Comença el Referèndum telemàtic amb l'apertura de les urnes electròniques

Comença el Referèndum telemàtic amb l'apertura de les urnes electròniques

Abans de l’inici de les votacions a les 9 del matí, s’ha procedit a realitzar la cerimònia de creació de la clau secreta formada per uns dígits que custodia cadascun dels cinc membres de la Junta de Consulta

A les 9 del matí, tal com estava previst, la Junta de Consulta, formada per cinc socis del Club que van ser escollits aleatòriament a través d’un sorteig, i el secretari de la Junta Directiva, Josep Cubells, han estat els encarregats de procedit a l’apertura de les urnes electròniques. A partir d’aquell moment ha començat la consulta vinculant pel finançament de l’Espai Barça. Sense cap imprevist, els 110.159 socis i sòcies amb dret a vot han pogut començar a votar des dels seus dispositius mòbils. 

Prèviament, abans de l’inici de la votació, s’ha procedit a realitzar la cerimònia de creació de la clau secreta formada per uns dígits que són la combinació de cinc claus que corresponen a cadascun dels cinc membres de la junta de Consulta. Per poder iniciar la consulta, les cinc claus secretes que estaven introduïdes en un USB s’han introduït en el sistema. Posteriorment, els cinc USB han estat introduïdes en una capsa que ha quedat precintada i que una notària custodiarà durant tota la jornada electoral. Per finalitzar el procés de l’apertura de les urnes electròniques, el secretari de la Junta, Josep Cubells, ha donar per iniciada la votació.

La Junta de Consulta que vetlla pel procés

La Junta de Consulta serà l’encarregada de vetllar per la transparència del procés electoral, i el bon funcionament del referèndum, així de controlar tot el procés fins que finalitzi la votació. Es va constituir el dia 1 de desembre en un sorteig que es va realitzar davant notari i que va comptar amb la presencia del secretari de la Junta Directiva, Josep Cubells, el Síndic dels Socis, Joan Manuel Trayer i el directiu de l’Àrea Social, Josep Ignasi Macià. La Junta està formada pels socis Pere Joan Deniel (president), Albert Gil, Joan Estivill, Santiago Mirón i la sòcia Xènia Armadas.

Al llarg del dia, el Club, a través del secretari de la Junta Directiva, Josep Cubells, oferirà periòdicament les dades de participació, que serà l’única informació que es disposarà al llarg de la jornada electoral. Tots els vots són anònims, ja que el mecanisme del sistema de vot electrònic desvincula els vots emesos dels votants.

Un cop finalitzat l’horari de les votacions, a les 21 hores, la Junta de Consulta disposarà l’inici de l’escrutini del vot telemàtic. El recompte de vots el fa la mateixa plataforma de vot telemàtic, i els resultats es donaran a conèixer en un breu termini de temps, tant bon punt la plataforma acabi el seu procés de comptabilització. Per poder accedir als resultats, cadascun dels custodis haurà d’introduir el seu fragment de clau en forma de dígits.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut