Els socis del FC Barcelona estan cridats a les urnes per escollir el 42è president del Club

Els socis del FC Barcelona estan cridats a les urnes per escollir el 42è president del Club

Les eleccions a la Presidència i Junta Directiva d’aquest diumenge seran les catorzenes de la història i incorporaran els vots presencials en sis seus territorials i els més de vint mil vots ja emesos per correu i pendents de validació

El FC Barcelona viurà aquest diumenge 7 de març una nova pàgina històrica de la seva tradició democràtica, que és un signe d’identitat del Club des de la seva fundació. El model de propietat, un dels pilars de la singularitat del Barça, farà possible que els socis i sòcies de l’Entitat puguin escollir el president i la Junta Directiva, que seran els gestors del Club fins a l’estiu del 2026. El guanyador de les eleccions es convertirà en el president número 42 en els 121 anys d’història del FC Barcelona. Tres candidats, Joan Laporta, Antoni Freixa i Víctor Font, aspiren a aconseguir la confiança dels socis per aconseguir aquest càrrec, després d’un llarg procés electoral que culminarà amb la jornada electoral de diumenge.

Les de diumenge seran les catorzenes eleccions a la Presidència i Junta Directiva des del 1953, quan es van celebrar els primers comicis pseudodemocràtics (hi van votar tots els socis homes), i les vuitenes amb sufragi universal. Aquestes eleccions del 2021 també seran històriques, ja que se celebren enmig d’una pandèmia que ha permès introduir per primera vegada el vot per correu i les votacions en diferents seus territorials. Amb aquestes novetats s’ha volgut garantir la seguretat de la jornada, prioritzar la salut i protecció de les persones en la votació presencial, evitar els llargs desplaçaments i fomentar la participació dels socis i sòcies.

Cens electoral i cens presencial

El cens d’aquestes eleccions està format per tots aquells socis i sòcies majors d’edat, amb una antiguitat mínima d’un any com a soci, i que no tenen suspesa la condició de soci ni estan legalment incapacitats. Un total de 110.290 socis del FC Barcelona amb dret a vot han estat cridats a participar en aquestes eleccions, dels quals un total de 22.811 van escollir la modalitat del vot per correu, una elecció que significava quedar-se sense la possibilitat de votar presencialment. 

D’aquests socis, finalment han estat 20.663 els que han fet efectiu el seu vot per correu. Aquests vots dormen des de divendres a la Sala Roma del Camp Nou, a l’espera de sumar els vots vàlids a l’escrutini de les urnes dels col·legis del Campus FC Barcelona i les cinc seus restants, Girona, Lleida, Tarragona, Tortosa i Andorra. Així, un cop descomptats els socis inscrits en el vot per correu, el cens presencial per a les votacions d’aquest diumenge queda establert en 87.479 socis repartits en les diferents seus.

La jornada electoral s’iniciarà a totes les seus a les 9 h del matí i es podrà votar fins a les 21 h. Tot i aquestes dotze hores de votació, a cada soci amb dret a vot se li ha recomanat una franja horària per anar votar, amb l’objectiu de dispersar l’afluència de votants i evitar moments amb una excessiva concentració de socis.

Mesures anti Covid i mobilitat

Les eleccions estan marcades per la pandèmia i el Club ha abordat la seva organització seguint uns estrictes protocols per garantir la seguretat i la protecció de tots els socis i sòcies i el personal que participarà en l’operativa electoral. Totes les mesures adoptades han estat validades pel Procicat.
 
Lògicament, serà obligatori l’ús de mascareta a tot el recinte, s’hauran de respectar les distàncies de seguretat i seguir les indicacions del personal del Club. No es podrà circular lliurement pel recinte i per tant només es podrà accedir per votar i no s’hi pot estar més temps del necessari.

Accés només per a socis i servei T’Acompanyem

El dispositiu logístic de la jornada electoral s’ha dissenyat de forma que es minimitzi la mobilitat i les interaccions socials. El recinte del Campus FC Barcelona estarà sectoritzat i no hi haurà lliure circulació de persones per les instal·lacions. Únicament es permetrà l’accés a les instal·lacions als socis identificats degudament amb el seu carnet de soci (si no porten el carnet hauran de desplaçar-se a l'OAB perquè es verifiqui la seva identitat).

En cas que els socis hagin d’accedir acompanyats, l’acompanyant també haurà de ser soci. En cas que no ho sigui i el soci necessita ajuda per efectuar la seva votació, es demanarà la intervenció del servei T’Acompanyem, i voluntaris de la Creu Roja ajudaran el soci a efectuar el seu vot, mentre l’acompanyant haurà d’esperar-lo fora de les instal·lacions.

Aparcaments i accessos per a vianants i vehicles 

Si en ocasions anteriors, al voltant de la jornada electoral s’organitzaven altres activitats lúdiques i es respirava un ambient festiu, aquest cop, els socis es dirigiran a la seu únicament per anar a la seva mesa electoral, dipositar el seu vot i sortir seguidament de la instal·lació.

Al recinte del Campus del FC Barcelona s’hi podrà accedir a peu o en vehicle particular per diferents accessos, que disposaran d’un nombre de carrils adequat per garantir la correcta distància de seguretat entre els vianants. Es pot aparcar dins del recinte seguint les indicacions del personal de seguretat sempre que hi hagi places lliures (1.700 places disponibles). A les seus de fora de Barcelona també es disposarà d’espai per aparcar al costat de cada seu.
 
Al Campus del FC Barcelona hi haurà distribuïts 4 punts d’informació, situats al Gol Nord, Gol Sud, Tribuna i Bulevard. 

Documentació necessària

  • Documentació per accedir a la instal·lació:
    Només es podrà accedir a la instal·lació, tant a peu com en vehicle, amb el carnet de soci de l’any 2021 o 2020. No estarà permès l’accés a ningú que no sigui soci del FC Barcelona.

  • Documentació per poder votar:
    Per poder exercir el vot serà imprescindible portar el DNI, carnet de conduir o passaport en el cas d’estrangers. El carnet de soci no serveix per votar. 

    Són vàlids fins al 13 de març del 2021 els DNIs caducats a partir de 14 de març del 2020. Però aquesta pròrroga no és vàlida per als DNIs amb la data de naixement posterior al 14 de març del 2002, per tant, aquests han d’estar en vigor.

    El carnet de conduir i el passaport han d’estar en vigor, i no tindran validesa aquells amb data caducada.

 
Seus i meses de votació 

VOT PRESENCIAL

Barcelona, 78.987 socis:  
101 Meses al Camp Nou
10 Meses al Palau Blaugrana
(Dues meses especials a l’OAB per incidències i a l’OAE per socis amb mobilitat reduïda)

Girona, Pavelló de Fontajau (Avda President Josep Tarradellas, 22-24)
3.707 socis: 5 Meses

Lleida, Delegació de la Federació Catalana de Futbol  (Carrer Riu Besòs, 8)
1.264 socis: 2 Meses 

Tarragona, Poliesportiu Camp Clar (Carrer Riu Siurana s/n)
2.200 socis: 3 Meses

Tortosa,  Seu de la Federació Catalana de Futbol (Carrer Adrià d’Utrecht, 5, baixos)
616 socis: 1 Mesa

Andorra la Vella, Palau de Congressos (Plaça del Poble s/n)
705 socis: 2 Meses.

VOT PER CORREU

30 Meses a la Sala Roma (Camp Nou)

Mòduls per a les candidatures i interventors

Cada candidatura disposarà d’un mòdul durant tota la jornada situats al Gol Sud. L’aforament màxim de cada mòdul és de 30 persones. Ateses les mesures Covid-19, no es podrà superar en cap cas aquest nombre dins l’espai interior. El Club posa a disposició de les candidatures, el test d’antígens. Cap persona que no l’hagi passat, no podrà accedir ni als espais tancats destinats a les candidatures ni als col·legis electorals.
 
Pel que fa als interventors, estan autoritzats un total de 42 per cada candidatura (en torns de matí i tarda), i tots ells han de ser socis del Barça. La seva distribució serà la següent: Estadi 30; Palau 3; Sala Roma 3 (vot per correu) i 1 per cada seu excepte a Girona, on n'hi pot haver 2.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut