El perfil del nou President

El perfil del nou President

Joan Laporta torna a guanyar unes eleccions, després de ser escollit com a màxim dirigent del Club l’any 2003

Nascut a Barcelona el 29 de juny del 1962, pare de tres fills, Joan Laporta és llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona. Màster en Dret de Societats i Experts en Tributari a l'Institut d'Estudis Superiors Abat Oliba de Barcelona. És soci fundador i titular del bufet Laporta & Arbós Advocats Associats; membre de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona i entre altres càrrecs és membre del Patronat i de la Comissió Executiva de la Fundació Lluch i patró de la Johan Cruyff Welfare Foundation. 

Laporta va ser escollit president del FC Barcelona després de guanyar les eleccions celebrades el juny del 2003, i l’estiu del 2006 va ser reelegit com a president del Club. Amb Joan Laporta va arribar a l’Entitat una generació de dirigents joves i dinàmics que van generar un autèntic revulsiu posant en circulació l’expressió del ‘cercle virtuós’, que tractava d’enfortir econòmicament i social el Club, per fer possible un equip esportivament guanyador, que realimentaria la dimensió social de l’Entitat. 

En l’àmbit esportiu, durant els set anys de gestió el primer equip de futbol va assolir dues Lligues de Campions, quatre campionats de Lliga, una Copa del Rei, un Mundial de Clubs, una Supercopa d’Europa, tres Supercopes d’Espanya i tres Copes de Catalunya, a més de molts altres èxits de les seccions professionals i no professionals de l’Entitat, així com de l’esport de base. Cal destacar que les quatre seccions professionals del Club (futbol, bàsquet, handbol i hoquei patins) van aconseguir proclamar-se campiones d’Europa sota la seva gestió presidencial.

En l'àmbit econòmic i social, l'evolució de les dades va ser també significativa: el pressupost va passar de 170 a 455,5 milions d’euros i, la massa social, dels 106.135 als 173.701 socis.

Joan Laporta va ser capdavanter en la lluita contra els violents als estadis i va aconseguir que el FC Barcelona fos reconegut com un abanderat a favor de la pau, la solidaritat, la democràcia i les llibertats individuals i col·lectives, essències amb les quals s'havia tradicionalment identificat l’Entitat.

Amb la divisa 'Més que un club al món’ Joan Laporta va signar diversos acords de col·laboració amb l’UNICEF, la Unesco o l'Acnur i va impulsar l’obertura de centres XICS (Xarxa Internacional de Centres Solidaris) per tot el món a través de la Fundació FC Barcelona. Amb la històrica signatura de l’acord amb l’UNICEF, a Nova York, el setembre del 2006, el FC Barcelona es comprometia a col·laborar econòmicament amb l’associació per a la protecció de la infància, i a més lluiria el seu anagrama a la samarreta del primer equip de futbol. Es tractava d’un plantejament inèdit que volia reforçar l’estratègia de convertir el Barça en més que un club al món i l’omplia de contingut.

Després de l’etapa com a president del Barça, Laporta va decidir fer el pas al món de la política i va fundar, el juliol del 2010, Democràcia Catalana, partit català, democràtic, humanista, progressista, defensor dels drets humans individuals i col·lectius. Joan Laporta va ser diputat al Parlament de Catalunya del novembre del 2010 fins a l’octubre del 2012, i regidor de l’Ajuntament de Barcelona del maig del 2011 al maig del 2015.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut