El programa esportiu d'Alwaleed Philanthropies i la Fundació FC Barcelona impulsen el benestar i la inclusió social dels refugiats i refugiades a Grècia

El programa esportiu d'Alwaleed Philanthropies i la Fundació FC Barcelona impulsen el benestar i la inclusió social dels refugiats i refugiades a Grècia

S'espera que més de 2.000 infants i joves refugiats es beneficïn d’aquest programa d’empoderament a través de l’esport

Alwaleed Philanthropies, presidida pel príncep Alwaleed Bin Talal Al Saud, i la Fundació FC Barcelona, han implementat un programa d'empoderament basat en l'esport per promoure el benestar emocional i físic dels nens i nenes refugiats a sis campaments de Grècia.

El programa utilitza la metodologia específica creada per la Fundació FC Barcelona que se serveix de l'esport per promoure valors com el treball en equip, l'autoexpressió i la vida saludable entre els nens vulnerables. Els programes han estat implementats per Earth, organització que col·labora amb la Fundació FC Barcelona, i estan dissenyats per fomentar les habilitats per a la vida i la integració social mitjançant l'activitat física. El seu objectiu és empoderar els joves a través de l'esport i fomentar les habilitats per a la vida i la comprensió intercultural als camps de refugiats.

Sis camps de refugiats a Grècia

El programa, que té una durada de 12 mesos, es desenvolupa a sis camps de refugiats, a Eleonas, Schisto, Ritsona, Malakasa, Volos i Korinthos. Llançat a mitjans del 2022, el programa compta ja amb la participació de més de 470 nens refugiats que reben educació esportiva dos cops per setmana i que ha format més de 45 entrenadors refugiats i grecs per tal d’oferir el programa en un període de cinc mesos. En total, s'espera que el programa formi més de 100 entrenadors i voluntaris amb sessions pràctiques i presencials. Això beneficiarà més de 2.000 nens amb material esportiu, sessions d'activitats dos cops per setmana, tallers especials per a pares i excursions fora dels camps de refugiats.

alwaleed grecia 2

El 6 d'abril se celebra el Dia Internacional de l'Esport per al Desenvolupament i la Pau. Les Nacions Unides reconeixen l'esport com un mitjà eficaç per promoure la salut, el desenvolupament, la inclusió social i la igualtat. L'esport també té el potencial de trencar les barreres que divideixen les persones i les comunitats i es pot utilitzar per ajudar a prevenir conflictes i construir la pau. Aquestes idees es recullen a l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible, que destaca el paper essencial de l'esport en el progrés social.

Declaracions de la princesa Lamia bint Majed Al Saud, secretària general d'Alwaleed Philanthropies

“Estem encantats de col·laborar amb la Fundació Fc Barcelona en aquest projecte significatiu. Aquest programa ofereix vies perquè aquests nens i nenes es mantinguin actius alhora que construeixen comunitat i diàleg. L'esport és vital per promoure el benestar físic i emocional. Els entrenadors, entrenadores i voluntariat estan proporcionant les eines necessàries per promoure aquesta visió, creant un entorn vibrant i inclusiu on els infants puguin crèixer".

Declaracions de la Dra. Marta Segú Estruch, directora general de la Fundació FC Barcelona

“L'ús de l'esport com a eina de canvi és un dels principals objectius de la Fundació FC Barcelona. L'esport permet aconseguir canvis en la vida dels infants en contextos difícils, ja que és una eina que ha demostrat tenir un gran impacte i eficàcia”.

"En el cas dels camps de refugiats a Grècia, on centrem els nostres esforços en nens, nenes i joves de diversos orígens que viuen com a refugiats en circumstàncies complicades, ens esforcem perquè tots els participants superin els seus difícils viatges i tornin a ser nens".

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut