Marc Gasol: “Les dades són molt importants i beneficioses per guanyar”

Marc Gasol: “Les dades són molt importants i beneficioses per guanyar”

El campió del món i de la NBA de bàsquet Marc Gasol ha estat un dels protagonistes de la jornada de dijous a l'Sports Tomorrow Congress (WOM+N)2021

El campió del món i de la NBA de bàsquet Marc Gasol ha estat un dels protagonistes de la jornada de dijous a l'Sports Tomorrow Congress (WOM+N)2021. L'esportista, antic jugador del FC Barcelona, ​​ha compartit escenari amb la entrenadora i analista de dades Brittni Donaldson, amb qui va coincidir la temporada 2019 als Toronto Raptors, quan van aconseguir l'anell de campions de la NBA.

El pivot de Sant Boi de Llobregat ha reconegut que el primer contacte amb les dades de rendiment les va tenir el 2016, després d'haver tingut una lesió en un peu, i les dades el van ajudar a fer una millor recuperació. Un fet que Gasol reconeix que "per mi va obrir una nova dimensió" i ha assegurat que va demanar la possibilitat d'accedir a més dades.

En la conversa amb Donaldson, Gasol ha destacat que durant la seva estada als Toronto Raptors l'equip d'anàlisi de dades el va ajudar a buscar els seus “llançaments més efectius, i això va fer que m'impliqués més en aquestes jugades i fixar-me més en la qualitat d’aquest llançament”. També ha assegurat que li va agradar molt "que s'acceptessin els errors a l'anàlisi de dades com a part de l'esport, ja que l'error era part del procés". L'ajuda d'aquestes dades els va permetre implicar-se més per millorar tant en aspectes ofensius com defensius, fos quin fos el resultat final.

Gasol també ha afirmat que “va ser la confiança que vaig veure en la persona que em va presentar les dades la que em va fer convèncer-me'n. Normalment estàvem acostumats a veure imatges de partits, però ells traduïen aquestes imatges en els meus números. Després de tenir-los a la mà, les dades t'ajuden a prendre millors decisions”.

Per acabar, el pivot també ha reconegut la necessitat “educar els jugadors sobre la importància i els avantatges que ofereixen les dades. El millor que poden fer és aprofitar-los per treure'n el màxim profit per als partits, ja que les dades son molt importants i beneficiosos per guanyar”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut