L’Sports Tomorrow Congress (WOM+N)2021 torna a escena amb la dona com a protagonista

L’Sports Tomorrow Congress (WOM+N)2021 torna a escena amb la dona com a protagonista

La cita anual del congrés del Barça Innovation Hub celebrarà del 8 al 12 de novembre debats sobre ciències, tecnologia i negoci en l’esport amb un format híbrid, presencial i online

Un any més, el Barça Innovation Hub, la plataforma d’innovació i coneixement esportiu del FC Barcelona, serà fidel a la seva cita i tornarà a reunir alguns dels millors professionals en diferents àmbits de l’esport en l’Sports Tomorrow Congress, el seu congrés anual que se celebrarà del proper 8 al 12 de novembre. L’edició d’enguany tindrà la dona com centre de les diferents temàtiques relacionades amb les ciències, la tecnologia i el negoci en el món de l’esport, i se celebrarà en un format híbrid, amb conferències presencials que també es podran seguir per streaming a través de la plataforma del congrés. 

Coincidint amb els èxits esportius del Barça Femení, el congrés tindrà com a eix central la dona i el seu paper en els diferents àmbits de la indústria de l’esport, amb l’objectiu de promoure la igualtat de representació i d’oportunitats de la dona en totes les àrees del sector. És per això que aquest any el simposi es presenta sota la denominació de l’Sports Tomorrow Congress (WOM+N )2021, tota una declaració de quin és el focus principal de l’esdeveniment.

L’Sports Tomorrow Congress (WOM+N)2021 tindrà un format híbrid. Les més de 75 hores de contingut del programa es podran seguir tant presencialment des dels diversos espais habilitats a tal efecte en les instal·lacions del Camp Nou -Auditori 1899 i Sala Roma- com de manera virtual a través de la plataforma online del BIHUB. El congrés consolida així la tendència iniciada en l’edició del 2020 en què, a causa de la pandèmia, va tenir un format únicament telemàtic i que va comptar amb més de 2.000 assistents de diferents llocs del món.

Set programes amb temàtiques relacionades amb la innovació esportiva

Els set tracks o programes que el componen inclouen un ampli ventall d’especialitats: Medicina i Fisioteràpia, Negoci, Tecnologia, Nutrició i Rendiment, Anàlisi de Dades, Metodologia (Coach) i Gastrosport, una nova especialitat que combina la nutrició esportiva i la gastronomia. Tots es tractaran des del vessant de la innovació i amb l’esport femení com un del temes principals, especialment en les disciplines de Medicina i Fisioteràpia, Nutrició i Rendiment, on es compartiran, entre altres temàtiques, les darreres recerques i estudis relacionats amb les característiques pròpies de l’anatomia de la dona i la seva resposta a la pràctica esportiva.

 El pes de la representació femenina també es posa de manifest entre els professionals que hi participaran. Dels més de 120 especialistes de 47 països que tindran veu durant el congrés un 55 per cent són dones. Entre les ponents hi trobem les jugadores del Barça Femení Alexia Putellas i Marta Torrejón, que juntament amb l’entrenador, Jonatan Giráldez, obriran una sessió enregistrada del programa de Coach. Caroline Hansen també participarà en una sessió del programa de Medicina i Fisioteràpia i Mariona Caldentey intervindrà en el track de Business. Altres noms destacats pel que fa a la presència femenina són els de Milena Bertolini, seleccionadora de l’equip italià de Futbol Femení, Rita Guarino, entrenadora de l’Inter de Milà Femení, i Iraia Iturregi, entrenadora de l’equip femení de l’Athletic de Bilbao, totes elles participants en el programa de Coach.

Pel que fa al track de Medicina i Fisioteràpia, hi participaran, entre d’altres, Celeste Geertsema, una de les metgesses esportives més importants del món i que va ser la primera dona a exercir com a metgessa oficial de la FIFA en un Mundial (Rússia 2018), Nicky Keay, reconeguda endocrinòloga d’Esport i Dansa, i Clara Prats, professora de la Universitat Politècnica de Catalunya; pel que fa al track de tecnologia destaquen noms com el d’Alana Beard, medallista olímpica -bronze a Rio de Janeiro 2016- amb l’equip femení de bàsquet dels Estats Units i que actualment assessora atletes d’elit retirats a reenfocar la seva carrera professional.

Entre altres participants destacats trobem Frenkie de Jong, jugador del primer equip del FC Barcelona, que intervindrà en el programa d’Analytics en una conversa enregistrada amb Vosse de Boode, responsable de Sport Science i Data Analytics de l’Ajax d’Amsterdam, en què debaten sobre com els jugadors professionals poden aprofitar la informació provinent de l’anàlisi de dades i del vídeo. També el jugador de bàsquet del Barça Àlex Abrines, que intervindrà en el programa de Tecnologia; Jorge Vilda, seleccionador espanyol de Futbol Femení, que participarà en el track de Coach i el xef Xavier Pellicer, ponent  en el track de Gastrosport. Entre els participants hi figuren també una àmplia representació de professionals del Club en les diferents especialitats.

 

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut