El FC Barcelona presenta l’Sports Tomorrow Congress 2021 amb la dona com a protagonista

El FC Barcelona presenta l’Sports Tomorrow Congress 2021 amb la dona com a protagonista

En l’acte, Elena Fort, vicepresidenta de l’Àrea Institucional del FC Barcelona, ha destacat “la ferma voluntat del Club d’obrir-se a la societat amb l’esport com a llenguatge universal”

El FC Barcelona ha presentat avui una nova edició de l’Sports Tomorrow, el congrés d’innovació esportiva que organitza el Barça Innovation Hub, en un acte celebrat a l’antiga Fàbrica Estrella Damm i que ha comptat amb la participació per part del FC Barcelona d’Elena Fort, vicepresidenta de l’Àrea Institucional, i Ferran Reverter, director general, juntament amb Jaume Collboni, primer tinent d’Alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona. També hi assistiran per part del FC Barcelona Eduard Romeu, vicepresident de l’Àrea Econòmica, Juli Guiu, vicepresident de l’Àrea de Màrqueting, així com Xavier Barbany i Miquel Camps, membres de la Junta Directiva.

L’acte ha tingut com a eix central una taula rodona amb una representació de cinc dones professionals de diferents àrees del Club  que han debatut sobre la seva activitat professional i el rol que exerceixen en una entitat com el FC Barcelona i en l’àmbit de l’esport en general. Així, hi han pres part Gemma Font i Eva Ferrer, jugadora i Dra. respectivament del primer equip del Barça Femení; Toña Lizarraga, responsable de l’Àrea de Nutrició; Lidia Sánchez, cap d’Analítica Digital, i la Dra. Rocío Pomares, directora del Departament d’Alt Rendiment Esportiu.

La presentació d’avui ha estat un tast  del que serà l’Sports Tomorrow Congres (WOM+N) 2021,  que se celebrarà del 8 al 12 de novembre en format híbrid -presencial i online- i en què la dona i el seu paper en el món de l’esport serà l’eix sobre el que pivotaran els set tracks o conferències temàtiques sobre ciències, tecnologia i negoci en l’esport que formen el simposi. L’objectiu és promoure la igualtat de representació i oportunitats de la dona en totes les àrees del sector.

Durant la taula rodona, s’han tractat temes com l’alimentació i la importància de la nutrició en l’esport, posant el focus en les particularitats de la dieta de la dona esportista, o la importància de treballar la vessant emocional en els atletes per obtenir el més alt rendiment.  Així mateix, s’ha parlat sobre l’impacte que tenen les diferents etapes vitals de la dona i aspectes com el cicle menstrual en la pràctica esportiva. Per últim, també s’han analitzat quines són les noves tendències a nivell tecnològic amb més potencial de cara al futur i com parlar amb les noves audiències en un entorn digital.

Un Congrés híbrid -presencial i online- amb més de 150 ponents

Els set tracks que conformen el programa inclouen un ampli ventall d’especialitats: Medicina i Fisioteràpia, Negoci, Tecnologia, Nutrició i Rendiment, Anàlisi de Dades, Metodologia i Gastrosport, una nova especialitat que combina la nutrició esportiva i la gastronomia.  Tots ells es tractaran des del vessant de la innovació i amb l’esport femení com un del temes principals, especialment en les disciplines de medicina i fisioteràpia i nutrició i rendiment on es compartiran les darreres recerques i estudis relacionats amb les característiques pròpies de l’anatomia de la dona i la seva resposta a la pràctica esportiva.

El Congrés tindrà un format híbrid. Les més de 75 hores de contingut es podran seguir tant presencialment des dels diversos espais habilitats a tal efecte en el recinte del Camp Nou com de manera virtual a través de la plataforma online del BIHUB. El congrés consolida així la tendència iniciada en l’edició del 2020 en què, a causa de la pandèmia, va tenir un format únicament telemàtic i que va comptar amb més de 2.000 assistents de diferents llocs del món.

El pes de la representació femenina també es posa de manifest entre els professionals que hi participaran. Dels més de 150 especialistes de 47 països que tindran veu durant el Congrés un 55 per cent són dones. Entre les ponents hi trobem noms com el de Milena Bertolini, seleccionadora de l’equip italià de Futbol Femení, Rita Guarino, entrenadora de l’Inter de Milà Femení, i Iraia Iturregi, entrenadora de l’equip femení de l’Athletic de Bilbao, que participaran en el track de Metodologia, o Caroline Graham Hansen, jugadora del primer equip del Barça Femení, Kirsty Elliot Sale, professora de la Universitat de Nottingham, Nicky Keay, endocrinòloga d’Esport i Dansa, i Clara Prats, professora de la Universitat Politècnica de Catalunya, que seran algunes de les ponents en el track de Medicina i Fisioteràpia.

Declaracions d’Elena Fort, vicepresidenta de l’Àrea Institucional del FC Barcelona

“Em fa especial il·lusió que aquest any comptem amb un congrés dedicat a les dones. L'objectiu d'Sports Tomorrow pretén anar més enllà d'un congrés que ofereixi continguts per esdevenir un punt de trobada dels diferents professionals de l'esport. El Barça sempre ha estat un club d’avantguarda, amb una ferma voluntat d’obrir-se a la societat amb l’esport com a llenguatge universal. Es tracta d’un dels trets diferencials del “Més que un Club”. I des de la seva posició de lideratge, el Barça seguirà apostant pel talent femení i per la visibilitat de les dones,  per aconseguir la igualtat.”

Declaracions de Ferran Reverter, director general del FC Barcelona

“L’Sports Tomorrow Congress és el resultat d’un gran esforç transversal que fa el nostre Club, liderat pel Barça Innovation Hub, per portar a Barcelona experts de renom internacional i representants dels millors clubs esportius, organitzacions i empreses, amb l’objectiu de descobrir les tendències que marcaran el futur de la indústria de l’esport. Ser capdavanters vol dir estar a l’avantguarda de la indústria de l’esport, prioritzar la relació amb els milions de seguidors del Barça arreu del món, acostant-los al Club, però també vol dir aconseguir que els nostres esportistes tinguin la millor preparació que puguin tenir”.

Declaracions de Jaume Collboni, primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda de l’Ajuntament de Barcelona

“Barcelona està apostant per la tecnologia aplicada al món de l'esport, consolidant-nos com una ciutat referent d'aquesta indústria a tot el món. Ho estem fent al costat del Futbol Club Barcelona, com un gran ambaixador de la nostra ciutat, amb qui sumem esforços per multiplicar resultats i amb qui ja anem de la mà en projectes d'innovació esportiva i promoció internacional conjunta de la marca Barcelona”.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut