El partit del rècord que marca el camí del canvi en el futbol femení, protagonista de la Revista Barça

El partit del rècord que marca el camí del canvi en el futbol femení, protagonista de la Revista Barça

Els socis i sòcies reben per correu electrònic el nou número de la publicació corporativa, que s’endinsa en la fita històrica aconseguida per l’equip de Jonatan Giráldez al Camp Nou

El Barça Femení i els 91.553 espectadors que van assistir al partit dels quarts de final de la Champions femenina contra el Reial Madrid el 30 de març passat van escriure una pàgina inèdita en la historia del futbol femení mundial. Un Camp Nou pràcticament ple va viure un ambient de festa, reivindicació i espectacle futbolístic que reflecteix el canvi social i esportiu que estan generant les jugadores del Barça Femení, i que està tenint un efecte tractor en l’interès que està generant el futbol que juguen les dones. Tot el que va generar el partit del rècord i del canvi és el gran protagonista del darrer número de la REVISTA BARÇA, que els socis i sòcies del FC Barcelona ja han rebut, en format digital a través del butlletí Infosocis.

La publicació número 111, que també està disponible a l’App de Socis i al web del Club i es pot visualitzar a través de qualsevol ordinador o dispositiu portàtil, dedica la seva portada i el tema central a un partit que va passar a la història pel rècord mundial d’assistència, però que va més enllà dels seus 90 minuts i de l’impressionant marcador final (5-2), perquè ha estat el punt d’inflexió d’un canvi, una “metamorfosi social i esportiva”, com titula un dels articles. No només per als més veterans sinó també per a desenes d’infants que sempre podran explicar que el seu primer dia al Camp Nou va coincidir amb un partit històric jugat per dones futbolistes. 

El bloc dedicat al Barça Femení es completa amb una entrevista exclusiva a l’entrenador de l’equip, Jonatan Giráldez, on explica les seves sensacions com a timoner de l’equip que enguany es va tornar a proclamar campió de Lliga per tercera vegada consecutiva, a sis jornades del final i amb 24 victòries en 24 partits, i que aspira a acabar la competició sumant tots els partits de tres en tres. Amb la Lliga i la Supercopa ja conquerides, el Barça Femení opta a quatre títols i millorar la temporada històrica del triplet.

El Barça torna a ser el Barça

La REVISTA BARÇA també dedica un ampli espai a la nova velocitat de creuer que ha adquirit el primer equip i que ha retornat la il·lusió a tots els culers. Cinc mesos després de la seva arribada a la banqueta, Xavi Hernández ha ressituat el Barça en el lloc que li correspon, amb un Clàssic per al record, que amb el 0-4 aconseguit ja forma part dels grans triomfs històrics al Bernabéu. Un partit que també marca un punt d’inflexió en la recuperació de l’equip, tant pel que fa als resultats com en el joc, amb un Barça que torna a ser reconeixible i que amb Xavi torna a mostrar les virtuts del seu estil en la seva màxima expressió.

Acord estratègic amb Spotify

En l’àmbit institucional la revista 111 destaca l’acord establert entre el Barça i Spotify que trasllada a una nova dimensió els patrocinis esportius i que ha aconseguit unir futbol i música, dues peces clau de la indústria de l’entreteniment dels nostres dies. Una entesa que, com recorda un dels articles, va ser aprovada en la primera Assemblea de Socis telemàtica de la història del Club, celebrada el mes de març.

En clau de seccions aquest número analitza els darrers títols aconseguits pels equips d’handbol -Copa del Rei- i d’hoquei patins -Supercopa i Copa d’Espanya- i dedica un reportatge a la figura d’Aitor Egurrola, mite de l’hoquei, que ha anunciat la seva retirada a final de temporada i que passa a la història com el jugador més llorejat del Club.

Una guerra injusta i propera

Pel que fa als temes del vessant social del Club, la REVISTA BARÇA recull en aquest número el nou acord entre la Fundació i l’ACNUR, que traslladarà el logo de l’agència de Nacions Unides per als refugiats a les samarretes dels primers equips masculí i femení. També recorda el bon inici de l’equip Fundació Barça en la Lliga Genuine, amb tres partits guanyats de tres, un contundent primer pas d’un conjunt que està demostrant talent i ambició a parts iguals. 

Un altre dels temes rellevants és el traspàs de l’expresident Raimon Carrasco. Recordat en un memorial instal·lat al Camp Nou, Carrasco va tenir un mandat breu però amb el seu esforçat treball va saber guanyar-se l’admiració de tota la família blaugrana. 

Per acabar, la revista també aborda les conseqüències del conflicte bèl·lic que està patint Ucraïna a causa de la invasió russa i un reportatge recull els testimonis dels cinc ucraïnesos que en l’actualitat estan vinculats al Club. Ells obren el seu cor i expliquen les seves situacions personals, reflexions i anhels en relació amb el drama humà que està arrasant el seu país i que també està provocant l’arribada de refugiats a Catalunya, una situació davant la qual el Barça no es pot quedar de braços plegats i que també ha despertat la solidaritat del col·lectiu de culers, que ha respost a la campanya de recollida d’aliments per a infants organitzada per la Fundació FC Barcelona i Creu Roja.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut