Mor Josep Mussons, directiu del Club durant 22 anys

Mor Josep Mussons, directiu del Club durant 22 anys

Va formar part de la Junta Directiva durant 22 anys, del 1978 fins a l’any 2000, durant tots els mandats del president Núñez

Ha mort Josep Mussons i Mata. Nascut a Igualada el 15 de juliol de 1925, va ser un dels directius més longeus de la història del club, formant part de la seva Junta Directiva durant 22 anys, del 1978 fins a l’any 2000, durant tots els mandats del president Núñez. 

Mussons va arribar a la direcció del club arran de les eleccions a la presidència de 1978, quan va formar part de la candidatura de Nicolau Casaus, que va quedar en tercer lloc en aquells comicis. Juntament amb Casaus i altres companys de candidatura es va integrar en la junta presidida per Josep Lluís Núñez

Inicialment va esdevenir vicetresorer i president de les seccions esportives (1978-79), però la seva gran aportació a la direcció del club va ser com a màxim responsable del futbol base, ocupació que compaginava amb la de vicepresident tercer del club, càrrec que va exercir des de novembre de 1979 fins a l’any 2000. 

Home fort del mandat de Núñez

Va ser, en aquest sentit, un dels homes forts del mandat del president Núñez, present en tots els moments rellevants de la vida del club durant aquell llarg període. Pel que fa a les seccions, Mussons les va impulsar des del punt de vista de la gestió, acceptant publicitat a les samarretes i dotant-les d’una gestió més moderna, promovent un veritable salt endavant en els resultats esportius de totes les seccions professionals. 

Per això va viure de molt a prop les grans gestes de les seccions, acompanyant-les en múltiples desplaçaments i essent un assidu del Palau. L’altre gran àrea d’actuació de Mussons va ser la del futbol base. Va ser-ne responsable coincidint en el temps amb la inauguració de La Masia com a residència de joves esportistes. 

mini_presentació equips base 1995 (2)

La seva dedicació als joves futbolistes era total; seguia el màxim de partits dels equips inferiors i tenia un especial interès per cuidar els hostes de la Masia, dels quals recordava sempre noms com Josep Guardiola o Guillermo Amor, i per fer d’aquella residència un centre de formació integral, tant esportiu com cultural i acadèmic. Estava sempre molt a prop dels nois, se’l podia veure cada any cantant nadales i vivia com una qüestió personal les il·lusions i els estats d’ànim dels joves esportistes. 

Com va plasmar en el seu llibre de memòries El Barça vist per dins (2003), Mussons va viure intensament la seva etapa com a directiu, i va intervenir en afers de tota mena, de la reestructuració de les seccions als canvis d’entrenador del primer equip o a la celebració del Centenari, passant també per una curta etapa d’uns mesos com a gerent del club, justament quan es va negociar el primer contracte amb Nike. 

L’any 2000, amb la dimissió del president Núñez, Mussons va posar punt i final a la seva trajectòria com a directiu, que va interpretar com la feina d’una generació. Aquesta idea la va remarcar encara més arran de les eleccions de 2003, que va entendre sobretot com un canvi generacional profund. Per això va pensar que ja podia explicar la seva experiència, perquè “ja podem parlar del passat sense por de fer mal al futur”. I el futur, en definitiva, és el que interessava.

mini_Josep Mussons i Mata (8)

Barcelonista des de ben petit

Tota aquesta trajectòria com a dirigent del club tenia el seu origen en un barcelonisme forjat des de ben petit, quan des d’Igualada anava al camp de les Corts amb en Rossend Calvet, el secretari general del club, que era cosí de la seva mare i el va influir moltíssim. Mussons sempre recordava el que li havia dit Calvet en moltes ocasions: “els amics fets en l’esport són amics per a sempre. Més sincers i més arrelats que els altres”, una sentència que es va fer seva i va marcar una trajectòria com a dirigent esportiu que havia començat a Igualada. Durant la seva joventut, en les dècades de 1940 i 1950 havia estat un promotor poliesportiu incansable en la seva ciutat natal, amb múltiples iniciatives, entre les quals com a directiu en diversos moments del CF Igualada, i que també va tenir el seu vessant periodístic, com a fundador i director del setmanari Igualada Deportiva i també com a comentarista a Ràdio Igualada. 

Al marge de l’àmbit esportiu, Josep Mussons va tenir una intensa vida professional, en la que destaca el seu paper com a cofundador de l’empresa Bimbo el 1964 o de la fira Alimentària el 1976, a banda de conseller de diverses empreses, i conseller i secretari del consell d’administració de la Caixa entre 1981 i 1995. A més, la seva bonhomia el va fer partícip d’iniciatives lúdiques i socials, com per exemple la Confraria del Cargol de Barcelona, que va presidir durant gairebé trenta anys.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut