El soci pregunta, el Club respon

El soci pregunta, el Club respon

10 preguntes i respostes sobre el projecte Espai Barça, el seu finançament i el vot telemàtic

Aquests dies, el FC Barcelona ha destinat especialment un canal de comunicació al seu lloc web que, sota el nom "T'Escoltem, preguntes sobre l'Espai Barça i el seu finançament”, permet que els socisi les sòcies puguin dirigir al Club totes aquelles preguntes que desitgin fer en referència al projecte de finançament de l’Espai Barça, que es posa a consulta el proper diumenge 19 de desembre.

El Club donarà resposta a tots els dubtes i qüestions que es plantegin a través d'aquest canal, però a continuació recollim les principals qüestions: 

1. Els socis i sòcies haurem de fer algun pagament addicional de caràcter extraordinari?

No. El projecte de l'Espai Barça no suposarà cap cost per al soci.

2. Quan s'inauguri el nou Estadi, s'incrementarà el preu de l'abonament?

En el cas de les reubicacions un cop estigui acabat el futur Camp Nou, el Club tindrà en compte les sol·licituds de canvi de seient d'aquells que volen estar més a prop de familiars o amics. Tot i això, qualsevol canvi de seient es comunicarà clarament quan s'estableixi la distribució de seients permanent i abans de tornar al nou estadi.

3. Com podem fer possible aquesta inversió amb la situació econòmica actual?

La inversió de l'Espai Barça es finança amb els ingressos addicionals que generaran les noves instal·lacions, uns 200 milions d'euros anuals, gràcies als nous actius de ticketing i restauració, 'meeting & events', d’hospitality, patrocini i ‘naming i tittle rights’, i Museu i Tour. Tot això, sense representar cap despesa ordinària i el projecte no compromet la competitivitat del Club, sinó que l'augmenta.

4. Garanteix la Junta Directiva que un préstec de fins a 1.500 milions, sumat al deute actual, no posa en cap mena de risc l'actual model de propietat del Club?

Sí. Tal i com ja es va explicar en l’Assemblea General Ordinària i a la compareixença per la convocatòria del Referèndum, es garanteixes les línies vermelles del Referèndum del 2014: les obres no costaran diners als socis, el projecte no posarà mai en risc la gestió esportiva i mai s'hipotecarà el patrimoni del Club com a garantia.

5. Per què la Junta Directiva ha decidit fer la consulta vinculant de manera telemàtica?

El vot telemàtic és una reivindicació que han fet els socis i sòcies al llarg dels darrers anys, a la qual ha estat sensible la Junta Directiva per afavorir la màxima participació, ja que es podrà votar des de qualsevol lloc del món i farà innecessaris els desplaçaments, en un moment encara marcat per la pandèmia de la Covid-19.

6. Com puc recuperar el codi personal (PIN) si no el trobo?

Es pot fer de tres maneres: a través del web (https://www.fcbarcelona.cat/ca/socis/tramits-i-gestions), de manera presencial a l’OAB i telefònicament trucant al 900 1899 00.

7. Com puc actualitzar i verificar les dades personals?

Des del dia 26 de novembre, des de l’Àrea Social s’ha impulsat una campanya de recollida i actualització de dades, que s’haurà d’efectuar abans del dia 7 de desembre, que és quan es tancarà l’exposició del cens. Només aquells que tinguin les seves dades correctament emplenades podran estar informats de l’evolució del projecte i exercir el seu dret a vot el dia en què es dugui a terme el referèndum.

8. Podem venir a les instal·lacions del Club per votar de manera presencial?

No. L’única modalitat de vot que s’implementarà per al dia del Referèndum és de manera telemàtica. Tot i això, el Club posarà a disposició dels socis un servei de vot assistencial telemàtic, pensat per a tots aquells socis i sòcies que no dominin la sistemàtica del vot telemàtic o no disposin de les eines informàtiques indispensables. Així doncs, tindran la possibilitat de venir de manera presencial a l’Auditori 1899, on s’habilitaran punts de vot telemàtic assistits i punts d’identificació.

 

9. Per què s’ha decidit construir una nova tercera graderia?

La decisió de construir una nova tercera graderia respon a diversos factors. D’una banda, l’estructura presenta deficiències que posaven en qüestió la seva viabilitat en un projecte que ha de durar moltes dècades. D’altra banda, la seva geometria irregular també complicava la construcció que havia d’igualar tota la graderia. Per això s’ha decidit enderrocar-la i construir-la de nou, i això en simplificarà la construcció i n’allargarà la vida. A més, també permet millorar-ne els accessos, sense haver de baixar a nivells inferiors, i s'augmenta la seguretat d’evacuació. També completa l’aforament de 105.000 seients. Aproximadament, 26.000 socis i sòcies es mantenen asseguts a la 1a graderia amb una substancial millora de l’accessibilitat i la seguretat d’evacuació, i uns 22.000 socis poden estar asseguts al nivell 3.

10. Què es farà a la primera graderia? Es mantindrà igual?

El que no es modifica és l’estructura de la 1a graderia i no hi haurà moviments de socis i sòcies entre les grades com en l’anterior projecte, si així no ho desitgen. També s’optimitza, a més, aquesta primera graderia, a causa de l’accés per planta 1 i sortida als seients per grada. Així, desapareixen passadissos subterranis i s’aconsegueix guanyar seients i millorar l’accessibilitat. Hi ha la possibilitat que es faci un reordenament dels seients en alguna zona, però en molts casos es podrà millorar fins i tot la localitat dels socis o la possibilitat d’agrupació familiar.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut