Tret de sortida al procés electoral

Tret de sortida al procés electoral

Els socis i sòcies amb dret al sufragi actiu en aquestes eleccions sumen un total aproximat de 110.000

La Comissió Gestora del FC Barcelona, reunida avui en sessió ordinària, ha pres els acords següents:

Convocatòria de les eleccions a la Presidència i la Junta Directiva del Club

De conformitat amb el que disposen els articles 35è i 43è dels Estatuts, la Comissió Gestora ha acordat convocar eleccions a la Presidència i la Junta Directiva del Club. Les votacions se celebraran el dia 24 de gener del 2021, de les 9 del matí a les 9 del vespre, de manera ininterrompuda, i, simultàniament, a les diverses seus electorals disposades per a les votacions.

La Comissió Gestora vol subratllar que la celebració d’aquestes eleccions està condicionada per l’excepcionalitat derivada de la pandèmia de la Covid-19, per la qual cosa s’organitzaran seguint, en tot moment, les disposicions i les indicacions de les autoritats sanitàries, a fi de protegir la salut i garantir la seguretat dels votants.

Per aquest mateix motiu, aquestes eleccions se celebraran, per primer cop, de manera descentralitzada en 10 seus electorals: Camp Nou-Barcelona, Girona, Tarragona, Tortosa, Lleida, Madrid, València, Sevilla, Palma de Mallorca i Andorra la Vella. D’aquesta manera es vol facilitar i fomentar la participació, limitar la mobilitat de les persones i reduir les aglomeracions. Existirà un cens electoral per seu i, per tant, els socis i sòcies només podran anar a votar al col·legi que els sigui assignat en funció del seu codi postal de residència.

També hi haurà recomanacions per votar en franges horàries per evitar les aglomeracions i formacions de cues d’acord amb els protocols sanitaris de la Covid-19. L’assistència a la votació s’haurà de fer protegit amb mascareta i atenent totes les indicacions que es donin per part del personal del Club.

Als propers dies el Club obrirà un web amb tota la informació relativa a les eleccions i, especialment, amb el cens electoral, que es podrà consultar online, i  amb la seu de votació ja assignada. Els socis i sòcies amb dret al sufragi actiu en aquestes eleccions sumen un total aproximat de 110.000; aquesta xifra es coneixerà exactament quan es procedeixi a crear el cens en la data de la convocatòria i coincidint amb la publicació de l’anunci. El 93% dels votants viu a Catalunya, un 4% a la resta de l’Estat, i un 3% a l’estranger.

Per exercir el dret a vot, els socis hauran de figurar inscrits al cens electoral definitiu i acreditar la seva identitat amb l’exhibició del document d’identitat, i, en el supòsit de persones estrangeres, el passaport.

La Mesa Electoral presidirà i controlarà l’acte de les eleccions, assistida pel Síndic dels Socis.

De conformitat amb les fases i el procediment electoral regulat pels Estatuts del Club, aquestes eleccions s’ajustaran al calendari següent:

  • 16 de desembre: publicació de l’anunci oficial de la convocatòria.
  • 16 de desembre: sorteig públic per a l’elecció dels membres de la Junta i de la Mesa Electoral. 10 hores, Auditori 1899.
  • 22 de desembre: constitució Junta i Mesa Electoral.
  • 23 de desembre: sol·licitud i recollida de les butlletes de suport.
  • 23 de desembre-11 de gener: lliurament de les butlletes de suport.
  • 12-14 de gener: recompte de les paperetes i proclamació dels candidats que reuneixin la xifra mínima de 2.257 avals necessaris per concórrer a les eleccions.
  • 15-22 de gener: campanya electoral.
  • 23 de gener: jornada de reflexió.
  • 24 de gener: votacions.

Durant tot aquest període, el Club continuarà treballant de manera coordinada amb el Govern i amb les autoritats sanitàries i locals corresponents, per anar adequant l’organització de les eleccions a les disposicions i mesures necessàries perquè puguin dur-se a terme de la manera més òptima possible.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut