El Barça treballarà per evitar que les entrades arribin als grups organitzats de revenda

El Barça treballarà per evitar que les entrades arribin als grups organitzats de revenda

El Club aplicarà a partir d’ara un sistema nominal de venda de localitats amb traçabilitat per impedir que es pugui fer mala praxi amb les localitats

El president del FC Barcelona, Joan Laporta, ha comparegut aquest dimarts en roda de premsa per analitzar i valorar la gestió de la venda d’entrades del partit de l’Europa League entre el Barça i l’Eintracht de Frankfurt, i anunciar les noves mesures que el Club aplicarà a partir d’ara en els partits rellevants de Lliga i de competicions internacionals per evitar que es torni a repetir una afluència massiva d’assistents de l’equip contrari, especialment a causa de la revenda de localitats per part de grups organitzats, agents no oficials o qualsevol persona que faci un mal ús d’una entrada o un abonament.

Acompanyat pel vicepresident de l’Àrea de Màrqueting, Juli Guiu, i el cap de seguretat del Club, Lluís Miquel Venteo, Laporta ha començat expressant el seu agraïment als socis, sòcies i barcelonistes que van assistir al partit i demanant públicament disculpes a tots aquells que es van sentir incomodats per la presència massiva d’aficionats alemanys a l’Estadi.

Les xifres, al detall

El vicepresident Juli Guiu ha donat tot el detall de les dades relacionades amb les entrades i abonaments d’aquest partit. “Van assistir-hi 37.746 abonats, la venda d’entrades, 35.725, de les quals 34.435 era venda regular, i 1.290 de primera categoria, el que entenem per venda VIP. Aquestes 35.725 inclouen les 5.000 entrades que per normativa UEFA s’envien al club contrari. Invitacions, 2.425, això fa un total de 75.896. L’assistència va ser de 79.468, aquesta diferència de 3.572 és l’operativa d’un dia de partit. D’aquestes 29.435, descomptant les 5.000 que s’envien al club contrari, els tres grans blocs van ser: 1.500 venudes en taquilles, que només es venen amb passaport o identificació, 23.427 venudes ‘online’ i 3.670 a través de touroperadors. El Club va rebutjar 27.201 compres per IP o targeta alemanya, i per tant el sistema estava funcionant, fins que es va desbordar”.

VALORACIÓ_CAT

El president Laporta ha especificat que el fet que els sistemes de control quedessin superats i fossin insuficients perquè els aficionats alemanys poguessin comprar les entrades per les vies convencionals, va fer que aquests busquessin entrades per altres canals, i aquí van entrar en joc els grups organitzats de revenda d’entrades i agents no oficials, que van acabar distribuint la majoria de les 29.435 entrades que el Club no venia als aficionats alemanys, a excepció d’entrades VIP i unes 238 entrades que es van vendre per un error informàtic que es va solucionar. També ha reconegut la mala praxi d’un touroperador, amb el qual el Club ja ha rescindit el contracte. “Hem heretat aquest sistema de la junta anterior, i hem vist que es donaven les circumstàncies idònies, com vacances, alt poder adquisitiu, etc., perquè aquests grups organitzats de revenda i agents no oficials poguessin aconseguir el seu objectiu”, ha explicat Laporta.

És per això que el Club posarà el focus a partir d’ara en aquests grups organitzats i a limitar la seva capacitat d’actuació. “Vam decidir erradicar els violents de l'Estadi en el seu moment, i ara hem de treballar conjuntament amb la policia i engegar accions per evitar que els grups organitzats de revenda no aconsegueixin els seus objectius, perquè són grups organitzats que al final generen situacions de violència. Hi ha prou arguments per treballar amb els Mossos, i el departament de Seguretat ja té instruccions perquè no passi mai més".

A més de la responsabilitat d’aquests grups, el Club també té coneixement de grups que controlen “un gruix de carnets, que saben com fer-ho. Ens hi hem de posar a fons i actuar contra aquests grups de revenda. També hem detectat que hi havia molt alemany que amb residents d’aquí aconseguien una entrada. La casuística és molt extensa, però ho volem posar en mans de la policia i els mossos. No entengueu que defugim responsabilitats, les assumim totes, però s’ha de ser un expert amb això, amb males praxis”, ha dit el president, que juntament amb el vicepresident Juli Guiu també ha reconegut que hi va haver “al voltant de 7.400 socis que van adquirir una entrada amb el 50% de descompte (a partir de 22 euros) que van anar a parar en bona part a mans dels aficionats alemanys” i també es va detectar un important gruix d’alemanys en la primera i la segona graderia, una zona només d’abonats, i per això el Club estima que uns set mil abonaments també van ser utilitzats per seguidors de l’Eintracht. “La xifra d’abonaments no la podem saber amb seguretat, són només estimacions. No tenim la voluntat d’anar perseguint ningú, però tenim una gran decepció perquè els barcelonistes no entenem ni acceptem aquest tipus de pràctiques”, ha assegurat el president.

photo5978949163477481737

Les mesures, imminents

Laporta, tal com ha mantingut en anteriors compareixences, argumenta que  “el Club no és culpable, perquè no va vendre entrades als alemanys, però sí que és el màxim responsable de l’organització i per això hem de procurar que no torni a passar i hem de prendre mesures”. Aquestes mesures de control, ha anunciat, seran que a partir d’ara “en els partits especials tant internacionals com de Lliga o de Copa, s’aplicarà el sistema d’entrades nominatives digitals”. “El tractament es farà partit a partit”, ha insistit, començant a aplicar-se en el proper partit del Barça Femení contra el Wolfsburg del dia 22 d’abril corresponent a les semifinals de la Champions.

Aquest sistema, segons ha explicat el cap de seguretat del Club, Lluís Venteo, “funciona per aplicacions i permet tenir una traçabilitat i que tot quedi registrat. El soci podrà cedir l’abonament, però sempre tindrem clar qui és el destinatari final de l’entrada. La persona que finalment entri a l’Estadi, sabrem qui és”. És un sistema que ja apliquen alguns clubs de la Lliga, com l'Osasuna, i que també funcionarà en la final de la Champions femenina de Torí.

El president Laporta ha explicat que el Club ha creat un grup de treball intern transversal on estan implicats diferents departaments, com l’Àrea Social, Seguretat, Ticketing, etc. per reflexionar i analitzar les diferents vies d’actuació. En aquest sentit, també ha reconegut que el Club ha detectat “entre 15.000 i 20.000 abonaments que no s’utilitzen. Els Estatuts diuen que l’abonament és la cessió per una temporada d’un dret d’ús. Per tant, ens estem plantejant mesures per incentivar l’assistència o exigir un mínim d’assistència per tal que els barcelonistes que volen venir al cap d’una temporada facin una anàlisi i que l’abonament vagi a parar a un barcelonista actiu. Sí que ho estudiarem a fons perquè els Estatuts ho permeten”. 

Els problemes de seguretat

Un altre dels aspectes que s’han abordat són els problemes de seguretat que es van patir a causa de l’allau de seguidors alemanys que van venir amb entrada, molt per sobre dels 5.000 que van aconseguir les localitats pels canals oficials. El cap de seguretat, Lluís Venteo, va reconèixer que tan bon punt es va poder copsar la situació als voltants de l’Estadi a través dels drons “vam veure que no era la situació esperada” i que el Club no esperava tants alemanys amb entrada perquè els responsables de l’Eintracht van assegurar que la majoria vindria sense. “Prevèiem que tota aquesta gent es quedaria fora, però quan van entrar, vam haver de reestructurar els efectius que ja teníem dins de l’Estadi. Va partir d’unes premisses que després no es van complir. Van entrar en massa, des del primer minut. Tenen una cultura molt diferent, ells entren molt d’hora, agafen les seves posicions, veuen el partit drets, animant, bevent, i això va provocar friccions amb els aficionats locals”, ha explicat Venteo, que ha assegurat que es va descartar impedir l’entrada dels aficionats per evitar problemes de seguretat molt més greus”. En aquest sentit, Laporta ha reconegut que la UEFA “ens ha felicitat en part perquè hauria pogut ser pitjor”.

Missatge a l’afició

Per últim, el president Laporta ha fet una crida a l’afició, inclosa la Grada d’Animació, que no va assistir al partit de dilluns contra el Cadis, perquè tornin a l’Estadi i animin l’equip en les set finals que queden aquesta temporada. “Necessitem més que mai els barcelonistes perquè ens hi juguem molt”, ha declarat. I respecte a l’equip, ha assegurat que “Xavi està treballant per recuperar la mentalitat que teníem fa tres partits”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut