.

Aquesta acció ha estat impulsada pel departament de Diversitat i Inclusió del Club, que també ha organitzat durant aquest mes de maig diverses activitats per reafirmar el compromís de conscienciació social i de construir un club més divers, promovent la comunicació inclusiva, reconeixent la diversitat en tots els seus àmbits (gènere, orientació sexual, diversitat funcional i cultural) i responent davant les conductes discriminatòries. Amb aquest objectiu, durant el Mes Europeu de la Diversitat es realitzen un seguit de tallers, xerrades i esdeveniments esportius de caire inclusiu, tant d’àmbit públic com intern, amb l’objectiu de potenciar espais de reflexió per sensibilitzar i conscienciar la societat i promoure la diversitat a l’Entitat.

Cal recordar que la segona equipació d’aquesta temporada es va dissenyar per llançar un missatge en favor de l’empoderament de la dona. Així, es va apostar pel violeta —color que neix de la fusió del blau i el vermell i amb què popularment es representa la lluita per la igualtat de gènere— com a protagonista absolut, i a més de la referència a l’himne en una franja lateral (“totes unides fem força”) i també es va incorporar a la vora inferior un traçat amb els colors de la bandera de l’arc de Sant Martí, que simbolitzen la diversitat i els drets del col·lectiu LGTBI.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut