El Barça rep 20.663 vots enviats per correu

El Barça rep 20.663 vots enviats per correu

Dels 22.811 socis i sòcies que es van inscriure en el procés per votar a través d’aquesta modalitat, el 90,6% ja ha exercit el seu dret a vot en les eleccions del proper 7 de març

Un total de 20.663 vots emesos per correu són els que aquesta tarda ha lliurat Correus al FC Barcelona com a resultat final de tot el procés del vot per correu postal a les eleccions a la presidència del FC Barcelona que se celebraran aquest diumenge. La xifra final confirma que aquesta modalitat de vot, que s’aplica per primera vegada a la història en unes eleccions presidencials, ha estat tot un èxit. Dels 22.811 socis que van sol·licitar votar per correu, el 90,6% ha completat el procés i per tant es pot dir que ja han exercit el seu dret a vot en els comicis del proper 7 de març, a l’espera de la validació d’aquests vots.

Cal recordar que un cop descomptats els inscrits en el vot per correu, que eren aquests 22.811 socis, que representen el 20,7% del cens electoral, ara són 87.479 (el 79,3% del cens electoral) els socis i sòcies que podran anar a votar presencialment diumenge a alguna de les 6 seus territorials. D’aquests, un total de 78.987 socis estan adscrits al col·legi electoral del Campus FC Barcelona, on podran votar en 101 meses situades al Camp Nou i 10 en el Palau Blaugrana.

Com a referència, assenyalar que en les eleccions del 2015 van participar un total de 47.270 socis, i que la participació més alta en unes eleccions a la presidència es va donar en el 2010, amb 57.088 votants.

Dels 22.811 socis que van sol·licitar votar per correu, el 90,6% ha completat el procés.
Dels 22.811 socis que van sol·licitar votar per correu, el 90,6% ha completat el procés.

Representants de Correus han lliurat al Club la totalitat dels vots emesos en una única entrega que ha tingut lloc a la porta principal de Tribuna, amb la presencia dels membres de la Mesa i la Junta Electoral, representants de les tres candidatures i acompanyats d’un notari que ha estat l’encarregat de donar fe de l’acte de lliurament. Posteriorment, tots els sobres han quedat clausurats i segellats a la Sala Roma del Camp Nou, custodiada 24 hores per un vigilant de seguretat fins el diumenge 7 de març.

Procés de validació del vot per correu

Un total de 30 meses electorals, amb dues persones a cada mesa en doble torn de treball, ubicades a la Sala Roma seran les encarregades d’acollir els vots enviats per correu. 

A les 9.15 h del diumenge, es desprecintarà la sala on hauran estat custodiats els vots rebuts per correu i es donarà inici al procés de validació, que en tot moment comptarà amb la presència d’un notari.

Tots els sobres rebuts s’endreçaran per ordre alfabètic i s’assignaran a cada mesa segons el seu cens. Seguidament s’obrirà cada sobre de correus i es comprovarà que la documentació que hi hagi al seu interior sigui la correcta. Aquests documents han de ser el certificat de votació, que confirma la identitat del votant, i el sobre amb el vot al seu interior.

Mesura de control del frau

Si els membres de la mesa veuen que manca el certificat de votació o no és l’original, es considerarà aquell vot com no vàlid i es conservaran en una caixa a banda. Per controlar el possible frau, les validacions del certificat s’efectuarà amb una làmpada ultraviolada que detectarà si el document és l’original o ha estat falsificat.

A partit d’aquest moment, cadascuna de les 30 meses habilitades pel vot per correu seguirà el mateix procediment que a la votació presencial:

  • Validar que el soci es troba al llistat de socis que han votat per correu.
  • Marcar-lo amb una X en el cens de vot per correu. 
  • Posar el sobre de votació dins de l’urna corresponent.
  • Escriure el nom al full de seguiment 
  • Efectuar l’escrutini al finalitzar la jornada, igual que la resta de taules del Campus del FC Barcelona i les altres sis seus. 

Escrutini de les votacions

El procés d’escrutini, tant a la seu principal del Campus FC Barcelona com a les seus territorials de Girona, Lleida, Tarragona, Tortosa i Andorra, començarà a partir de les 21 hores un cop finalitzada la jornada electoral, seguint el següent procediment:

1.       Quan la Mesa Electoral dona la ordre es comença el recompte.

2.       Es desprecinta la urna.

3.       El president obre els sobres i llegeix les paperetes en veu alta.

4.       Cada papereta s’acumula al punxó corresponent ubicat a cada Mesa. La classificació es fa de la manera següent:

·         Vot nul: papereta o sobre diferent a l’editat pel Club, esmenada o trencada, o el sobre conté més d’una butlleta de vot.

·         Vot en Blanc: Papereta en blanc, sobre buit.

·         Vots candidats: Paperetes contenint el resultat corresponent (Joan Laporta, Antoni Freixa, Víctor Font).

5.       El vocal apunta cada vot al full de recompte de vots.

6.       El president complimenta a l’acta d’escrutini el resultat: quants vots té cada candidat, quants vots en blanc i quants nuls que han de quadrar amb el total de socis que han votat a aquella mesa.

7.       Si hi ha alguna incidència hauran d’anotar-ho a l’espai d’observacions de l’Acta.

8.       El President i el vocal signen l’acta d’escrutini i la fan arribar a la mesa electoral.

Donat que per primera vegada en unes eleccions a la presidència el dret a vot s’exercirà en sis seus territorials, i no únicament en la seu de l’adreça social de l’Entitat, els resultats dels diferents col·legis electorals s’hauran de computar. El Club ha previst una senyal de TV continuada per seguir tota la jornada i l’escrutini des del Centre de Control. La documentació és la mateixa que al Campus. L’acta d’escrutini signada per President i Vocal s’envia a la Mesa Electoral via Signaturit (un format encriptat i segur) i el procediment de validació és fa a través de mitjans informàtics. Tot el material de la seu es posa a dins l’urna per retornar al club. Els originals de tots els documents els porta el responsable de seu a l’Àrea Social.

L’Acta d’escrutini definitiva de les eleccions serà estesa per la Mesa Electoral, en reunió dels seus membres sense presència d’altres persones, i se’n podrà donar còpia a cada candidatura. Un cop signada l’Acta d’escrutini, la Junta Electoral i la Mesa Electoral conjuntament proclamaran, públicament, guanyadora de les Eleccions la candidatura que hagi obtingut la majoria de vots vàlids.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut