Els esportistes que representaran el FC Barcelona als Jocs Olímpics de Tòquio 2020

Els esportistes que representaran el FC Barcelona als Jocs Olímpics de Tòquio 2020

35 esportistes, dividits en cinc modalitats diferents, buscaran fer un bon paper en la cita olímpica que es disputa al Japó des del 23 de juliol fins al 8 d’agost

Atletisme, bàsquet, handbol, hoquei herba i futbol. Cinc modalitats olímpiques en què participaran un total de 35 esportistes que pertanyen a la disciplina del FC Barcelona. Així, doncs, el gran caràcter poliesportiu del Club estarà molt ben representat en aquests Jocs Olímpics de Tòquio 2020, que es disputen del 23 de juliol al 8 d’agost.

Una cita que es va haver d’ajornar l’estiu passat per culpa de la Covid-19, però que enguany arriba amb força. I amb possibilitats de grans resultats per als blaugrana.

ATLETISME | BÀSQUET | HANDBOL | HOQUEI HERBA | FUTBOL

L’atletisme, l’esport rei

Un total d’11 atletes saltaran a la pista per intentar batre rècords i marques. Amb set dones i quatre homes, els atletes del Barça seran presents en fins a set disciplines diferents. 

Yulimar Rojas, en el triple salt, és una de les grans esperances. Va ser subcampiona a Rio 2016 i, des de llavors, no ha parat de superar-se. De fet, podria superar el rècord del món (15,50 m). Fa un parell d'anys, al Meeting de Madrid de pista coberta, la veneçolana va saltar 15,43 m. Entrenada per Ivan Pedroso, nou vegades campió del món, Yulimar Rojas ja té quatre campionats del món, a més de ser escollida la millor atleta del 2020. Ara, a Tòquio, vol continuar ampliant el seu palmarès. 

mini_Yulimar Rojas - Victor Salgado
Yulimar Rojas, quatre vegades campiona del món, buscarà la medalla d'or al triple salt

Yulimar compartirà disciplina amb la brasilera Núbia Soares que, tot i la seva joventut (25 anys), ja ha participat en uns Jocs Olímpics. El seu objectiu seria arribar a la final, que es disputarà el proper 1 d’agost.

Yulimar Rojas és una de les grans esperances. Buscarà l’or en triple salt després de quedar segona als Jocs Olímpics de Rio 2016

ATLETISME

També promet emocions fortes Nelson Évora en el triple salt masculí, or en els Jocs Olímpics de Pequín 2008. El portuguès, però, surt de lesió i és dubte, però la plata a l’Europeu del 2019 l’avala.

Canviant a la pista i la cursa, Sebastián Martos (3.000 metres obstacles), Pablo Sánchez-Valladares (800 metres) i Adrián Ben (800 metres) són els representants masculins. Adrián va quedar sisè en l’últim campionat del món celebrat a Doha i, per tant, i malgrat ser una prova complicada, lluitarà per ser a la final. 

mini_Adrian Ben
El campió d'Espanya Adrián Ben va acabar quart en els 800m de la darrera edició de la Diamond League | FOTO: Instagram @adryben44

En el cantó femení hi trobem Jaël-Sakura Bestué (200 metres), Aauri Lorena Bokesa (400 metres), Carolina Robles (3.000 metres obstacles) i Raquel González, que correrà la final dels 20 km marxa el proper 6 d’agost.

mini_Raquel Gonzalez
Seran els segons Jocs Olímpics per a Raquel González, una de les millors marxadores de l'equip espanyol | FOTO: Instagram @raquelglzcampos

A més a més, Aauri Bokesa podria córrer el relleu mixt 4 x 400 m, tot i que la composició dels integrants encara no és oficial.

Per la seva banda, Laura Redondo, amb el llançament de martell, debutarà en la ronda classificatòria el proper 1 d’agost. 

El calendari de l’atletisme blaugrana

 

mini_Tablas_Atleti_CAT

L’objectiu del bàsquet, fer medalla

El bàsquet també pren una forta rellevància als Jocs Olímpics. Tot i que, com sempre, els Estats Units és la gran favorita, les seleccions es preparen per intentar donar la sorpresa. Espanya, amb els blaugrana Pau Gasol i Àlex Abrines, lluitarà per tot i vol ser a la final del proper 7 d’agost, després del bronze aconseguit a Rio i les plates de Londres i Pequín. 

Els altres representants blaugrana seran els argentins Leandro Bolmaro i Nico Laprovittola que, amb una selecció amb molt talent que combina la joventut i l’experiència en grans lligues com l’ACB i l'NBA, vol tornar a aconseguir medalla.

mini_Bolmaro Abrines - Victor salgado
Abrines, amb Espanya, i Bolmaro, amb Argentina, es veuran les cares a la primera fase

Jugadors com Campazzo, Vildoza, Deck o Garino són alguns dels noms de la selecció argentina, que, igual que Espanya, ha quedat enquadrada al grup C de la fase preliminar. 

El calendari del bàsquet

Els altres dos integrants del grup són el Japó i l’Eslovènia de Luka Doncic, i els partits es disputaran el 26/7, el 29/7 i l’1/8. Els dos primers de cada grup i els dos millors tercers es classifiquen per als quarts de final (3 d’agost). Les semifinals seran el dia 5, mentre que la lluita per les medalles s’ajorna fins al 7 d’agost, un dia abans de la cerimònia de clausura dels Jocs. 

L’handbol, el més representat

No hi ha cap més equip al FC Barcelona que aporti tants esportistes als Jocs Olímpics. L’handbol blaugrana, amb 13 representants de sis seleccions diferents, té el rècord d’aquesta edició, i també de la història de la secció.

Només hi ha quatre jugadors del primer equip que no participaran en els Jocs Olímpics de Tòquio

HANDBOL

Dues de les favorites, com són Espanya (Gonzalo Pérez de Vargas, Raúl Entrerríos, Aleix Gómez, Ángel Fernández) i França (Ludovic Fàbregas, Dika Mem, Timothey N’Guessan, Melvyn Richardson), porten quatre representants blaugranes a les seves files.

mini_Entrerrios - German
Entrerríos vol tancar la seva carrera amb una segona medalla olímpica

Les segueix el Brasil, amb Thiagus Petrus i Haniel Langaro, i l’Argentina (Leonel Maciel), Portugal (Luis Frade) i Egipte (Ali Zein), amb un cadascun.

De fet, només hi ha quatre jugadors culers que no estaran amb els equips estatals a Tòquio. Es tracta d’Aitor Ariño, habitual amb Espanya però que s’està recuperant d’una lesió al genoll; així com Luka Cindric (Croàcia) i Domen Makuc i Blaz Janc (Eslovènia), que no van classificar-se per a aquesta cita olímpica nipona.

El calendari de l’handbol

Per començar, hi haurà dos grups de 6: el grup A, amb el Brasil, Noruega, França, Espanya, l’Argentina i Alemanya, i el grup B, amb Egipte, Portugal, Dinamarca, el Japó, Suècia i Bahrein. 

Aquesta fase de grups, en què els quatre millors es classifiquen per a la ronda següent, es jugarà entre el 24 de juliol i l’1 d’agost. Els quarts seran el 3 d’agost, les semifinals el 5 i la final el 7. 

mini_Tablas_Esports_CAT

Miki Delàs i els seus tercers Jocs Olímpics

L’hoquei herba blaugrana també tindrà el seu representant als Jocs Olímpics de Tòquio. I qui millor que Miki Delàs, que participarà en les seves terceres olimpíades. Tot i ser complicat, l’objectiu de la selecció espanyola és aconseguir medalla, amb un grup rejovenit però que ha mantingut l’experiència i la veterania de jugadors com Delàs. En els anteriors Jocs Olímpics, Espanya no va poder arribar al podi i va quedar cinquena a Rio 2016 i sisena a Londres 2012. 

mini_01_MikiDelas - Victor salgado
Seran els tercers Jocs Olímpics per a Miki Delàs

El calendari de l’hoquei herba

L’Espanya de Miki Delàs debutarà el proper 24 de juliol, contra l’Argentina. Posteriorment jugarà contra Nova Zelanda (25/7), l'Índia (27/7), el Japó (28/7) i Austràlia (30/7). 

En cas de classificació, els quarts de final es disputarien l’1 d’agost, mentre que les semifinals estan programades per al 3 d’agost. La gran final, amb la lluita per la medalla d’or i també la de bronze, serà dos dies després, el 5 d’agost. 

El futbol també té el seu espai

No aixeca tantes passions com l’Eurocopa, la Copa Amèrica i el Mundial, però els Jocs Olímpics sempre són una cita esperada en el món del futbol. En aquesta ocasió seran sis els blaugrana que representaran el FC Barcelona: Pedri, Òscar Mingueza i Èric Garcia (Espanya), en el quadre masculí, i Lieke Martens (Països Baixos), Fridolina Rölfö (Suècia) i Giovana Queiroz (Brasil), en el femení. 

Candidata a tot, la selecció espanyola masculina, que torna a uns Jocs Olímpics després de perdre’s els de Rio, és un combinat amb noms de nivell i joves promeses, a més de futbolistes que ja han estat citats per l’Eurocopa, com és el cas de Pedri i d’Eric Garcia. Per la seva banda, la selecció holandesa de Martens és la vigent subcampiona del món i la Suècia de Rölfö va guanyar la plata a Rio 2016. 

El calendari futbolístic

El futbol és un dels pocs esports que s’iniciaran abans de la cerimònia d’inauguració, que serà el 23 de juliol. 

Pedri i Eric Garcia aniran a Tòquio després de formar part del combinat espanyol a l’Eurocopa

FUTBOL

Espanya ha quedat enquadrada en el grup C i debutarà contra Egipte (22/07) abans de veure’s les cares contra Austràlia (25/07) i l’Argentina (28/7). En cas d’anar passant rondes, el 31 de juliol es disputaran els quarts de final, mentre que el 3 d’agost serà el torn de les semifinals. El partit pel bronze està previst per al 6 d’agost i la gran final per al 7.

mini_Pedri - Miguel Ruiz
Pedri, després de ser una de les revelacions de l'Eurocopa, serà un dels líders d'Espanya

El futbol femení, però, comença un dia abans, el 21 de juliol. Zàmbia (21/07), el Brasil de Gio (24/07) i la Xina (27/7) seran els rivals de Martens, al grup F. Brasil, per tant, juga contra la Xina el dia 21 i contra Zàmbia el 27. 

Per la seva banda, l’equip de Fridolina Rölfö haurà de superar els Estats Units (21/07), Austràlia (24/07) i Nova Zelanda (27/07) per ser als quarts de final del dia 30 de juliol. 

Les semifinals femenines es disputaran el 2 d’agost. La lluita pel bronze serà el dia 5 mentre que la final es jugarà el 6.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut