El BIHUB i Pixellot desenvolupen un nou sistema d'enregistrament automatitzat per a les Barça Academy i el futbol formatiu

El BIHUB i Pixellot desenvolupen un nou sistema d'enregistrament automatitzat per a les Barça Academy i el futbol formatiu

Es tracta d’una càmera portàtil, la Pixellot Air, que permetrà fer un seguiment de l’aplicació de la metodologia a les Barça Academy a nivell global i enregistrar els partits del futbol formatiu fora de les instal·lacions del Club

Els tècnics de les Barça Academy i del futbol formatiu disposen a partir d’ara d’una nova eina tecnològica que permetrà fer un seguiment més complet de l’activitat esportiva dels seus equips gràcies al llançament de Pixellot Air, una nova càmera portàtil que es pot desplegar en qualsevol camp de futbol o centre esportiu i que permet enregistrar de manera automatitzada partits i entrenaments i, alhora, obtenir informació i dades tècniques detallades de l’activitat realitzada.

Aquesta nova càmera dissenyada per Pixellot, i codesenvolupada amb el Barça Innovation Hub, la plataforma d’innovació, recerca i coneixement del FC Barcelona, i les Barça Academy, es fruit de l’aliança entre el FC Barcelona i aquesta empresa tecnològica esportiva especialitzada en el sector audiovisual i que converteix el Club en un laboratori d’innovació per desenvolupar sistemes d’enregistrament automatitzats basats en la intel·ligència artificial.

Pixellot ja fa tres anys que proveeix el FC Barcelona de càmeres automatitzades instal·lades a la Ciutat Esportiva Joan Gamper i a l’Estadi Johan Cruyff que enregistren tota l’activitat esportiva i que, gràcies a la intel·ligència artificial, permeten fer un seguiment de les diferents accions del joc basat en el moviment dels jugadors i de la pilota i, alhora, editar de manera immediata uns clips o highlights d’accions prèviament seleccionats pels analistes.

2021-02-18_CAMARAPIXELLOTAIR_10-min

Ara aquesta nova càmera permetrà ampliar aquest seguiment i analitzar tots els partits o entrenaments que tinguin lloc fora de les instal·lacions del Club. El dispositiu consisteix en una càmera lleugera que pot enregistrar més de dotze hores de joc i que funciona automàticament, sense necessitat d’operador, electricitat o connexió a internet. L’enregistrament incorpora un etiquetatge i codificació immediata que ofereix dades del joc, mapes de calor i un desglossament de les jugades, tal com ho fan les càmeres fixes  instal·lades a la Ciutat Esportiva i a l’Estadi Johan Cruyff.

Es tracta, doncs, d’un sistema dissenyat especialment per a les escoles de futbol, l’esport formatiu i l’amateur i que en el FC Barcelona s’utilitzarà principalment a les Barça Academy i també en diferents equips del futbol formatiu.

En el cas de les Barça Academy, la càmera permetrà als tècnics enregistrar tota l’activitat esportiva i, a través de les anàlisis detallades que se’n generen, disposaran d’una eina que servirà per avaluar com s’està aplicant la metodologia Barça a les 44 Barça Academy que el Club té distribuïdes arreu del món. Pel que fa al futbol formatiu, els entrenadors dels diferents equips podran ampliar les anàlisis tècniques amb les dades dels partits que disputin fora de la Ciutat Esportiva o de l’Estadi Johan Cruyff. 

El sistema ja ha començat a implementar-se al Club, ja que el FC Barcelona, com a codesenvolupador del projecte, ha estat el primer a poder testar-lo i suggerir-ne millores i noves funcionalitats. Actualment la càmera ja està a disposició de la Barça Escola de Barcelona i de la Barça Academy de Budapest i està previst que properament l’incorporin altres Academy del Club. En el futbol formatiu la càmera s’està provant en alguns entrenaments i partits per tal d’ajustar les necessitats concretes en aquest àmbit.

Pau Casassa, coordinador tècnic EMEA Barça Academy

“Aquest nou sistema codesenvolupat per Pixellot, el Barça Innnovation Hub i en col·laboració amb les Barça Academy ens permetrà disposar de moltes més imatges de vídeo que seran útils per als directors de projecte que tenim a la Barça Escola i en les diferents Academy d’arreu del món. El material servirà per ajudar a formar els entrenadors en la nostra metodologia per tal que aquests ho traslladin als jugadors i jugadores i així assegurar i estendre el nostre estil de joc”.

Imanol Eguskiza, Innovation Manager Barça Innovation Hub:

“Aquest acord és un exemple paradigmàtic del tipus de col·laboració que duem a terme al Barça Innovation Hub i que consisteix bàsicament a connectar amb l'ecosistema innovador, amb start-ups i amb grans empreses tecnològiques, amb l'objectiu principal de desenvolupar nous productes i serveis que impactin, no només al Club, sinó en la indústria de l’esport i també a la societat".

Alon Werber, CEO Pixellot

“AIR portarà una revolució als esports de base i a les acadèmies. Imagineu-vos un dispositiu assequible, portàtil i fàcil d'utilitzar que no només reproduirà un partit  o una pràctica de manera automàtica, sinó que també proporcionarà tots els aspectes destacats, estadístiques i desglossaments de cada jugada. Ara, qualsevol entrenador pot revisar dades, mapes de calor i compartir videoclips, igual que els equips professionals. A més, els jugadors i aficionats també podran veure els partits i crear i compartir els highlights".

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut