Pedri i la Fundació Barça demanen l'aprovació de la llei espanyola de protecció dels menors

Pedri i la Fundació Barça demanen l'aprovació de la llei espanyola de protecció dels menors

La Fundació Barça dona suport amb aquesta campanya a diverses organitzacions socials que treballen des de fa anys per l’aprovació d’aquest decret llei

El jugador del primer equip del FC Barcelona, Pedri González, ha donat suport a la iniciativa de la Fundació Barça que, a través d’una campanya a les xarxes socials, pretén accelerar l'aprovació de l’Avantprojecte de Llei orgànica de protecció integral a la infància i l'adolescència enfront de la violència.  Les jugadores del primer equip femení: Vicky Losada, Jenni Hermoso i Gio Queroz, ja van participar en aquesta acció el mes passat.

Pedri González envia un seguit de missatges per conscienciar la ciutadania amb una bateria de dades impactants, entre les quals destaquen que entre el 70 i el 85% dels nens i nenes coneixen els seus agressors, la majoria persones de la seva confiança; més del 25% dels nens i nenes de l'estat espanyol han estat víctimes d'alguna forma de maltractament per part dels seus cuidadors, i que l’1/3 de les víctimes de violència sexual mai ho explicarien a ningú, inclòs en l'àmbit de l'esport.  

Aquest vídeo forma part de la campanya #StopViolenciaInfantil que ha llançat la Fundació Barça a les xarxes socials per demanar l’aprovació d’aquest projecte de llei per part del Congrés dels Diputats, i ho fa en col·laboració amb quatre destacades entitats socials que fa anys que treballen per aconseguir una nova legislació que aconsegueixi protegir els infants a tot l’estat espanyol. Aquestes entitats són: ACIM, Associació Catalana per la Infància Maltractada (ACIM), Taula per la Infància i l’Adolescència a Catalunya (TIAC), Plataforma d’Infància de Catalunya (PIN Cat) i la Federación de Asociaciones para la Prevención del Maltrato Infantil (FAPMI).

Segons Save The Children, abans de la pandèmia de la Covid-19 més del 25% dels nens i nenes eren víctimes de maltractament en la seva llar. La Fundació ANAR apunta que en el context actual les agressions sexuals han augmentat a 24 casos diaris.  

Protecció Integral a la Infància i l'Adolescència

El 2010 el Comitè dels Drets de l’Infant de les Nacions Unides ja va recomanar a l'estat espanyol que aprovés una llei de protecció de la infància contra qualsevol mena de violència. Més d'una dècada més tard, encara no ha estat aprovada. Per aquest motiu la Fundació Barça demana a la població màxima difusió d'aquesta campanya en xarxes socials, compartint #StopViolenciaInfantil. 

El text de la nova normativa té com a objectiu garantir el dret dels nens, nenes i adolescents a la integritat física, mental i moral davant qualsevol forma de violència, establint mesures de protecció integral, que incloguin la conscienciació, la prevenció, la detecció, la protecció i la reparació del mal.

Entre altres punts, implica la modificació de la prescripció dels delictes d'abús sexual infantil, comptar amb delegats de protecció de la infància a les entitats (incloses les esportives), així com protocols d'actuació i formacions específiques. 

Declaracions de Mària Vallès, directora general de la Fundació Barça 

“No podem oblidar que segons les Nacions Unides, a més del patiment que provoca la violència sexual a les víctimes, tots aquests maltractaments tenen conseqüències posteriors. Així, per exemple, els nens i nenes que tenen quatre o més experiències violentes durant la seva infància tenen set vegades més probabilitats d'estar implicats en actes violents, com a víctimes o com a autors, quan són adults. I trenta vegades més probabilitats de suïcidar-se.

Les persones que pateixen abusos sexuals de petites tenen 14 vegades més de possibilitats de reproduir-les amb les seves parelles i 16 vegades més de ser víctimes d'abusos novament.

Un dels principals objectius de la Fundació Barça és la protecció de les nenes, nens i joves davant qualsevol forma de violència a través de la implementació dels seus programes. Per aquest motiu, estem fermament compromesos a sensibilitzar i contribuir, a través de l'altaveu d'un club de futbol tan important, sobre aquest problema”.

Des de la temporada 2017/18, el FC Barcelona disposa d'una política de protecció del menor que ha implicat la definició de la figura del delegat de protecció, la formació del seu personal tècnic esportiu en temes de prevenció de violència cap als nens i nenes i la definició i implementació d'un codi de conducta per als professionals que treballen amb menors d'edat. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut