Mor Joan Martínez Vilaseca

Mor Joan Martínez Vilaseca

El manresà va estar prop de 30 anys vinculat al futbol formatiu del FC Barcelona

Ha mort Joan Martínez Vilaseca, a l'edat de 78 anys. Nascut el 4 de març del 1943, Martínez Vilaseca va estar prop de 30 anys vinculat al FC Barcelona, especialment al futbol base blaugrana, i és un referent del planter.

En els seus inicis, el manresà va ser un destacat extrem esquerre del Manresa, on va sobresortir fins al punt que l’any 1963 el FC Barcelona el va voler fitxar, però ell va rebutjar l’oferta perquè no veia garantida la titularitat a l’equip blaugrana, i el que volia era jugar amb regularitat. Va ser així com va anar a parar a les files del RCD Espanyol, on va prestar els seus serveis entre 1963 i 1972, amb un balanç de 113 partits i 13 gols. Cal dir que amb el pas del temps fou reconvertit des de l’extrem al lateral de la defensa.

Quan va penjar les botes, ràpidament es va convertir en tècnic de futbol. L’any 1980 va coincidir amb Oriol Tort –el llegendari responsable del futbol base barcelonista- a la selecció juvenil de Catalunya, ell com entrenador i Tort com a seleccionador. Va ser aleshores quan va néixer una amistat entre ells que va possibilitar l’ingrés de Martínez Vilaseca a l’staff tècnic del FC Barcelona. Va dirigir des dels infantils fins al filial, al que va mantenir durant tres temporades a la Segona Divisió A (1984-87).

En aquella època va entrenar promeses que després es consagrarien plenament, com ara Iván de la Peña, Quique Álvarez, Albert Celades, Carles Puyol, Francesc Arnau o Luis García. L’any 1997, coincidint amb l’arribada de Louis Van Gaal a la direcció tècnica del primer equip, va passar a formar part de la secretaria tècnica blaugrana, encarregant-se de fer els informes sobre els rivals, així com de buscar futurs cracs. Va ocupar aquest càrrec fins al 2008.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut