Aprovada la proposta de refinançament per 525 milions

Aprovada la proposta de refinançament per 525 milions

El Club preveu signar aquesta operació amb un o diversos operadors estables del mercat financer, a través de la companyia Goldman Sachs

L’Assemblea General de Socis Compromissaris ha aprovat la proposta de refinançament de deute per un import de 525 milions d’euros.

El Club preveu signar aquesta operació el proper mes d’agost amb un o diversos operadors estables del mercat financer, a través de la companyia Goldman Sachs, amb l’objectiu de cobrir les necessitats financeres de l’entitat.

El vicepresident econòmic del Club, Eduard Romeu, ha explicat que el deute ajustat provisional de l’entitat s’ha enfilat fins als 1.044 milions d’euros, que probablement serà més elevat encara, i ha subratllat que “en el sac de la Covid no hi cap tot, sinó que les coses ja anaven malament abans.”

Romeu ha destacat que aquesta operació permetrà el repagament del préstec pont de 80 milions d’euros avançat aquest mes de juny per Goldman Sachs per cobrir les obligacions de tresoreria per un termini de 90 dies, renegociar les Senior Notes signades per un import de 200 milions d’euros amb un cost de finançament molt més alt, i disposar de la liquiditat necessària durant els propers 24 mesos per a poder implementar el Pla Estratègic sense tensions de tresoreria.

El Club planteja una operació a un termini màxim de 15 anys, i amb l’objectiu d’obtenir d’un interès del 3%. Per aconseguir-ho caldrà que l’agència de rating Fitch atorgui al deute del Club la qualificació d’”investment grade”.

A l'hora de respondre les preguntes dels socis, el president Joan Laporta ha subratllat que "el préstec és necessari per donar aire al club i per no tocar la butxaca del soci". 

La proposta de refinançació ha estat aprovada per una àmplia majoria, amb 588 vots a favor (89%), 28 en contra (4%) i 43 vots en blanc (7%).

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut