Els 110.159 socis i sòcies amb dret a vot decideixen aquest diumenge el futur del Barça

Els 110.159 socis i sòcies amb dret a vot decideixen aquest diumenge el futur del Barça

El Referèndum ha de ratificar el suport majoritari de l’Assemblea de Compromissaris a l’operació del finançament de l’Espai Barça que ha de fer possible un projecte cabdal per a la viabilitat econòmica i esportiva del Club

El projecte de l’Espai Barça només es podrà fer realitat si aquest diumenge els socis i sòcies del FC Barcelona, un total de 110.159 majors de 18 anys i amb un mínim d’un any d’antiguitat que tenen dret a vot, voten sí i donen suport a l’operació per un màxim de 1.500 milions d’euros que ha de finançar les obres de l’Espai Barça. Els compromissaris de l’Assemblea celebrada el 23 d’octubre van aprovar de manera majoritària la proposta presentada per la Junta Directiva (405 vots a favor, 21 en contra i 6 en blanc), i ara han de ser el conjunt de socis i sòcies els que han de ratificar aquesta decisió en la consulta vinculant que se celebra aquest diumenge 19 de desembre, en una jornada electoral de 12 hores (de 9 del matí a les 21 hores).


La Junta Directiva, encapçalada pel president Joan Laporta, va entendre que, seguint la tradició democràtica del Club, no n’hi havia prou amb la llum verda de l’Assemblea per autoritzar una operació de finançament que pot arribar com a màxim als 1.500 milions d’euros i que la decisió s’havia d’obrir al conjunt de socis i sòcies, legítims propietaris del Club, per assumir aquesta gran responsabilitat tots junts. I amb l’objectiu d’afavorir al màxim la participació i estendre als socis i sòcies de tot el món la possibilitat d’exercir el seu dret a vot, també es va decidir que la consulta es faci, per primera vegada a la història, de manera telemàtica, sense urnes tradicionals. El Barça serà pioner en el món de l’esport a l’hora de celebrar aquest Referèndum i els socis i sòcies han d’assumir la seva responsabilitat exercint aquest dret que també és un privilegi en el món de l’esport i una singularitat pròpia del club blaugrana.

Un projecte que es finança per si mateix

Tal com ha anat informant el Club al llarg de les darreres setmanes, en una intensa campanya informativa, l’Espai Barça és un projecte cabdal per assegurar la viabilitat econòmica i la competitivitat esportiva del Club. El projecte es finança per si mateix, amb els ingressos que generarà el mateix projecte, i es garanteix que l’operació mantindrà les línies vermelles que es van aprovar en el Referèndum del 2014: les obres no costaran diners als socis i sòcies, el projecte no posarà mai en risc la gestió esportiva i tampoc s’hipotecarà mai el patrimoni del Club com a garantia. El finançament permetrà invertir els 1.500 milions, com a màxim, en la remodelació integral del Camp Nou, que tindrà una capacitat per a 105.000 persones, estarà cobert i amb tots els avenços en els àmbits de la tecnologia i la sostenibilitat; en la construcció d’un nou Palau Blaugrana per a 15.000 seients i la creació d’un Campus Barça que reordenarà i millorarà l’entorn, la mobilitat i la seguretat els dies de partit i crearà el millor i més innovador espai d’esports i entreteniment en el centre d’una gran ciutat. 

Millores en el projecte

El nou projecte incorpora millores respecte al que es va aprovar el 2014, que ha quedat infravalorat econòmicament, socialment i des del punt de vista constructiu. Així, no es construirà una nova primera graderia, amb la qual cosa s’evitarà l’afectació de 12.500 abonats, que havien de moure’s, i es construirà, en canvi, una tercera graderia, que  permetrà facilitar el projecte constructiu i optimitzar millor els recursos econòmics. L’actual tercera graderia, a més, presenta deficiències que posaven en qüestió la seva viabilitat en un projecte que ha de durar moltes dècades. D’altra banda, la seva geometria irregular també complicava la construcció que havia d’igualar tot el perímetre de la graderia.
 
Altres millores que incorpora el nou projecte són un doble anell VIP entre la segona i la tercera graderia que permetrà augmentar la capacitat de les llotges VIP i això possibilitarà l’obtenció de més ingressos que serviran per finançar l’Espai Barça. També canvia la coberta respecte a l’anterior, incorporant més elements que ajudaran a la sostenibilitat, que s’ha convertit en una de les prioritats del projecte.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut