L'Assemblea dona un suport massiu a l'operació de finançament de l'Espai Barça

L'Assemblea dona un suport massiu a l'operació de finançament de l'Espai Barça

La decisió serà ratificada en referèndum en els pròxims mesos, i el president Joan Laporta es compromet a explicar amb la màxima transparència tots els detalls econòmics del projecte i obre als socis i sòcies la possibilitat de participar en el finançament

L’Espai Barça podrà fer-se realitat gràcies a la confiança que els socis i sòcies compromissaris han dipositat en la Junta Directiva per negociar una operació de finançament fins a un màxim de 1.500 milions d’euros que permetrà construir l’espai d’esports i entreteniment més gran i innovador dins d’una ciutat europea. En la represa de l’Assemblea que es va suspendre el passat 17 d’octubre, els compromissaris i compromissàries han donat llum verda a la proposta amb una amplíssima majoria, per 405 vots a favor, 21 en contra i 6 abstencions. Aquest suport massiu de l’Assemblea haurà de ser ratificat en un pròxim referèndum en el que seran convocats tots els socis i sòcies en una data encara per determinar. "Aprofitarem l’oportunitat que té el Barça per créixer i millorar les seves instal·lacions. És el llegat que deixarem als nostres fills i als nostres nets. Serà un llegat extraordinari”, ha destacat el president Joan Laporta, visiblement emocionat per la confiança dels socis en un projecte cabdal per al Club.

L’Assemblea General Ordinària més transcendent per al futur del Club s’ha reprès en el quart punt de l’ordre del dia, amb 389 socis acreditats i amb un discurs del president Laporta en el que ha començat per agrair als compromissaris la seva presència i en el que també ha demanat disculpes per l’error en el càlcul dels temps de l’Assemblea del dia 17. A continuació, el President ha començat la seva exposició sobre el punt de l’ordre del dia, exposant els arguments pels quals la Junta Directiva demana l’autorització per negociar un finançament de fins a 1.500 milions d’euros. "La modernització de les instal·lacions esportives del Club és una necessitat ineludible per al futur del Barça i la seva viabilitat institucional, i per no perdre avantatge competitiva respecte els nostres rivals i poder competir en condicions d'igualtat".

Laporta ha recordat que el Club ha invertit des del referèndum del 2014 "145 milions i s’han realitzat només el 5% de les obres”, i que dels 145 milions invertits “se n’han pagat 120 i en tenim 25 més de compromesos a curt termini". El President ha assegurat que “l’Espai Barça és una gran oportunitat” i, fugint de “ser apocalíptic”, en cas de no haver-se aprovat “tot quedaria empantaganat”.

El President ha explicat els detalls de les millores del projecte, que evita el desplaçament de 12.500 socis de primera a tercera graderia, que construirà una doble anella VIP entre la segona i una tercera graderia totalment nova que permetrà incrementar els ingressos, i que dotarà a l’Espai Barça dels "avantatges tecnològics i millores de sostenibilitat que son necessàries per a un projecte que ha de durar cent anys i l’han de veure moltes generacions”.

Respecte al finançament, Laporta ha argumentat que el projecte “es pagarà per ell mateix, no costarà diners als socis, no representarà cap despesa ordinària, ni comprometrà el patrimoni del Club ni la gestió esportiva”.

“Hem buscat finançament amb aquests paràmetres, amb una estructura que no traspassi aquestes línies. Si aconseguim aquest finançament amb aquestes condicions, farem la remodelació del Camp Nou, el nou Palau Blaugrana, també farem el Petit Palau i també una Pista de Gel nova. També haurem de respectar l’entorn i crear un campus Barça de referència mundial, i les modificacions conseqüència de la MPGM, que es un pacte que tenim amb les administracions”.

Màxima transparència

En el torn de respostes als compromissaris, el President  es va comprometre a actuar amb la màxima transparència i a “explicar cada euro i cada partida. Vostès estaran informats i veuran a què es destinen els diners, com s'executa la obra i el percentatge que es gasta, amb tota transparència. Pensem que és necessària i cal fer-la. Reflotarem l’economia i, especialment, tindran informació puntual de cada euro que s’inverteixi en cada obra”.

Donant compliment a algunes reivindicacions de socis i sòcies que van obrir la possibilitat de poder participar en el finançament en l’Assemblea del dia 17, Laporta ha donat un pas més enllà i ha assegurat que “establirem una possibilitat a què aquells que ho vulguin puguin participar en el finançament amb les mateixes condicions que els inversors. Sabem de l'interès de fer-nos costat, d'acompanyar-nos i, per això, es podrà fer”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut