La nova Masia compleix una dècada

La nova Masia compleix una dècada

Aquest dimarts s'ha celebrat un acte commemoratiu en motiu dels primers 10 anys de la residència blaugrana, on hi han estat presents el president Joan Laporta i el jugador Ansu Fati, entre d'altres

Aquest dimarts ha tingut lloc al jardí de La Masia la celebració dels 10 anys d’inauguració de l’actual edifici de La Masia, i també dels 42 anys de l’establiment de La Masia de Can Planes com a residència de joves esportistes del planter de futbol masculí del Barça.

Cal recordar que la data exacte en que es compleixen els aniversaris és el dimecres 20 d'octubre, però s'ha avançat un dia l'acte degut a que dimecres hi ha partits del Juvenil A a la Youth League i del primer equip a la Champions.


Representació institucional

Un acte on ha assistit el president Joan Laporta, a més dels membres de la Junta Directiva, de l’Executiva i del Gabinet de Presidència, entre d’altres. També han estat convidats els esportistes i les esportistes que actualment resideixen a La Masia. 

Durant l'acte, s'ha projectat un vídeo fent repàs de la història de La Masia, des de la seva creació el 20 d’octubre de l’any 1979 fins a l’actualitat, a més de l’entrada de les noies per primera vegada a la història el passat 1 d’agost d'aquest any. També s'han repassat altres moments importants com la col·locació de la primera pedra de l’actual edifici per part del President Joan Laporta al desembre del 2009.

Més convidats de luxe

A més, també ha estat present el jugador del primer equip, Ansu Fati, que va estar vivint a la Masia des que va arribar el 2012. També han participat quatre exresidents de La Masia (Sergi Barjuán i Gerard Autet, representant el futbol i Eric Vilà i Jaume Sorolla, del bàsquet) en representació de cadascuna de les quatre dècades que han passat des de la inauguració de la primera Masia (1980-1990, 1990-2000, 2000-2010 i 2010-2020), i han repassat les seves vivències i han explicat algunes anècdotes. També ha intervingut Martina Fernández, jugadora del Barça B Femení i pionera de La Masia en representació de l’actual dècada. 
 
Finalment, l’acte ha conclòs amb el lliurament d’un record per part del president Joan Laporta als jugadors esmentats. 

Ansu Fati: "A La Masia he après tots els valors"

El davanter blaugrana ha recalcat a l'acte: "A La Masia he après tot, els valors i tot el que s'ha d'aprendre a la vida, estic molt agraït. Aquí m'han ajudat molt, és una família". A més ha explicat: "Torno de tant en tant, trobo a faltar la rutina i la família de La Masia".

També Joan Laporta ha assegurat que "el fet més diferencial que tenim respecte als altres clubs és La Masia, aquí formem els millors esportistes i persones". A més ha recalcat que "estic content d'haver impulsat la nova Masia". Quant a Sergi Barjuán, el tècnic del Barça B ha recordat la seva etapa quan era resident de La Masia: "Érem 16 a la mateixa habitació, era un ambient molt familiar, amb molt caliu. Vaig aprendre tot allà, ara ho agraeixo com a entrenador". A més, el tècnic culer ha recordat als joves de la Masia que "no deixin mai d'estudiar".  

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut