Passat i present: el Barça en els Jocs Olímpics d’hivern

Passat i present: el Barça en els Jocs Olímpics d’hivern

Després de 24 anys sense el color blaugrana en aquesta cita olímpica, la parella culer formada per Adrián Díaz i Olivia Smart recupera la nòmina de representants barcelonistes a Pequín 2022

24 anys després, el color blaugrana torna en uns Jocs Olímpics d’hivern. La parella culer de patinatge artístic en dansa, Adrián Díaz i Olivia Smart, que participarà en la cita olímpica que arrenca aquest divendres 4 de febrer a Pequín, agafa el relleu de Marta Andrade i Glòria Mas.

Lake Placid 1980, el començament 

La presència del FC Barcelona en uns JJOO es remunta a l’any 1980. Glòria Mas va ser l’encarregada d’obrir aquest llistat curt, però selecte. Perquè no és fàcil arribar a una cita olímpica. L’èxit nacional de Glòria Mas la va catapultar cap als tornejos internacionals. Campiona d’Espanya durant cinc anys consecutius (1975-1975), aquesta campiona blaugrana de patinatge artístic sobre gel va deixar la seva firma a Lake Placid 1980. Aquesta vila dels Estats Units va veure com aquesta precursora blaugrana acabava en la 21a posició. 
 
14 anys més tard, Marta Andrade va engrandir la nòmina dels esportistes blaugranes en una cita olímpica d’hivern. També gran campiona de la secció de patinatge artístic sobre gel del FC Barcelona, va deixar el seu segell en dues finestres olímpiques d’hivern consecutives. Lillehammer 1994 i Nagano 1998

MARTA

Unes experiències plenes de rècords i anècdotes. I de noms, com el de la mateixa Marta Andrade, que ressalten en els llibres d’història. En la seva primera participació olímpica, a la ciutat noruega, la barcelonina va coincidir amb Nancy Kerrygan i Tonya Harding. “Vaig compartir entrenaments i vestuaris amb dues patinadores que tenen una pel·lícula”, explica Marta. Neguitosa abans de saltar a la pista en el seu debut olímpic: “Vaig sortir molt nerviosa. Em vaig haver de pentinar i maquillar dins de l’autocar, perquè arribava tard a la competició per una retenció que hi havia de camí al recinte”, recorda.  
 
Acabar en la posició número 20 als Jocs Olímpics de 1994 i a la 22 en els de 1998 van completar el palmarès exitós d’aquesta patinadora de Barcelona. Resultats de mèrit que destaquen en la secció amateur del FC Barcelona. Resultats pintats de color blaugrana que retornen a la palestra 24 anys després, i que s’enalteixen en la complicada empresa de participar en aquesta jornada olímpica hivernal. 

Pequín 2022, la continuació

Ara, la parella blaugrana, Adrián Díaz i Olivia Smart escriuen el seu nom en el llistat de blaugranes en competir en uns Jocs Olímpics. Ho faran a Pequín 2022. Una jornada que se celebra del 4 de febrer al 20 de febrer.

De moment, les dates encerclades en vermell en l’agenda barcelonista són el 12 de febrer i el 14 de febrer. Dates on exhibiran els seus programes de patinatge artístic a l’Estadi Cobert de la Capital de la ciutat xinesa; en concret, competeixen en dansa rítmica i dansa lliure. 

  • Dissabte, 12 de febrer a les 19 hores. Adrián Díaz i Olivia Smart. Dansa sobre gel - dansa rítmica
  • Dilluns, 14 de febrer a les 9.15 hores. Adrián Díaz i Olivia Smart. Dansa sobre gel - dansa lliure
OLIVIA SMART I ADRIÁN DÍAZ

En aquestes dates tornarà a lluir el color blaugrana en uns Jocs Olímpics d’hivern. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut