Les dones i els homes futbolistes es lesionen igual?

Les dones i els homes futbolistes es lesionen igual?

Organitzat pel Barça Innovation Hub i moderat pel director mèdic Dr. Gil Rodas, al webinar s'analitzaran les diferències i les similituds entre les lesions en homes o en dones futbolistes

Metges i fisioterapeutes del primer equip de futbol masculí i del femení explicaran avui dijous en un webinar del BIHUB les diferències i les semblances de les lesions esportives entre homes i dones futbolistes

L’apogeu que ha experimentat el futbol femení en els darrers anys ha comportat que la ciència i la recerca mèdica posin també el focus a analitzar quin impacte té aquest esport en el cos de les atletes per tal d’optimitzar-ne el rendiment i prevenir el risc de lesions. En aquest sentit les diferències fisiològiques i antropomòrfiques entre homes i dones posen de manifest algunes particularitats entre el futbol masculí i el femení pel que fa al nombre, el tipus i els factors que provoquen les lesions.

De quines diferències parlem? Quins són els factors de risc més habituals en jugadors i jugadores? Com influeixen aspectes com el cicle menstrual de les dones en les lesions? Hi ha cap tipus de lesió més habitual en homes que en dones? O a l’inrevés? Sobre aquestes i altres preguntes pivotarà el webinar Diferencias y semejanzas entre mujeres y hombres futbolistas en las lesiones deportivas que se celebrarà avui dijous dia 22, organitzat pel Barça Innovation Hub i moderat pel seu director mèdic, el doctor Gil Rodas, i també hi participaran Eva Ferrer i Roger Gironés, doctora i fisioterapeuta respectivament del Primer Equip Femení del FC Barcelona i Xavier Yanguas i Xavier Linde, doctor i fisioterapeuta del Primer Equip del FC Barcelona Masculí.

El webinar començarà a les 6 de la tarda CEST i es podrà seguir, amb inscripció prèvia, en aquest enllaç:

A banda de la incidència de les lesions, la trobada d’aquest dijous també tractarà sobre les diferències i similituds que existeixen entre homes i dones en el procés de rehabilitació de les lesions, en els factors que es tenen en compte a l’hora de tractar-les i en el denominat return to play o tornada a la competició un cop superada la lesió.

Aquest webinar forma part d’un dels esdeveniments previs alineats amb el contingut del Sports Tomorrow Congress del BIHUB, que es farà del 8 al 12 de novembre, i en què la dona esportista constituirà l’eix transversal de les diferents conferències que integren el programa en els àmbits de les ciències, la tecnologia i el negoci en el món de l’esport.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut