L’Assemblea aprova el balanç econòmic de l’exercici 2019/20 i el pressupost del 2020/21

L’Assemblea aprova el balanç econòmic de l’exercici 2019/20 i el pressupost del 2020/21

La intervenció del president Joan Laporta demanant el vot favorable per evitar la paràlisi institucional permet aprovar unes pèrdues de 97 M de l’exercici 2019/20 i un pressupost de 828 M d’ingressos

Els socis compromissaris del FC Barcelona han donat el seu vistiplau als comptes econòmics de la temporada 2019/20 exposats aquest diumenge en el transcurs de l'Assemblea General, que per primera vegada se celebra al Camp Nou. El màxim òrgan de decisió del Barça ha aprovat la liquidació de l'exercici econòmic d'aquesta temporada, amb unes pèrdues de 97 milions d'euros, i també s'ha donat llum verda al pressupost de la temporada 2020/21 amb uns ingressos de 828 milions d'euros. La intervenció del president Joan Laporta demanant el vot favorable “per poder continuar el camí per endavant” i evitar la paràlisi del Club, assumint “riscos importants per la seva viabilitat”, ha estat clau per validar els comptes formulats per l’anterior Junta Directiva.

Aprovat l’exercici amb el 82% favorable

L'últim vicepresident econòmic de l'anterior Junta Directiva, Jordi Moix, ha estat el responsable d'explicar als socis compromissaris els detalls econòmics de la temporada 2019/20.

Segons el tancament econòmic de l'anterior Junta, els ingressos van ser de 855 milions i les despeses van sumar 955 milions, amb un resultat final després d'impostos de 97 milions d'euros de pèrdues, en gran part com a conseqüència de la caiguda d'ingressos derivats dels efectes de la pandèmia.

En la intervenció dels compromissaris va quedar palesa la disconformitat amb la gestió de l’anterior Junta Directiva, però finalment els socis i sòcies van entendre l’argument exposat pel president Laporta: “La nostra responsabilitat i la de tots vostès, propietaris del Club, és fer aquest exercici preceptiu per poder continuar el camí per endavant”.

Finalment, l’exercici de la temporada passada ha estat validat per una gran majoria dels 751 socis i sòcies presents, amb un total de 616 vots a favor (82%), 67 en contra (9%) i 68 en blanc (9%). La Junta Directiva, amb el president Laporta al capdavant, ha votat favorablement, a excepció dels quatre directius que estaven pendents de ratificació i que encara no podien exercir el seu dret a vot, el vicepresident econòmic Eduard Romeu, el tresorer Ferran Olivé i els vocals Àngel Riudalbas i Joan Soler.

Pressupost de la temporada 2020/21

El mateix Jordi Moix ha efectuat l'exposició del pressupost de la temporada 2020/21, en què ha presentat uns ingressos de 828 milions d'euros. Així mateix, el pressupost assenyala una despesa de 796 milions, amb un balanç positiu de 32 milions i un benefici d'1 milió després d'impostos.

En aquest punt, el president Joan Laporta també ha demanat el vot favorable dels socis insistint en els arguments exposats en la liquidació de l’exercici: “Evitar la paràlisi institucional i poder saber la veritat”.

El pressupost de la temporada actual finalment ha estat aprovat també per majoria, amb 578 vots a favor (78%), 71 en contra (9%) i 94 en blanc (13%).

L’anterior Junta no quedaria exonerada

El president Laporta, però, ha deixat molt clar que si en el futur l’actual Junta Directiva disposés de qualsevol informe “que revelés qualsevol falsedat dels comptes formulats per l’anterior Junta Directiva, reflectiríem aquests desajustos comptables en la liquidació dels comptes de l’exercici 20/21, que sotmetrem a aprovació en la propera Assemblea” i que en aquest cas, “depurarem responsabilitats” i l’anterior Junta Directiva “no  queda exonerada pel fet que avui els aprovem”.

La Due Diligence que està fent el Club en diversos àmbits i que estarà acabada a mitjans de juliol oferirà la fotografia exacta de la situació del Club. “Tindreu informació detallada de qualsevol desviació que s’hagi produït i aleshores aquesta Junta, amb el vostre aval, emprendria les accions oportunes a efectes de depurar responsabilitats”, ha informat als socis Laporta.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut